Tehokas viimeistely toi voiton

Kauden ensimmäiseen paikallisotteluun Karhuhalliin saapui yli 600 katsojaa seuraamaan, kun MuSa ja FC Jazz kohtasivat. FC Jazziin täksi kaudeksi siirtynyt Hushyar ”Husu” Aftab onnistui kahdesti viimeistelyssään ja...

Kauden ensimmäiseen paikallisotteluun Karhuhalliin saapui yli 600 katsojaa seuraamaan, kun MuSa ja FC Jazz kohtasivat. FC Jazziin täksi kaudeksi siirtynyt Hushyar ”Husu” Aftab onnistui kahdesti viimeistelyssään ja osoitti olevansa toivottu vahvistus joukkueeseen.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla MuSa painoi väkevästi peliä FC Jazzin päätyyn, mutta ei onnistunut paikoistaan maalia tekemään. Toisella jaksolla FC Jazz käänsi ottelun edukseen ja teki kolme hienoa maalia. Kaupungin ykkösjoukkueen valtikka säilyi näin punaisen joukkueen hallussa ja FC Jazzin pistetili aukesi Suomen Cupissa.

Musa – FC Jazz 0-3 (0-0).  FC Jazzin maaleista vastasivat Aftab (2) ja Laaksonen.

”Penkin puolelta” – Päävalmentaja Olli Orvasto

- Paikallispelin voitto on aina maukas ja vielä maukkaampaa se on kun pelataan virallisesti pisteistä. Toki tähtäin on edelleen Kakkosessa, mutta tämä oli hyvä väliaskel meidän matkallamme. Voitto paikalliskilpailijasta antaa sopivasti virtaa tiukan treenijakson keskellä.

Voitosta huolimatta ensimmäiseen jaksoon ei voi olla tyytyväinen. Olimme hieman liian passiivisia ja se vaikeutti pallollista pelaamista, kuten Vaasassakin tapahtui. Toinen jakso oli sitten eri juttu. Olimme tehokkaita ja vaarallisia sekä pallollinen peli parantui selvästi. Aikainen 0-1 maali käänsi pelin meille ja loppu menikin meidän käsikirjoituksen mukaisesti. Hyvä esitys ja jokainen kentällä ollut voi olla tyytyväinen toisen jakson esitykseen.

Nyt nautimme tästä tunteesta hetken ja palaamme treenikentälle heti maanantaina. Siitä lähtien ajatukset siirretään jo kohti lauantaita ja seuraavaa Suomen Cupin ottelua.

”Viheriön puolelta” – Aftab ”Husa” Hushyar
- Lähdettiin kauden ensimmäiseen derbyyn, sillä asenteella että mikään muu kuin voitto ei kelpaa. Ensimmäisellä jaksolla MuSa lähti hyvin pelaamaan, mutta saimme tehtyä heistä tehottomia. Toisen jakson alkuun saimme heti maalin ja se nosti kaikkien itseluottamusta. MuSa yritti saada tasoitusta, mutta me rangaistiin nopeilla hyökkäyksillä ja tehtiin vielä kaksi maalia lisää. Maalien jälkeen Rasmus otti vielä pilkun upeasti kiinni. Oli todella hieno pelata suurelle yleisölle ja toivottavasti kesällä tulee vieläkin enemmän katsojia paikalle.

”90+”
Rasmus Östling aavisti MuSan pilkun ja nujersi mustavalkoisten kirin, kun ottelua oli jäljellä puolituntia.

”Kokoonpano”
Östling, Virtanen, Meura, Kuusela, Kulju (Ahola), Aftab (Tomberg), Kemppinen, Mäkelä, Lehtinen, Ablade (Lehtonen), Laaksonen,  vaihdossa lisäksi Liuhala, Raitanen, Lemio

Kuva: Hushyar ”Husu” Aftab

MuSa – FC Jazz tilastot: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&758842