Tusina uusia sopimuspelaajia

Torstai-illan FC Jazzin harjoituksissa huoltaja Juha Kartiolla oli makunystyrät kohollaan. Kauden sopimuspelaajalista oli hetkeä ennen harjoitusten alkua vahvistettu kertarysäyksellä 12 uudella sopimuksella. Uusien...

Torstai-illan FC Jazzin harjoituksissa huoltaja Juha Kartiolla oli makunystyrät kohollaan. Kauden sopimuspelaajalista oli hetkeä ennen harjoitusten alkua vahvistettu kertarysäyksellä 12 uudella sopimuksella. Uusien sopimusten jälkeen FC Jazzilla on nyt kasassa yhteensä 19 pelaajasopimusta ja tulevan kauden joukkueesta uupuu enää muutama kokenut palanen.

FC Jazz tulee esiintymään Kakkosessa nuorella joukkueella, jossa mukana on omia junioreita, sekä sopivasti kokemusta. Harjoituspelissä Ilvestä vastaan nähtiin jo nuoruuden ja kokemuksen tuloksia, kun SP Mäkelä viimeisteli kauden 2017 ensimmäisen maalinsa Terry Abladen syötöstä.

Viime kaudella PPT:n riveissä keskikentän pohjalla pelannut Juho Kemppinen on yksi uusista sopimuspelaajista tulevalla kaudella ja tärkeässä roolissa joukkueessa.
- Kauteen on mukava lähteä. Vaikka joukkue on muuttunut, niin itselle melkein kaikki pelaajat ovat tuttuja. Uusi valmentaja on tuonut harjoituksiin mielenkiintoa ja Olli on hyvin samantapainen ”koutsi” kuin mitä Paularinteen Riku oli viime kaudella PPT:ssa. Olli on päässyt hyvin sisään joukkueeseen ja vaikuttaa mukavan vaativalta turkulaiselta.

Kemppinen uskoo joukkojen iskukykyyn,
- Harjoituksissa on oiva meno ja jokaisen pitää tehdä suoritteet hyvin, jotta ansaitsee paikan avauksessa. Joukkueessa on nyt muutamia nuoria mielenkiintoisia pelaajia, joilla on mahdollisuus ottaa iso harppaus eteenpäin ja lyödä itsensä pelaavaan kokoonpanoon. Alkuvuoden harjoituksissa on ollut kiva huomata parin pelaajan nopea kehittyminen, sekä kokeeneempien pelaajien hyvä asenne esimerkkinä olemisessa.

Alkavia Suomen Cupin pelejä Juho odottaa päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla,
- Tässä kohtaa kautta nämä ovat hyviä pelejä, joissa näkee oman tason, sekä joukkueen tilanteen. Hienoa päästä pelaamaan Veikkausliigajoukkueita vastaan. Tykkään myös, että peleillä on merkitystä, vaikka päätavoite onkin kesän taistoissa.

Päävalmentaja Olli Orvasto on tyytyväinen sopimuspelaajien määrään
- Sopimustilanne on tällä hetkellä hyvä ja jo Vaasaan saadaan kasaan hyvä kokoonpano. Ajankohtaan nähden joukkueen rakentaminen on siis hyvällä mallilla ja viimeisetkin palaset saadaan kasaan viimeistään sarjan alkuun mennessä.

FC Jazz tulee esittelemään tulevissa artikkeleissaan alla olevat uudet sopimuspelaajat ennen sarjakauden alkua ja heidän pelaajapolkunsa.

Uudet sopimuspelaajat ja suluissa viime kauden seura: Patrik Ahola (MuSa), Juho Kemppinen (PPT), Tobias Laaksonen (FC Jazz jun.), Aleksanteri Tomberg (FC Jazz jun.), Jussi Lemio (FC Jazz jun.), Dmitri "Dima" Aho (ÅIFK), Hushyar "Husa" Aftab (ÅIFK), Sami Liuhala (FC Jazz jun.), Joel Lehtonen (FC Jazz jun.), Terry Ablade (FC Jazz jun.), Iivari Kulju (FC Jazz jun.). Samuli Virtanen (FC Jazz) on joukkueen mukana ainakin Suomen Cupin ajan.


Kuva: Urheilusuomi.com – Juha Kemppinen