Turkkuseen!

FC Jazz matkustaa Suomen Turkuun Ykkösen sarja-avaukseen. Vastaan asettuu perinteikäs paikallinen palloseura, joka lukeutuu sarjan suurimpiin ennakkosuosikkeihin. TPS pelaa pitkästä aikaa Ykkösessä pudottuaan viime...

FC Jazz matkustaa Suomen Turkuun Ykkösen sarja-avaukseen. Vastaan asettuu perinteikäs paikallinen palloseura, joka lukeutuu sarjan suurimpiin ennakkosuosikkeihin. TPS pelaa pitkästä aikaa Ykkösessä pudottuaan viime vuoden päätteeksi Veikkausliigasta.

FC Jazz lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan yhtä sarjan ennakkosuosikkia ja kaikki paineet ovatkin turkulaisten niskassa. Joukkueet kohtasivat Suomen Cupin 4. kierroksella samalla Yläkentällä, jossa kotijoukkue oli maalintekotilanteissa terävämpi ja voitti melko tasaisen ottelun 2-0.

FC Jazz on vahvistunut tuosta ottelusta, sillä uusina pelaajina sen jälkeen FC Jazzin ovat liittyneet mm. FC Hongasta Kevin Mombilo ja ranskalainen keskikenttäpelaaja Théo Raymond, jonka pelilupa saatiin torstaina kuntoon. Lisäksi Turussa TPS-kasvatti Ville Starck pystyi pelaamaan vain 23 minuuttia.

Turussa on odotettavissa upea jalkapallo-ottelu loppuunmyydyllä Yläkentällä. Huhujen mukaan Yläkentällä saatetaan nähdä myös aina kunnioitettava tifo kannattajien toimesta. Joka tapauksessa tulossa on upea jalkapallo-ottelu ja Ykkösen upeatunnelmainen sarja-avaus.

FC Jazzin päävalmentaja John Allen, joka on Turussa ja TPS:n organisaatiossa varsin tuttu persoona, odottaa joukkueen kanssa kauden alkamista.

- Viimein kausi alkaa. Kaikki odottavat innoissaan TPS:n kohtaamista. Pelaajat tietävät, että tulossa on kova ottelu. Yläkentällä pelaaminen takaa loistavan tunnelman ja uskon, että pystymme tuomaan sieltä Poriin tuliaisia.

- Pelaajat ovat harjoitelleet kovaa talven. Mutta nyt on aika aloittaa sarja. Joukkue on ollut hyvällä fiiliksellä harjoituksissa ja odottavat isoa ottelua. TPS-FC Jazz on aina kiinnostava ja iso ottelu kaikille osapuolille, päättää Allen.

TPS kapteeni Matej Hradecky ennakoi Ykkösen avaustilaisuudessa tiistaina Helsingissä TPS:n voittavan 3-0. Porilaisittain tähän voisi todeta: ”Kunnei ny sattus mitää…”.

TPS:n sivuilta lisätietoja ottelusta mm. liikkuvan kuvan muodossa. Ja mikäli et jostain syystä ole pelipaikalla, linkin takaa löytyy myös ohjeet, miten näet ottelun suorana TPS TV:stä. Ottelua kommentoi porilaisille tuttu Joonas Laurikainen.

Ykkösen avaus 2.5.2015 klo 16.00 Yläkentälllä.

Kuvassa Ykkösen voittajan pokaali, joka vaikuttaa isokorvaisemmalta kuin Champions Leaguen vastaava.