Yhtenäinen ja kivikova FC Jazz voittoon TPS:stä.

FC Jazz aloitti Turussa 2015 Ykkösen. Vastassa oli yksi kauden ennakkosuosikeista, TPS. FC Jazz haki vahvan ja organisoidun esityksen päätteeksi 2-0 (0-0) vierasvoiton Elias Ahteen ja Jussi Välilän maaleilla. FC Jazz...

FC Jazz aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi ottelua ensimmäiset 10 minuuttia painaen peliä Yläkentän Aurajoen puoleiseen päätyyn. Varsinkin oikealta sivustalta Kevin Mombilo ja Samuli Virtanen tulivat muutaman kerran totutun vauhdikkaasti ja vaarallisesti. Muutenkin punapaitaiset liikuttelivat palloa melko mukavasti ja vauhdikkaasti.

Pelin edetessä tapahtumat kentällä tasaantuivat ja peliä käytiin tasaisissa merkeissä. 21. minuutilla FC Jazzin Mombilo karkasi läpiajoon Toni Junnilan hyvästä pitkästä syötöstä. Pallo kuitenkin aavistuksen karkasi ratkaisevalla hetkellä ja turkulaisvahti Oskari Forsman veti pidemmän korren.

FC Jazz joutui pelaamaan lähes 5 minuuttia vajaalla, kun vahvasti keskikentällä esiintynyt Théo Raymond väänsi nilkkaansa ja tänä aikana TPS sai otetta pelistä. Kerran Matej Hradecky hätyyttelikin vaarallisesti Lauri Pirhosen vartioimaa porilaismaalia. Ottelun 37. minuutilla läpiajoon karkasi Elias Ahde, joka sai mukavasti Samuli Virtasen pitkän syötön mukaansa. Tilanne kuitenkin kuivin kokoon epäonnistuneeseen nostoyritykseen. FC Jazz rynnisti vielä vahvasti jakson loppupuoliskon halliten peliä. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa FC Jazzin hienoisesta hallinnasta huolimatta.

Toiselle puoliajalle TPS tuli vahvasti ja hallitsi peliä ensimmäisen vartin. Lauri Pirhonen torjui 50. minuutilla upeasti oikean käden refleksitorjunnalla TPS:n varmalta näyttäneen maalin. FC Jazzille tuli myös Jobin postia, sillä Théo Raymond joutui jättämään kentän 54. minuutilla. Tilalle juoksi kymppipaikalle Berat Grabovci ja Ilkka Santahuhta laski puolustavampaan rooliin.

Tunnin jälkeen ottelu tasaantui, eikä FC Jazzin organisoitu ja vahva puolustuslinja antanut TPS:n hätyytellä maaliaan. 60. minuutilla Samu-Petteri Mäkelän viuhuva vasuri meni vain niukasti ohi maalin ja tästä FC Jazz pääsi jälleen hyvin peliin mukaan. 68. minuutilla alkoi tapahtua. FC Jazz prässäsi turkulaisten pelinrakentelua ja pallo ajautui vasempaan laitaan Mäkelälle. Raskas, kierteinen keskitys tavoitti takatolpalta Ahteen, joka puski varmasti pallon maalin ohi Forsmanin siirtäen FC Jazzin1-0 johtoon.

FC Jazz jatkoi organisoidusti, eikä TPS päässyt vaarallisesti hätyyttelemään porilaisten maalia. Koko joukkue puolusti erinomaisesti, mutta varsinkin puolustuslinja Virtanen-Välilä-Penninkangas-Ville Starck takanaan Pirhonen oli rautaa. FC Jazz iski vielä kerran. 85. minuutilla. Mäkelän vasemman jalan kulma tavoitti Jussi Välilän, joka puski omista korkeuksistaan pallon vastustamattomasti ohi hölmistyneen Forsmanin (kuvalinkistä näet mainiosti, mitä tapahtui) ja loppulukemat 0-2.

Näin FC Jazzille vahvan ja organisoidun esityksen päätteeksi varsin maukas vierasvoitto TPS:stä kauden 2015 Ykkösen ensimmäisessä ottelussa. Kaikki kentällä esiintyneet pelaajat taistelivat ja kantoivat vahvasti vastuuta. Lisäksi vaihdosta tulleet Berat Grabovci, edustuksessa debytoinut Waltteri Riihimäki ja Benjamin Tuovinen toivat mukavasti syvyyttä porilaisten peliin.

TPS:n kaikki kaikessa oli keskikentän Matej Hradecky. Turkulaisten kärjessä alati vaarallinen Jussi Aalto jäi yksinäiseksi, kun tutkapari Mikko Hyyrynen ei pystynyt pelaamaan.

Päävalmentaja John Allen oli luonnollisesti ylpeä joukkueestaan.

- Tänään joukkue pelasi toisilleen upeasti koko 90 minuuttia. Jokainen pelaaja suoriutui upeasti. Lauri oli Man Of The Match, torjui vaaralliset tilanteet silloin, kun on maalivahdin aika astua esiin. Eliaksen ensimmäinen maali Ykkösessä SP:n loistavasta keskityksestä ja hyvä viimeistely. Samoin Jussin vahva esiintulo SP:n kulmassa.

- Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja molemmilla oli paikkansa. TPS hallitsi toisen jakson alkua, mutta me pelasimme lopun vahvemmin. Kaikki kunnia omalle joukkueelle. Ei ole koskaan helppoa tulla Turkuun TPS:n vieraaksi ja ottaa kolmea pistettä, tietää Allen kokemuksesta kertoa.

- Théo loukkaantui, mutta oli erittäin vahva ensimmäisellä jaksolla. Toivomme ja uskomme, että loukkaantumisessa ei ole kyse mistään vakavammasta. Toni ja Ile esiintyivät vahvasti keskikentällä ja puolustuslinja oli vahva. Samuli käytti vahvuuksiaan tänään ja näytti mikä on mahdollista. Kevin ja SP olivat myös alati vaarallisia. Olen todella tyytyväinen pelaajien otteisiin tänään, päättää Allen.

Lauri Pirhonen oli mies paikallaan esiintyen varmasti maalillaan ja nousi esiin, kun sen aika oli.

- Pelattiin kokonaisuudessaan joukkueena hyvin. Kolmea pistettä lähdettiin hakemaan ja ne saatiin. Ensimmäisellä puoliajalla olimme tosi hyviä. Toisella puoliajalla jouduimme paikoitellen hieman ottamaan vastaan, mutta puolustimme hyvin koko joukkueena. Tietysti edessä ollut puolustuslinja pelasi vuorenvarmasti.

- Muutaman kopin jouduin itsekin ottamaan, mutta sehän taitaa kuulua toimenkuvaani. Hyvä alku, josta on hyvä jatkaa sarjaa. Tietysti pitää vielä muistaa jätkiä, kun tekivät kaksi komeaa maalia. Ilman niitä ei oikein kolmea pistettä saa mukaan, virnuilee Pirhonen.

Erityismainintana ottelusta mainittakoon TPS –kannattajien kymmenien metrien pituinen tifo ennen ottelun alkua.
Iso respect täällä työs porilaisten suunnasta.