Terävyys puuttui

FC Jazz on pelannut kaksijakoisia pelejä alkutalven aikana. Korkeammalla sarjatasolla pelaavia joukkueita vastaan on jouduttu puolustuskannalle ja omat hyökkäykset ovat näissä peleissä olleet satunnaisia vastaiskuja....

FC Jazz on pelannut kaksijakoisia pelejä alkutalven aikana. Korkeammalla sarjatasolla pelaavia joukkueita vastaan on jouduttu puolustuskannalle ja omat hyökkäykset ovat näissä peleissä olleet satunnaisia vastaiskuja. Kolmosessa pelaavaa ÅIFK:ta vastaan asetelma saatiin käännettyä, mutta maaleja FC Jazz ei onnistunut tekemään kuin yhden.

Vielä viime kaudella vierasjoukkueessa pelannut Aftab laukoi pallon maaliin Patrik Aholan mainiosta syötöstä ensimmäisen jakson lopulla. Kotijoukkueen maali riitti vain tasapeliin, sillä turkulaiset olivat siirtyneet ottelun alussa hieman varkain johtoon. FC Jazz hallitsi peliä ja siirteli palloa keskikentällä pitkiäkin jaksoja Tobias Laaksosen ja Juho Kemppisen pyörittäessä peliä. Lähimmäs toista osumaa onnistui pääsemään Samu-Petteri Mäkelä, jonka vapaapotku meni poikkipuun kautta yli.

”Penkin puolelta” – Päävalmentaja Olli Orvasto,
- Tänään ei ollut pelillisesti kovin häävi suoritus. Peliä hallittiin, mutta 69% pallonhallinnasta ei ole hyötyä, mikäli pelaaminen on hidasta ja etäisyydet ovat liian pitkiä. ÅIFK joutui vetäytymään koko ottelun ajan syvälle omalle puoliskolle, mutta meiltä puuttui syystä tai toisesta terävyys hyökkäyskolmanneksella. Maalipaikat voittoon toki saatiin luotua, mutta kokonaisuudessaan emme olleet niin vaarallisia kuin olisin odottanut.

Nyt nollataan tämä peli ja ensi viikolla pyritään samaan peli jälleen kuosiin ja jalat teräviksi. Sunnuntaina on edessä mielenkiintoinen ottelu yhtä Kakkosen ennakkosuosikkia TPV:tä vastaan.

”Viheriön puolelta” – Dima Aho pelasi ensimmäisen pelinsä Porissa vasemman puolustusjan paikalla,
- Hallitsimme peliä ihan selkeesti mutta maalit jäivät puuttumaan. Oli paikkoja mistä olisi pitänyt tehdä maalit ja tehokkaammin olisi pitänyt pystyä murtautumaan vastustajan linjan taakse. ÅIFK vetäytyi 16 rajalle koko joukkueella ja iski sitten vastahyökkäyksillä. Pelin lopussa varsinkin alkoi paikkoja tulemaan, kun vastustaja väsähti.

”90+”
Vierasjoukkueella oli mahdollisuus kääntää peli voitokseen ottelun toisen jakson loppupuolella. Sami Liuhala torjui kuitenkin terävästi vieraiden rangaistuslaukauksen ja vielä jatkoyrityksenkin.

FC Jazz – ÅIFK 1-1 (1-1).

”Kokoonpano”
Liuhala, Aho, Meura, Kulju, Ahola (Lemio), Aftab, Kemppinen, Laaksonen, Mäkelä (Lehtonen), Ablade, Tomberg (Lehtinen).  Vaihdossa lisäksi Nurmi, Visavuori, Aaltonen