FC Jazz osui kuudesti

Sateinen syyskuun päivä sai FC Jazzin toisella jaksolla vauhtiin. Juho Lehtonen osui tällä kertaa kolmesti ja nousi Kakkosen maalipörssin toiseksi 14 osumallaan. FC Jazz ei antanut EsPan yllättää ja...

Sateinen syyskuun päivä sai FC Jazzin toisella jaksolla vauhtiin. Juho Lehtonen osui tällä kertaa kolmesti ja nousi Kakkosen maalipörssin toiseksi 14 osumallaan.

FC Jazz ei antanut EsPan yllättää ja voitollaan varmisti vierasjoukkueen putoamisen kolmoseen. Liukas kenttä aiheutti molemmille joukkueille haastetta pelin rakentamisessa ja syötöt karkailivat. Ottelussa nähtiin kuitenkin kahdeksan maalia, joista kotijoukkue teki kuusi.

Kotijoukkueen maalissa hyvään vireeseen päässyt Rasmus Östling kehui puolustuslinjaa,
- Syksy on ollut meille tosi vahva ja ollaan saatu peli uomiinsa. Yksittäiset pelaajat esimerkiksi Lehtonen ja Laaksonen ovat paukutelleet tehoja, jotka on olleet meille elintärkeitä. Armeijan jälkeen oma pelikin on lähtenyt kulkemaan ja toimivan puolustuslinjan kanssa on ollut helppo pelata.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue onnistui kertaalleen maalin teossa puolentunnin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteesta. FC Jazz sai peräjälkeen sarjan kulmapotkuja, joista neljäs pelattiin lyhyenä Tobias Laaksosen ja Eero Lehtisen toimesta. Lehtinen nosti pallon maalille, jossa Iyam Fridayn ja Toni Kuuselan päiden kautta pallo ajautui maalin eteen Lehtoselle, joka laukoi illan ensimmäisen maalinsa.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla harvalukuiselle yleisölle ei hienouksia tarjoiltu. EsPa:lla oli muutama hyvä hyökkäys ja kotijoukkueen laukaukset lähtivät varsin pitkältä osoitteettomasti.

Juho Kemppinen ei ollut ensimmäisen jakson esitykseen tyytyväinen,
- Tehtiin itsellemme turhaan vaikea peli. Ensimmäinen jakso varsinkin oli tosi huonoa peliä joukkueelta. Onneksi selvittiin jaksosta ilman takaiskua ja saatiin itse tehtyä yksi maali. Toiselle puoliajalle tultiin hyvin peliin mukaan ja tehtiin kaksi hienoa maalia. Punaisen kortin takia tehtiin sitten peli itselle uudelleen vaikeaksi. Juho Lehtosta saadaan kiittää vastustajan selkärangan katkaisemisesta, jonka jälkeen tehtiin vielä pelin lopussa kaksi maalia.

Heti toisen jakson alkuun nähtiin harvinaista herkkua, kun Juho Kemppinen onnistui maalinteossa kauniilla alakulma laukauksella. Osuma oli Kemppisen uran ensimmäinen liiton sarjoissa ja sai kokeneen keskikentän uurtajan kiitämään hurjaan tuuletukseen. FC Jazz sai tuuletuksesta peliinsä iloa ja muutamaa minuuttia myöhemmin hienon esityön Kemppisen maaliin tehnyt Tobias Laaksonen laukoi itse upeasti pallon EsPan maalin yläkulmaan.

EsPa tuli yllättäen peliin mukaan sen jälkeen, kun Iyam Friday poistettiin kentältä toisella keltaisella kortilla 58 minuutilla. Ensin Felipe Canete Amedo laukoi vierailijoiden avausmaalin ja perään kulmpotkusta Tommi Virkkunen toi vieraat maalin päähän. FC Jazzin Juho Lehtonen paalutti vieraat kymmenen minuuttia ennen loppua tykittämällä pallon etunurkasta sisään. Vaihdosta kentälle tullut Joel Lehtonen viimeisteli kotijoukkueen viidennen maalin ja Juho Lehtonen viimeisteli ottelun loppunumerot 6-2 ottelun 89 minuutilla.

Olli Orvasto sai harmaita hiuksia maali-iloittelusta huolimatta,
- Katsojille tarjoiltiin upeita maaleja, mutta valmentajille varsinkin ensimmäisen jakson esitys toi miettimistä. Mikäli tekeminen ei ole 100 prosenttista, niin peli ei vaan lähde kulkemaan. Toisella jaksolla nousimme pelillisesti omalle tasolle ja tehtiin pari upeaa maalia ennen mustaa hetkeä, jolloin EsPa nousi maalin päähän. Lopussa saimme pelin haltuun vajaallakin pelaten ja kaunisteltua loppulukemat. Sarjapaikan suhteen tilanne on nyt hyvä ja tavoitteena on ottaa lopuistakin peleistä täydet pisteet.

FC Jazzin ero putoamisviivaan on 10 pistettä ja joukkue on tukevasti sarjan keskikastissa, kun sarjaa on jäljellä kolme kierrosta. FC Jazzin sarjapaikka varmistuu sunnuntaina mikäli MuSa voittaa kierroksen vierasottelunsa FC Espoota vastaan.

FC Jazz - EsPa 6-2 (1-0), https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&778532&M2

Artikkelin kuva www.urheilusuomi.com

FC Jazz palkitsee kauden lopussa eniten tähtiä keränneen pelaajan. Kaikissa joukkueen peleissä annetaan kahdelle pelaajalle tähtiä. EsPa pelin tähdet:
** Juho Lehtonen
  * Arttu Aromaa

Tähtipörssin tilanne 19 pelatun ottelun jälkeen
*12*Juho Lehtonen
  *9* Samu-Petteri Mäkelä
  *6* Iyam Friday, Toni Kuusela
  *5* Joonas Meura
  *4* Terry Ablade
  *3* Arttu Aromaa
  *2* Sami Liuhala, Benjamin Tuovinen, Tobias Laaksonen, Jussi Lemio
  *1* Patrik Ahola, Juho Kemppinen, Husa Aftab, Martti Haukioja, Rasmus Östling

Kauden viimeinen kotiottelu sunnuntaina 24.9 klo 17.00 FC Jazz – Tampere United.