TPS iski neljästi

FC Jazz lähti taistelemaan tärkeistä pisteistä ja ottelu etenikin porilaisten tahdissa päävalmentaja Jani Uotisen peräänkuuluttuman pallon hallinnan kautta ensimmäisen puolituntia Alfren Mapokan ja...

FC Jazz lähti taistelemaan tärkeistä pisteistä ja ottelu etenikin porilaisten tahdissa päävalmentaja Jani Uotisen peräänkuuluttuman pallon hallinnan kautta ensimmäisen puolituntia Alfren Mapokan ja Toni Junnilan hallitessa keskikenttää mielinmäärin. TPS kuitenkin iski yllättäen ensimmäisestä paikastaan keskeltä ja Ilari Mettälä pääsi laukomaan upeasti pallon yläkulmaan taitavan kuvion jälkeen. Vielä ennen taukovihellystä porilaispelaajan maatessa loukkaantuneena kentällä Riku Sjöroos laukoi pallon maaliin ja vei vieraat 0-2 johdossa tauolle.

Päävalmentaja Jani Uotinen kertoi, että työ jatkuu uuden pelitavan opettelussa,
- Tylyt lukemat loppujen lopuksi, mutta joukkueella on luja usko että täältä vielä noustaan. Tänään nähtiin ensimmäisellä jaksolla asioita joita haluan kentällä näkyvän, pidämme palloa ja rakennamme tätä kautta enemmän tilanteita. Ensimmäisellä jaksolla vyörytimme peliä kohti turkulaismaalia, saimme aikaiseksi neljä kulmapotkua ja luotua pari paikkaakin. Olimme kuitenkin tehottomia viimeisellä kolmanneksella ja se kostautui kun TPS teki sitten taitavasti kaksi maalia ainokaisista paikoistaan jakson lopulla. Toisella jaksolle nostimme prässiämme ja halusimme saada maalin tehtyä. Tässä ei nyt onnistuttu ja TPS teki valitettavasti vielä kaksi maalia lisää.

FC Jazz ei onnistunut maalinteossa, vaan ensin Mikko Hyyrynen siirsi TPS:n 0-3 johtoon rangaistuspotkusta, sen jälkeen kun Jussi Välilä rikkoi alueen sisällä  ja Jani Virtanen vaihdosta kentälle tultuaan laittoi pallon kertaalleen vielä Lauri Pirhosen selän taakse.

Tappio turkulaisille oli ikävä ja porilaisten on taisteltava viivan päälle noususta entistä rohkeammin. Kentältä olivat poissa vatsatautiin sairastunut Samuli Virtanen ja takareittään poteva kapteeni Mäkelä. Kapteenin nauhaa kantanut Toni Junnilan mukaan näihin poissaoloihin ei kuitenkaan kaaduttu,
- Oli hieno pelata, kun pystyimme joukkueena pitämään palloa ja aktiivisesti olemaan pelissä mukana. TPS oli kuitenkin vaarallisen tehokas ja meidänkin pitää tuo tehokkuus löytää viimeiselle kolmannekselle loppuihin peleihin. Tätä kautta pääsemme nousuun ja säilytämme sarjapaikan.

FC Jazz matkaa seuraavan kerran tulevana keskiviikkona Jyväskylään, jossa se kohtaa hyvässä vireessä olevan JJK:n.

Kuva: Urheilusuomi.com