Pori Energia-raportti: Pisteet jakoon Stadionilla

Waltteri Riihimäki vastasi Jazzin maalista, osuma oli kauden kolmas. (kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Taistelu jatkuu lauantaina Ilves-Kissojen vieraana Kauppissa

Otteluraportin tarjoaa Pori Energia

FC Jazz ja Ilves-Kissat aloittivat eilen keskiviikkona tämän viikon keskinäiset back-to-back-matsit Porissa sateisella stadionilla. Tasaisen väännön jälkeen pisteet tasattiin lukemin 1-1 - FC Jazzin maalista vastasi Waltteri Riihimäki ja Ilves-Kissojen Mauro Severino.

Lukuun ottamatta Jazzin parin ensimmäisen minuutin otteita, molemmat joukkueet aloittivat pelin hyvin ja ottelu oli tasainen läpi pelin. Jazz sai ensimmäisen hyvän paikan 16. minuutilla, kun Eino-Iivari Pitkälä tuli boksiin vasemmalta puolelta, leikkasi keskelle ja laukoi kohti vasempaa alakulmaan, mutta laukaus meni tolppaa hipoen ohi. Myös Joel Lehtoselle syntyi 26. minuutilla maalipaikka.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon 34. minuutilla. Joel Lehtonen keskitti vasemmalta laidalta boksiin, josta pallo pomppi Rasmus Laaksoselle, joka löysi boksin keskeltä Riihimäen - Wate otti pallon haltuun, katsoi rauhassa minne ampuu ja pallo ohi Ilves-Kissojen maalivahti Joni Miettisen.

- Ensimmäinen jakso oli kokonaisuutena meiltä hyvää pelaamista, ehkä ihan alun muutamaa minuuttia lukuunottamatta. Puolustettiin tiiviisti ja saatiin hyvin pallonriistoja, sitä kautta peli oli hyvin kontrollissa koko ensimmäisen jakson ja saimme palkintona myös johtomaalin, kuvailee päävalmentaja Jani Uotinen ensimmäistä jaksoa.

Kotijoukkue tuli hyvin toisen jakson alkuun ja pallohallinta oli isännillä. FC Jazz sai myös muutamia hyviä paikkoja rakenneltua, mutta viimeistely ontui lopulta. Elias Ahteella oli pari hyvää paikkaa, mutta Miettinen pelasi Ilves-Kissojen maalilla hyvän ottelun, kuin myös Janne Järnstedt isäntien maalilla.

Vieraat tulivat kuitenkin tasoihin 56. minuutilla Severinon osumalla. Mika Ahonen keskitti pallon boksin sisään kolmen Jazz-puolustajan tuntumaan, Arttu Lötjönen puski pallon pois, mutta valitettavasti suoraan Severinolle, joka pääsi rauhassa vetämään hienon volleyn ohi Järnstedtin.

Enempää ei maaleja ottelussa nähty, vaikka Ilves-Kissojen maalin jälkeen joukkue haki kovasti seuraavaa maalia, joka välillä johti myös vieraiden vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Pisteet kuitenkin tasattiin lopulta.

- Toisella jaksolla päästimme vastustajan tasoihin keskityksen jälkitilanteesta. Toisen jakson peli oli meiltä vähän heikompaa pallon kanssa ja muutaman menetyksen jälkeen vastustaja sai vaarallisia vastahyökkäyksiä. Loimme kuitenkin pelissä riittävän määrän maalitilanteita, Uotinen niputtaa toisen jakson.

Viikon ensimmäinen kohtaaminen takana - joukkueet kohtaavat seuraavaksi toisensa Tampereella lauantaina viimeisen kerran kaudella. Keskiviikon tasapelin myötä joukkueet lähtevät lauantain kamppailuun samasta tasatilanteesta, joten kova kamppailu varmasti tulossa myös Tampereella.

- Parannetaan Tampereella meidän viimeistelyä ja tehokkuutta viimeisellä kolmanneksella, tehdään parempia ja yksinkertaisempia suorituksia pallon kanssa, niin tulos on lauantaina parempi, päättää Uotinen.

Lauantain ottelua voit seurata Satakunnan Kansan striimin kautta.