VIFK saapuu Keinonurmelle

FC Jazz kohtaa lauantaina Vaasan IFK:n. VIFK nousi kaudeksi 2015 Ykköseen täydennysmenettelyn kautta, kun Atlantis FC ei täyttänyt Palloliiton urheilullisia kriteerejä pelaajakehityksen puolella. Joten lauantaina Porissa...

FC Jazz kohtaa lauantaina Vaasan IFK:n. VIFK nousi kaudeksi 2015 Ykköseen täydennysmenettelyn kautta, kun Atlantis FC ei täyttänyt Palloliiton urheilullisia kriteerejä pelaajakehityksen puolella. Joten lauantaina Porissa esiintyy yksi FC Jazzin tulevan kesän vastustajista.

FC Jazz ja VIFK ovat vuosien varrella kohdanneet useasti harjoitusotteluista ja vaasalaiset ovat olleet porilaisille hankala vastustaja nopeine vastahyökkäyksineen. Viime kaudella VIFK pudotti FC Jazzin Suomen Cupissa.

FC Jazz lähtee voittamaan ottelua ja kehittämään hyökkäyspeliään. Ensimmäisissä harjoitusotteluissa puolustuspeli on toiminut jo melko mukavasti, mutta hyökkäyspelissä on vielä kehitettävää, kuten useasti tässä vaiheessa kautta.

FC Jazz esittelee myös uusia testipelaajia. Kärjessä viilettänee Jake Eyre, testissä oleva nuori walesilaiskärki, joka on harjoituksissa esittänyt pirteitä otteita. Myös torstaina Suomeen saapunut raamikas romanialais-kanadalainen toppari Chris Suta esiintynee myös Keinonurmella.

FC Jazzin päävalmentaja John Allen aikoo opiskella VIFK:n pelitapaa.

- VIFK pelaa nyt Ykkösessä. On hienoa, että kohtaamme heidän kahdesti ennen kauden alkua, koska meillä ei ole kovin tarkkaa tietoa heidän pelitavastaan.

- Näin heidän viime vuonna pelaavan ÅIFK:ta vastaan. VIFK on laadukas joukkue. Mielenkiintoinen ottelu luvassa. Uskon silti, että kummaltakaan joukkueelta ei vielä ihan sitä kokoonpanoa nähdä, joka sarjan tulee aloittamaan.

Tervetuloa tarkistamaan testi- ja sopimuspelaajien helmikuun alun vire.

FC Jazz – VIFK lauantaina 7.2 klo 15.15 Keinonurmella. Otteluun vapaa pääsy

VIFK kokoonpano

35 Johannes Ström Maalivahti
12 Mathias Östergård Maalivahti
2 Ilari Antila Puolustaja
3 Lars Kjerstrup Puolustaja
4 Jonas Pitkäkangas Puolustaja
5 Merhawi Birhane Puolustaja
8 Matias Träskbäck Keskikenttä
9 Markus Nordman Hyökkääjä
10 Mustafa Maki Keskikenttä
11 Males Lombo Hyökkääjä
14 Tobbe Utriainen Puolustaja
16 Hugo Villför Hyökkääjä
17 Joonas Vahtera Keskikenttä
19 Artur Lemanowicz ”C” Puolustaja
20 Jesse Jääskeläinen Keskikenttä
21 Jasse Kivinen Puolustaja
25 Nicolas Sievers-Laine Puolustaja
26 Lasse Linjala Hyökkääjä

Valm: Tomi Kärkkäinen
Valm. Rikard Lindroos
Mv-valm: Timo Tiensuu
Jouk.joht: Lasse Saukkonen / Tim Berglund
Fyysinen valm. Pia Reini
Huoltaja Juha Grönholm
Hieroja Herman Fogelberg
Lääkäri: Promedi Lääkärikeskus 

Kuva: Urheilusuomi.com