Nurinniskoin kotimatkalle

Edellisen viikon upean voiton taisteluhengestä ei näkynyt merkkejä Pukinmäessä. FC Jazz katkesi ensimmäisen puoliajan lopulla.

FC Jazz teki tuskaisen reissun Atlantiksen vieraaksi. Kuva: Urheilusuomi.com

Atlantiksen joukkueen tiedettiin koostuvan hyvistä yksilöistä, jotka pelipäälle sattuessaan ratkaisevat ottelut. Tällä kertaa FC Jazz antoi ensimmäisen puolen tunnin esityksensä hiipua ja lopullisesti heikko esitys kulminoitui puoliajan lopun lepsuiluun. Atlantis lähti kotikentällään viettämään taukoa 3-0 johdossa. FC Jazz ei esiintynyt joukkueena ja sen yksilöt jäivät kauas omasta tasostaan, tämä loi puitteet Atlantiksen 5-1 voitolle. Taistelutahto sarjapaikasta jäi liian monelta Poriin.

Atlantiksen joukkueesta voi nostaa esiin Veikkausliigassakin esiintyneen Viktor Shevchenkon, joka keräsi kaikki mahdolliset merkinnät matsin tilastoihin. Shevchenko puski omissa korkeuksissaan kulmapotkusta joukkueensa 1-0 johdon pelin 33 minuutilla FC Jazzin puolustuksen seuratessa tilannetta. Atlantiksen 3-0 maalissa Shevchenko rynnisti puolustajan paikalta laidalta vauhdilla läpi ja syötti pallon vapaana olleelle Diagitelle, joka ampui pallon takaylänurkkaan. Reippaan tunnin pelin jälkeen Shevchenko kaatoi FC Jazzin hyökkääjän keltaisen kortin arvoisesti ja otti tilanteessa vielä suunsoitosta toisen keltaisen, jolloin hänet poistettiin kentältä punaisella. Muutenkin pelaajan esitys oli fyysisen laadukas, jonka jalkoihin usea FC Jazzin pelaaja jäi hyökätessään kohti Atlantiksen maalia.

Juho Kemppinen oli muun joukkueen tapaan pettynyt tapaan, jolla tappio tuli,
- Tulosta pitää tänään kunnioittaa ja loppuihin peleihin on taas löydyttävä nöyryyttä ja parempaa yhdessä tekemistä. Tänään tuli paljon pallon menetyksiä, harhasyöttöjä ja virheitä. Positiivisuutta loppuihin peleihin mukaan ja nautitaan yhdessä pelaamisesta, niin palaamme taas voittojen tielle. Nyt aletaan taas nopeasti keskittymään seuraavaan tärkeään matsiin ja noudatetaan sovittua pelisuunnitelmaa.

FC Jazzilla oli ottelun alussa omat paikkansa, joilla peli olisi saatu todennäköisesti käännettyä
mieluisaksi. Atlantiksen pelaajat ottivat ottelun alussa kolme keltaista korttia ja keskustelut pelin erotuomarin kanssa olivat hyvällä alulla. FC Jazzin ottelun alun paras osui Christian Harjanteelle. Hänen yrityksensä maaliviivalta kuivui kuitenkin kokoon. Tämän jälkeen FC Jazz sai kaksi vapaapotkua hyvistä paikoista, joista ei maalia kyetty normaaliin tapaan tekemään. Valkoisissa paidoissa pelannut vierailija sai ottelussa poikkeuksellisen monta vapaapotkua hyvistä paikoista, joista normaalilla tahdilla ovat verkot heiluneet. Ainoan FC Jazzin maalin ampui rankkarista Eino-Iivari Pitkälä ottelun lopussa. Tätä ennen Atlantis oli onnistunut toisen jakson alussa Miro Marinin ja Jean Pedro Costa De Liman toimesta siirtymään 5-0 johtoon.

Päävalmentaja Miro Varhelahti oli pettynyt päivän esitykseen ja joukkojensa tekemiseen,
- Olimme vastustajan ensimmäiseen maaliin asti hyvin mukana ja meillä oli oivia paikkoja tehdä ottelun avausmaali. Takaiskun jälkeen hukkasimme otteemme ja se kostautui helpoilla lisämaaleilla. Jokainen pelaaja tietää, että nyt on peiliin katsomisen paikka ja uskon, että seuraavaan peliin parannamme otteitamme yksilöinä kuin koko joukkueenakin.

FC Jazz jatkaa taistelua sarjapaikastaan tulevana perjantaina, jolloin Poriin saapuu kauden kolmanteen derbyyn P-Iirot. Iirojen tilanne on tukalampi, kuin FC Jazzin, joten iltavaloissa tullaan näkemään varmasti kova kamppailu, jossa Iirot hakee tosissaan ensimmäistä derby voittoaan.