FC Jazzin maali pysyi jälleen kerran puhtaana

FC Jazz palasi takaisin voittojen tielle harjoituskauden viidennellä nollapelillä

Eino-Iivari Pitkälä ja Benjamin Tuovinen juonivat ottelun voittomaalia. (kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

FC Jazz oli askeleen edellä ja voitti SalPan lukemin 1-0

Kakkosen alkuun on enää reipas kuukausi. FC Jazz on kohdannut nyt harjoituspeleissä B-lohkon vastustajistaan KaaPon, TPV:n ja SalPan. Noista vastustajista KaaPo ja SalPa ovat lähteneet Porista kotimatkalle maalin tappio niskassaan - TPV:n kanssa pelattiin 0-0-tasapeli. Kakkosen muiden lohkojen joukkueista FC Jazz on kaatanut Kraftin vieraissa 1-0 ja GBK:n lukemin 4-0 Porissa. SJK Akatemian kanssa FC Jazz pelasi Suomen Cupissa tasapelin 1-1, josta vieraat etenivät jatkoon pilkkukisan jälkeen.

Lauantaina tekonurmella pelatussa ottelussa FC Jazz olisi voinut kaunistella lukemia etenkin toisella puoliajalla useasti. SalPa vaihtoi useita pelaajia ottelun edetessä ja menetti samalla pelistä otetta. Jani Uotisella pelaajat penkillä olivat vähissä, kun useampi pelaaja oli erilaisten vammojen vuoksi sivussa.

- Pelasimme joukkueena taas tasaisesti ja hyvä puolustamisemme jatkui edellisistä peleistä tänäänkin. Hyvällä esityksellä palattiin takaisin voittojen tielle yhden tappion jälkeen ja tietysti nolla omassa päässä on aina hyvä asia. Maalinteossa meillä on ollut hieman ongelmia, mutta positiivista on kuitenkin se, että hyviä maalipaikkoja pystytään luomaan tarpeellinen määrä. Nyt vaan jatkossa tarkkuutta enemmän viimeistelyyn, kommentoi Uotinen pelin jälkeen.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmilla joukkueilla oli muutama paikka tehdä maali, mutta ainoasta maalista vastasi kotijoukkueen Eino-Iivari Pitkälä vapaapotkusta ja komealla sellaisella. Maali oli Pitkälälle toinen vapaapotkumaali harjoituskauden aikana, ensimmäinen syntyi Närpiössä Kraftia vastaan. FC Jazzin kärkiparilla Elias Ahteella ja Aleksi Ikosella oli myös useampi paikka tehdä maaleja, etenkin toisella puoliajalla. Molemmat pelaajat tekivät hyvin juoksuja ja pari paitsiota vihellettiin niukasti karkumatkan aluksi. Toisella puoliajalla FC Jazzilla oli kymmenkunta maalipaikkaa, joista ehkä parhaan Waltteri Riihimäen laukauksen SalPan maalivahti sai torjuttua riman alta yli. Myös Rasmus Laaksoselle osui hyviä paikkoja maalata.

FC Jazzin maalissa Janne Järnstedt onnistui yhdessä puolustuslinjan kanssa hyvin. Järnstedt poimi varmasti salolaisten harvat hyökkäykset näppeihinsä. Joel Lehtonen parantaa otteitaan oikeana puolustajana peli peliltä ja nousee vauhdikkaasti tukemaan hyökkäyksiä, myös Arttu Lötjösen otteet puolustuksessa ovat varmoja. Armeijasta lomilla ollut ja keskikentällä puurtanut Joona Visavuori selvisi pitkästä tauostaan huolimatta hyvin keskikentällä.

Harjoitusottelut jatkuvat pääsiäisviikon torstaina 1.4, kun FC Jazz kohtaa harjoituskauden viimeisessä Porin Derbyssä Musan Salaman klo 18.30.