Turusta vauhtia ja tunnetta kentälle

Alkuvuoden puolella FC Jazzin pukuhuoneeseen astelivat nuoret herrat Dima Aho ja Husa Aftab Suomen Turusta. Hetken porilaisten touhuja katseltuaan ja nimensä papereihin kirjattuaan hyvät kaverit ottivat istumapaikkansa kopista. Tuon p...

Alkuvuoden puolella FC Jazzin pukuhuoneeseen astelivat nuoret herrat Dima Aho ja Husa Aftab Suomen Turusta. Hetken porilaisten touhuja katseltuaan ja nimensä papereihin kirjattuaan hyvät kaverit ottivat istumapaikkansa kopista. Tuon päätöksen jälkeen molemmat ovat kerta toisensa jälkeen saapuneet täynnä intoa joukkueen harjoituksiin ja odottavat, että omalla esimerkillään saavat myös perusporkkalaiset vauhtiin.

Molemmat Turussa asuvat pelaajat saapuivat testiin päävalmentajan pyynnöstä,
- Orvaston Olli otti meihin yhteyttä tammikuun alussa ja tultiin Husan kanssa näyttämään mitä osaamme. Itse ajattelin tuolloin, että haluan pelata Kakkosta ja pidän Ollin pelityylistä, jossa pallonhallinnalla on iso merkitys. Tottakai mietittiin Husan kanssa, että onko tässä mitään järkeä lähteä tuollaisen välimatkan takia pelaamaan. Päätimme tuolloin, että harrastefutista voi pelata Turussakin, joten halusimme tulla tosissamme pelaamaan FC Jazziin, kertoo Dima Aho.

Dima ja Husa kertovat, että ensi hetkestä alkaen tykkäsivät joukkueen toiminnasta.
- Fysio on aina treeneissä paikalla auttamassa ja huoltamassa. Huolto toimii muutenkin tosi hyvin koko ajan, eikä ole tarvinnut kahdesti pyytää asioita, vaan kamat on aina valmiina omalla paikalla puhtaina viikattuina. Pelaajat ovat ottaneet meidät myös heti hyvin vastaan, juttu lentää ja on ollut hauskaa ensimmäisistä treeneistä lähtien. Meistä on tullut tosi hyviä kavereita, vaikka paljon uusia kasvoja on tullut mukaan joukkueeseen. Olemmekin tosi yllättyneitä siitä miten ammattimaisesti Kakkosen joukkueessa toimitaan ja kuinka hyvä fiilis pukuhuoneessa on huolimatta viime kauden putoamisen jälkeen.

Turkulaiset pelaajat eivät vielä ole ehtineet tutustua Poriin, mutta kertovat että alkavat hiljalleen pääsevän kiinni porilaiseen huumoriin, jossa toisen haukkuminen ei välttämättä tarkoita oikeasti sitä itteään, vaan sen voi jopa kääntää positiiviseksi palautteeksi. Pelaajat myöntävätkin, että alkavat hiljalleen ymmärtämään mitä tarkoitetaan porilaisella hulluudella ja kertovat odottavansa fanittamista myös ensi kesän kotipelien katsomossa.

Dima kertoo aloittaneensa futiksen Kokkolassa GBK:n riveissä 6-vuotiaana ja pelanneensa siellä 13-kautta ennen siirtymistä vuodeksi KPV:n Kakkosen ryhmään.
-Muutin Turkuun opiskelemaan yhden KPV vuoden jälkeen ja menin Husan mukana pelaamaan ÅIFK:n riveihin, sillä hän oli tuolloin ainoa, jona Turusta tunsin. Husaan tutustuin JJK:n tryout-leirillä. Åbossa pelasin pari vuotta ja nyt sitten jatketaan Porissa. Olen pelaajana periksiantamaton, vihaan häviämistä ja väännän jokaisen tilanteen loppuun saakka. Joukkueeseen haluan tuoda varmuutta, kokemusta ja pallollista pelaamista lisää.

Husalle futis on aina ollut tosi tärkeää ja lukuisista loukkaantumisista huolimatta kentälle on aina tehnyt mieli palata,
- Pelasin JJK:n junioreissa monta vuotta ja muutettuani Turkuun jalkapalloon tuli pieni tauko. Halusin kuitenkin pelata ja kokeilla omia rajojani jalkapallon parissa. Turussa pelasin aluksi ÅIFK:n riveissä, joka oli TPS:n farmiseura tuolloin. Hetken päästä pääsin harjoittelemaan TPS:n edustuksen kanssa ja pelasin yhden Veikkausliigaottelunkin. Sain myös sopimuksen Tepsiin, mutta loukkaantumisen takia kausi meni pipariksi. Viime kaudella pelasin ÅIFK:n riveissä ja kuntoutin jalkaa koko ajan. Nyt on tavoitteena harjoitella kovaa Jazzin kanssa ja yrittää vielä päästä terveenä ylempiin sarjoihin – toivottavasti porilaisten kanssa.  

Hiljalleen porilaistumassa olevat turkulaiset odottavat tasaista Kakkosta ja kertovat joukkueen taistelevan jokaisesta pisteestä täysillä,
- Meillä on nuori joukkue, mutta jätkät on tosissaan mukana tekemisessä ja helpolla ei tule meidän joukkue pisteitä peleistä menettämään. Joukkueessa on paljon taitoa ja halua voittaa pelejä, joten odotamme paljon joukkueelta. Uskomme, että B-lohko tulee olemaan tasainen kaikinpuolin, sillä lohkossa on monta kovaa joukkuetta. Tulemme olemaan mukana kärkikahinoissa eikä Jazzilta tule olemaan helppoa viedä pisteitä, päättävät Husa ja Dima