Iiroille ansaittu voitto

FC Jazz ei syttynyt kauden ennakkoon mehukkaimmassa kotiottelussa, vaan tyytyi seuraamaan Iirojen mallikasta esitystä.

Iirot kävi ryöstämässä vieraspisteet Porista. Kuva: Urheilusuomi.com

Edellisessä derbyssä Jussi Aallon onnistui nostamaan FC Jazz kahdella erikoistilannemaalillaan tasoihin Raumalla. Tällä kertaa kentän tähtenä tuikki sinikeltaisten Juuso Aalto, joka rokotti ensimmäisellä puoliajalla lyhyen ajan sisään kahdesti FC Jazzia. Kotijoukkue Jazz ei onnistunut kertaakaan ottelussa ja sai ottelun parhaan paikkansa vasta ottelun lisäajalla, kun paitsioksi liputetussa tilanteessa Juho Lehtonen upotti pallon tyylikkään kuvion jälkeen Henri Saarisen selän taakse.

Varsinkin ottelun ensimmäinen puoliaika oli pitkälti Iirojen hallintaa ja se kykeni luomaan läpi jakson hyviä maalipaikkoja Tuukka Nurmen maalille. Emenikellä oli ottelun alussa jo kaksi varmaa maalipaikkaa, joista ensimmäinen suuntautui yli porilaismaalin ja toinen takatolpan ohjaus epäonnistui. Ennen Iirojan maaleja Tuukka Nurmen onnistui pelastaa Aleksi Leppäsen pusku upealla torjunnalla. Ottelun 40 minuutin kohdalla Iirot hyökkäsi oikealta läpi jazzpuolustuksen ja Juuso Aallolla oli helppo työ laittaa pallo takanurkalta maaliin. Minuuttia myöhemmin Jazzin puolustukselle ja maalivahti Nurmelle tuli virhearviointi, josta Aalto päästi nostamaan pallon helposti 0-2 tilanteeksi.

FC Jazzin kenttätasapainossa oli läpi ottelun haasteita ja koko kentän puolustaminen oli puutteellista. Toisaalta hyökkääjätkään eivät saaneet tällä kertaa luotua itsestään vaarallisia Iiropuolustukselle. Iirot hyökkäsi helposti keskikentän läpi joko laidoista tai keskeltä ja loi tilanteita hyvin. Seth Ablade olikin pettynyt lopputulokseen,
- Iirot oli tänään pirteämpi ja halusi voittaa ottelun. Meiltä ottelu oli huono ja kentällä tapahtui liian paljon helppoja virheitä. Syötimme ratkaisevan syötön huonosti tai pelasimme tilanteen löysästi. Kautta on nyt jäljellä kolme ottelua ja pelaamisemme tulee niihin parantua.

Nicolas hakeutui maalipaikoille, mutta tällä kertaa hänenkin yritykset jäivät loppusilausta vaille. Kuva: Urheilusuomi.com

FC Jazzin joukkueesta Tobias Laaksonen oli näkyvin. Myös Nicolas kykeni haastamaan omalta laidaltaan itseään maalipaikkoihin. Iirojen joukkueesta Juuso Aalto esitti näyttäviä otteita. Emenike oli pelipäällä kärjessä, kuten myös laidalta hyviä nousuja tehnyt Aleksi Leppänen. Tällä kertaa Iirojen puolustus pääsi varsin helpolla ja Henri Saarisenkin torjunnat jäivät vähiin.

Jussi Aallon korttitili täyttyi ja hän on poissa tulevasta vieraspelistä Gnistania vastaan. Joukkueen kapteeni Juho Kemppinen vaihdettiin kentältä pelin alkuhetkillä ja tuleva viikko näyttää hänen mahdollisuutensa pelata Helsingissä. Jussi Lemio sen sijaan palaa takaisin kentille korttitilin puhdistumisen jälkeen. Maalivahti Atte Paunio palasi Honkaan ja ei esiinny enää tällä kaudella FC Jazzin riveissä.

Extranosto
Satakunnan Kansa lähetti paikallispelin livenä ja sen erinomainen tallenne on katsottavissa lehden nettisivuilta. Tallenteessa toimittaja Juha Luotola ja asiantuntija Tomi Leivo-Jokimäki pohdiskelevat laajalla pensselillä jalkapalloon liittyviä asioita. Pohdiskelussa tarkastellaan mm. tulevaa U21 EM-karsintaottelua, joka pelataan Porissa 14.10.2019. Tuon ottelun lipunmyynti on alkanut Ticketmasterissa ja mitä todennäköisemmin Porin stadionin pääkatsomo tullaan myymään loppuun.