Vilkku päälle ja ohi

FC Jazz pelasi huikean lisäajan stadionilla. Mutta oliko se sittenkin valmentajan rakentama kylmän viileä ottelutaktiikka, sillä Olli Orvasto arveli otteluennakossa näin, ”Tavoitteena on lauantaina pelata tiivis ja...

FC Jazz pelasi huikean lisäajan stadionilla. Mutta oliko se sittenkin valmentajan rakentama kylmän viileä ottelutaktiikka, sillä Olli Orvasto arveli otteluennakossa näin, ”Tavoitteena on lauantaina pelata tiivis ja yhtenäinen 90 minuuttia ja vähän sen ylikin”.

Iyam Friday (kuvassa) viimeisteli kylmän viileästi ottelun loppulukemat lisäajan viidennellä minuutilla sen jälkeen, kun ottelussa tehot 1+2 saalistanut Juho Lehtonen vapautti hänet loistavalla syötöllä maalintekopaikkaan. Hieman ennen FC Jazz oli tasoittanut ottelun Juho Lehtosen puskumaalilla. Keskityksen Lehtosen maaliin tarjoili Eetu Kanerva. FC Jazzin ensimmäisen maalin ja tasoituksen 1-1 laukoi Juho Kemppinen puolen tunnin pelin jälkeen. Esityön maaliin teki Juho Lehtonen, joka prässäsi vastustajan sivurajaheiton itselleen ja ampui tulisesti kohti maalia. Maalivahdista poukanneen pallon Kemppinen siirsi maaliin.

FC Espoo oli lähellä viedä kaikki kolme pistettä mukanaan ja suuri vääryyskään se ei varmasti olisi ollut, sillä se pelasi väkevästi ja hyökkäsi nopeilla vastahyökkäyksillä. FC Jazz aloitti ottelun hyvin ja päätti sen fantastisesti, mutta muuten joukkueen esitys ei tällä kertaa noussut aiempien kotiotteluiden tasolle. Vierailijoilla oli yksi laukaus ylärimaan, sekä useita muita  paikkoja tehdä lisämaaleja vastahyökkäyksistä varsinaisella peliajalla, mutta pieni huolimattomuus ja toisaalta FC Jazzin puolustuksen heittäytymiset pallon eteen estivät FC Espoon lisämaalit. Parhaan vierailijoiden paikan esti Samuli Virtanen hyvällä juoksulla, sen jälkeen kun vierailijat pääsivät kahdella pelaajalla läpiajoon.

Vierailijat siirtyivät ensimmäisen kerran johtoon ottelun 14 minuutilla, kun Jasin-Amin Assehnoun pääsi livahtamaan FC Jazzin oikealta laidalta maalintekopaikkaan. Toistamiseen FC Espoo siirtyi johtoon kotijoukkueen kulmapotkun jälkeen nopeasta vastahyökkäyksestä, jonka Samuli Heiska päätti maaliin ottelun 55 minuutilla.

Pelissä nähtiin yhteensä 18 kulmapotkua, joista kotijoukkue antoi niistä kymmenen. Lukumäärällisesti kulmia oli runsaasti, mutta vaarallisia niistä oli vain Joonas Meuran pusku kohti alanurkkaa ottelun 84 minuutilla. Vierailijoiden puolelta ottelussa esiintyi mallikkaasti Altin Zeqiri, joka oli useampaan kertaan järjestelemässä maalipaikkoja. Kotijoukkueen Juho Kemppinen uurasti kentällä mainiosti ja laitapuolustajan Samuli Virtanen sekä Eetu Kanerva olivat juoksuvoimaisina tukemassa hyökkäyksiä. Juho Lehtonen on tärkeä pelaaja hyökkäyksessä ja järjesti yhdessä Iyam Fridayn kanssa huikean loppunäytelmän paikan päällä olleille.

Olli Orvasto arvosti pisteitä ja kauden toista voittoa,
- Pisteen ovat aina ansaittuja, vaikka ne tulevatkin joskus huonollakin pelillä. Tämä tapa voittaa ottelu on aika hieno ja joukkue osoitti taas kovan luonteensa. Vaikka peli ei tänään kulkenutkaan niin tultiin komeasti lisäajalla tasoihin ja ohi. Olimme tänään yllättävän suurissa vaikeuksissa FC Espoon vastahyökkäyksien kanssa. Tasapaino ei ollut kohdillaan ja ottelun aikana meille tuli liian suuri määrä vaarallisia pallonmenetyksiä. Emme vaikeuksista huolimatta kuitenkaan luovuttaneet ja lopun paine tuotti tällä kertaa tulostakin. Voiton kanssa on mukavampi lähteä ensi viikkoon, mutta jokainen pukukopissa tietää, että tämä ei jatkossa riitä ja meidän on noustava seuraavassa pelissä omalle tasollemme.

FC Jazzin seuraava ottelu on 27.5, kun se matkaa Karjaalle BK-46 vieraaksi.

FC Jazzin avaus: Östling, Virtanen, Meura, Kuusela, Kanerva, Mapoka (Pyyranta), Friday, Ablade (Lehtinen), To Laaksonen (Jo Lehtonen), Ju Lehtonen. Vaihdossa lisäksi: Ari Bohm,Tuovinen, Aleksanteri Tomberg, Jussi Lemio

Kuva: Urheilusuomi.com