Joonas Meura jatkosopimukseen SalPa pelin alla

SalPa tyylitteli näyttävän 0-5 voiton UK Tekonurmella. FC Jazzin ilonaiheet jäivät edeltävällä viikolla solmittuun Joonas Meuran sopimukseen. Molemmat joukkueet lähtivät todella siipirikkoisina...

SalPa tyylitteli näyttävän 0-5 voiton UK Tekonurmella. FC Jazzin ilonaiheet jäivät edeltävällä viikolla solmittuun Joonas Meuran sopimukseen.

Molemmat joukkueet lähtivät todella siipirikkoisina harjoitusotteluun sairastupien ollessa täynnä. SalPa sai kokoon juuri tasan 11 pelaajaa ja kotijoukkueelta oli poissa saman verran pelaajia vahvuudesta. FC Jazz parsi joukkueen kasaan junioripelaajien avulla ja näin saatiin sovittu harjoitusottelu pelattua kahdessa 40 minuutin jaksossa.

Olli Orvasto kertoo, että haastetta riitti päivän matsiin ja oli tyytyväinen Joonaksen jatkoon punaisissa,
- Peliin lähdettäessä on normaalia, että tiedossa on mahdollisesti muutama poissaolo. Nyt tiedossa olleiden poissaolojen lisäksi seitsemän peluria oli kuumeessa ja muutama pelasi vajaakuntoisena. En ole kokenut edes juniorijoukkueissa, että flunssa-aalto pyyhkäisee näin monta pelaajaa samaan aikaan pois kokoonpanosta. Tämä ei tietenkään muuta sitä totuutta, että selvisimme haasteesta kokonaisuudessaan varsin kehnosti ja SalPa onnistui omassaan paremmin. Kaikki viisi B-juniori-ikäistä debytanttia saavat kuitenkin esityksestään puhtaat paperit.

SalPan mukana olleet pelaajat intoutuivat tekemään neljä maalia ensimmäisellä jaksolla. Ottelua ei ehditty pelata kuin pari minuuttia, kun Pyry Tenho pukkasi kulmapotkusta täysin vapaasti pallon Rasmus Östlingin selän taakse. Elmo Heinonen onnistui kahdesti parin kymmenen minuutin pelin jälkeen ja oli muutenkin oivalla pelipäällä läpi ottelun. Ensimmäisen jakson päätösnumerot viimeisteli kepeällä askeleella kentällä liikkunut Husa Aftab.

FC Jazzissa pari vuotta sitten pelannut Albion Mucazi viimeisteli ottelun viimeisen maalin toisen jakson alkupuolella upeasti vasempaan ylänurkkaan. Vierasjoukkue esiintyi Porissa hyvin ja mukana ollut kokoonpano oli laadukas. FC Jazzin puolustuspelaaminen oli avausjaksolla heikkoa ja kolme maalia tehtiin maalivahdin sekä puolustuksen välistä, johon vierasjoukkueen pelaajat saivat pallon hienosti toimitettua.

FC Jazzin maalintekoyritykset jäivät Eero Lehtisen kahteen paitsiomaaliin ja kolmas maalipaikka tyrehtyi salolaisten maalivahdin pallon kaappaamiseen. Kotijoukkueen pelaajista Eetu Kanerva ja Tobias Laaksonen tekivät mukavasti töitä läpi ottelun. Junioripelaajista kentällä esiintyivät edustusjoukkueen paidassa ensimmäistä kertaa Joonas Lakkamäki, Christian Harjanne, Eemeli Rantaneva, Eetu Vahekoski ja Mostafa Mohammadi.

Edeltävällä viikolla FC Jazz sekä Joonas Meura allekirjoittivat tulevaa kautta koskevan sopimuksen. Armeijassa viikonloppua viettävä Meura oli päivän pelistä poissa, mutta kertoi odottavansa tulevaa kautta mielenkiinnolla,
- Kävin ennen armeijaan menoa testissä Maarienhaminassa ja Valkeakoskella. Molemmista paikoista jäi kivat fiilikset ja näki sen kuinka paljon pitää tehdä vielä töitä, jotta pääsee seuraavalle tasolle. Varsinkin Maarienhaminassa toiminta oli todella ammattimaista ja treenit kovia.

Futiksen osalta Meuran on tavoitteena kehittyä tulevana kautena Porissa lisää,
- Jalkapallon osalta tavoitteet on pelata mahdollisimman korkealla ja kehittyä FC Jazzissa tulevana kautena vieläkin paremmaksi jalkapalloilijaksi. Tällä hetkellä intissä menee ihan hyvin, vaikka se nyt hieman erilaista elämää onkin. Ensi kaudella odotan joukkueelta, että jatketaan siitä mihin viime kaudella jäätiin. Tiedän, että jos joka harjoituksessa ja pelissä saamme itsestämme parhaan irti, niin jokaisesta pelistä kolmen pisteen nappaaminen ei ole mahdottomuus.

Joonas Meuran sopimuksen jälkeen FC Jazzilla on kasassa 19 pelaajasopimusta.

FC Jazzin kokoonpano SalPa pelissä: Rasmus Östling (Tuukka Nurmi 40’), Eetu Kanerva, Toni Kuusela, Samuli Virtanen, Jussi Lemio (Joonas Lakkamäki 60’), Iyam Friday, Tobias Laaksonen, Eetu Vahekoski (Christian Harjanne 40´), Joona Visavuori (70’ Eemeli Rantaneva),  Juho Lehtonen (10’ Mostafa Mohammadi), Eero Lehtinen

                        Kuva: Urheilusuomi.com – Joonas Meura ja päivän ottelussa kertaalleen onnistunut Albion Mucazi