Kausi alkaa - Tavoite sarjan kärkipäässä

Samuli Virtanen ja kauden alusviikolla sopimuksen tehnyt Toni Pyyranta palaavat FC Jazziin.  Vajaa puoli vuotta sitten käynnistynyt harjoituskausi on päättymässä kahdentoista pelatun ottelun ja useiden...

Samuli Virtanen ja kauden alusviikolla sopimuksen tehnyt Toni Pyyranta palaavat FC Jazziin. 

Vajaa puoli vuotta sitten käynnistynyt harjoituskausi on päättymässä kahdentoista pelatun ottelun ja useiden harjoituskertojen jälkeen. Harjoitusotteluista FC Jazz onnistui voittamaan kuusi ja neljästi kentältä poistuttiin hävinneenä joukkueena, kahdesti pelattiin tasapeli. Viimeinen harjoitusottelu Salossa antoi merkkejä tulevasta, kun kotimatkalle lähdettiin 4-1 voittolukemien kera parisen viikkoa sitten.

FC Jazzin runko pysyi hyvin kasassa ensimmäisen Kakkosen kauden jälkeen ja edellisiltä kausilta tutuksi tullut vaihtoruletti loisti poissaolollaan. Kauden 2018 joukkueessa jatkaa 18 pelaajaa kauden 2017 joukkueesta ja tämän lisäksi edustusjoukkueen rinkiin on noussut omia nuoria lupauksia. Uusia pelaajia on tullut kolme, kun FC Jazziin palasivat Samuli Virtanen, Eetu Kanerva ja Toni Pyyranta, jonka kanssa FC Jazz teki sopimuksen juuri uuden kauden alla.

Joukkueen taustaryhmä vahvistui, kun fysioterapeutiksi ja fysiikkavalmentajaksi palasi Juhani Honkavuo. Juhanin apuna toimii fysiikkapuolella Ville Svartsröm ja huoltajina jatkavat Jani Kanerva sekä Juha Kartio. Maalivahtivalmentajana toimii Ari Bohm. Joukkueenjohtajina jatkavat Jarkko Westerlund ja Rami Koskinen.

Joukkueen päävalmentaja Olli Orvasto aloittaa toisen kautensa Porissa. Kauteen valmistautuminen on ollut Orvastolle mieluisampi kuin vuosi sitten,
- Olemme joka suhteessa valmiimpia tulevaan kauteen kuin vuosi sitten. Taustaryhmä tuntee toisensa paremmin ja on vahvistunut Honkavuon Juhanilla. Joukkueen runko pysyi kasassa ja saimme uusina pelaajina sellaisia kavereita, jotka halusimme. Tälläkin kaudella tulemme pitämään silmät ja korvat avoinna, mikäli pelaajia liikkuu markkinoilla. Olemme kuitenkin kriittisiä tässä suhteessa ja katsomme mahdolliset tulijat tarkasti tarpeen kautta läpi. Viime kaudella meillä vieraili Haukiojan Martti sekä Aromaan Arttu, jotka olivat hyviä nuoria pelaajia ja Haukioja matkasikin sitten Italiaan pelaamaan. Viime viikkoina olemme läpikäyneet muutamia pelaajia, mutta vielä ne eivät ole realisoituneet bussilipun hankkimiseen Poriin.

Kakkosen B-lohko koki muutoksia kun Tampereen joukkueet TPV ja TamU siirtyivät pohjoislohkoon. Porissa ratkaisu otettiin huojentuneena vastaan, sillä keskusteluissa oli myös FC Jazzin ja MuSan mahdollinen siirto C-lohkoon. Viime kauden Kakkosen joukkueista SalPa, BK-46, FC Espoo, KäPa ja Musa jatkavat lohkossa ja uusina joukkueina FC Jazz saa vastaansa HIFK:n ja Honkan kakkosjoukkueet, FC Kiffenin, HJS:n, KaaPon ja Ykkösestä pudonneen kauden avausvastustajan GrIFK:n.

Viime kauden toisella puoliskolla väkevästi esiintyneellä FC Jazzilla on kaikki palikat jatkaa samalla tahdilla. Juho Lehtonen aloittaa kauden 2018 terveenä, Alfred Mapoka on joukkueen matkassa ensimmäisestä pelistä lähtien ja Samuli Virtanen sekä Eetu Kanerva tuovat puolustuksen laidoille vauhtia sekä äijämäisyyttä. Lisäksi Musasta palaava Toni Pyyranta alkaa kuntoutumaan viime kauden vammastaan.

Muista pelaajista Iyam Friday ja Tobias Laaksonen ovat esiintynyt harjoituspeleissä laadukkaasti ja keskikentän keskustassa Juho Kemppisellä sekä Benjamin Tuovisella alkaa olemaan kokemusta nuoresta iästä huolimatta jo rutkasti tuleviin peleihin.

FC Jazzilla on yksi Kakkosen kovimmista vaparitykeistä, kun Joonas Meura talven yläsarjavierailujen jälkeen jatkaa Porissa. Meuran rinnalla puolustuksen keskustassa uurastaa kapteeni Toni Kuusela, jonka rooli äijänä on tärkeä koko joukkueelle. Puolustuksen pelipaikoista taistelevat vielä Jussi Lemio, joka valittiin viime kauden tulokkaaksi sekä nuorisomaajoukkueissa esiintynyt Iivari Kulju. Maalivahtiosastolla luotetaan Rasmus Östlingin sekä nuoren Tuukka Nurmen osaamiseen.

Juho Lehtosen lisäksi hyökkäykseen löytyy voimaa ja vaihtoehtoja Eero Lehtisen kautta. Tämän lisäksi nuoret Aleksanteri Tomberg, Rasmus Laaksonen ja Joel Lehtonen ovat näyttäneet jo viime kaudella, että Kakkosen pelit onnistuvat mainiosti.

Jännittävin elementti lienee kuitenkin Terry Ablade, jonka perässä on useampikin Eurooppalainen seura. Kauden aikana tullaan todentamaan onko Ablade kolmas lyhyen ajan sisällä FC Jazz juniorimyllystä lähtevä pelaaja ulkomaille. Joka tapauksessa Ablade tulee aloittamaan sarjakauden FC Jazzissa ja on varmasti vaarallisempi kuin koskaan aiemmin kentällä.

Kaiken kaikkiaan FC Jazz on vuoden rutinoituneempi tulevaan sarjaan kaikilta osin ja valmis taistelemaan Kakkosen kärkipaikoista. Kausi 2018 voi alkaa muutaman päivän päästä ja se huipentuu ainakin kahteen paikallispeliin sekä toivottavasti myös nousukarsintoihin.