Tuure vieraili FC Eurajoen futisleirillä - Tarpeeks kun yrittää, niin voi päästä mihin vaan

FC Jazzin Ykkösen joukkueen tilastoissa porhaltaa kärkisijoilla pelattujen minuuttien osalta 16-vuotias Tuure Mäntynen, joka on luutinut kauden alkupuolella puolustuksen vasemmalla puolella jo yli 1000 minuuttia. Tällä...

FC Jazzin Ykkösen joukkueen tilastoissa porhaltaa kärkisijoilla pelattujen minuuttien osalta 16-vuotias Tuure Mäntynen, joka on luutinut kauden alkupuolella puolustuksen vasemmalla puolella jo yli 1000 minuuttia. Tällä hetkellä U17-ikäluokan maajoukkueen kapteeni pelaa avoimessa PM-turnauksessa Tuusulassa, jossa lohkovaiheessa vastaan asettuvat Norja, Kypros sekä Tanska.

Ennen PM-turnaukseen lähtöään Tuure vieraili kotikonnuillaan kertomassa FC Eurajoen juniorileirillä omasta startistaan Eurajoen Nappis-liigassa, jossa aloitti 6-vuotiaana,
- Oli mukava saada kutsu tulla kertomaan omasta vielä lyhyestä futisurasta ja päästä pelaamaan näiden innokkaiden leiriläisten kanssa. Harjoituskentällä pääsin myös kisailemaan ja näyttämään erilaisia kikkoja tuleville jalkapalloilijoille. Taisi siellä kentällä, joku tehdä minullekin parit puikotkin.

Mäntynen siirtyi FC Jazziin sen jälkeen, kun vanhempien kanssa oli asiasta keskusteltu,
- Olen nyt matkustanut Eurajoen ja Porin väliä melko ahkerasti, mutta sen olen tehnyt mielelläni. Alun perin siirryin, koska halusin kehittyä jalkapalloilijana ja saada uusia kavereita. Tässä kohtaa onkin kiva todeta, että siirtyminen on kannattanut. Vieraillessani leirillä huomasin myös kuinka tärkeää on käydä tämän kaltaisissa tapahtumissa ja kannustaa poikia, sekä tyttöjä hienon harrastuksen pariin. Kiitokset kutsusta FC Eurajoen puheenjohtajalle Matti Uusenille.

FC Eurajoen kasvatti kuuluu maajoukkueen vakiokalustoon ja on myös päässyt vierailemaan ulkomailla eri seurojen harjoitusleireillä,
- Englannissa olen käynyt Readingin, Brightonin ja Stoken leireillä ja nyt keväällä vierailin Saksassa FC Kaiserlauternissa näytillä. Nämä matkat ovat antaneet joka kerta uutta näkökulmaa ja virtaa harjoitteluun. Mukavinta matkoilla on ollut nähdä miten seuroissa harjoitellaan ja se, että pääsee tutustumaan uuteen maahaan sekä seuraan.

Tulevaisuudessa Mäntynen yrittää päästä mahdollisimman pitkälle jalkapallon parissa,
- Maajoukkuepeleistä on parhaiten jäänyt mieleen tuo ensimmäinen ottelu, kun pelasimme Englannissa EM-karsintaottelun Englantia vastaan. Tuolloin hieman jännitti. Tällä hetkellä kuuluminen FC Jazzin edustusjoukkueeseen on mukavaa, kun noita peliminuuttejakin on kertynyt mukavasti. Harjoituksissa joutuu tekemään ratkaisuja nopeasti ja fyysisesti saa laittaa koko ajan parastaan.

Tuure kertoo lopuksi, että on itse harjoittelut monipuolisesti ja käynyt potkimassa palloa omatoimisesti.
- Joskus on tuntunut ettei aina ihan jaksa, kun on koulua ja muutakin touhua. Onneksi itsellä nämä vaiheet eivät usein ole olleet päällä ja uskonkin pääseväni vielä jalkapallon parissa kokemaan upeita juttuja.

Eurajoen futisleirin päätteeksi Tuure toivotti FC Eurajoen leiriläiset saattamaan FC Jazzin joukkuetta syksyn kotipeliin ja kannustamaan joukolla.

Tuuren edesottamuksia PM-turnauksessa voi seurata oheisen linkin kautta: https://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/u17-avaus-norjaa-vastaan-2