Tehokas vierailu Salossa

FC Jazz ja SalPa laittoivat toisiaan maanrakoon vieraskentillä kauden harjoitusotteluissa. Porissa SalPa vei voiton 0-5 ja Salossa porilaiset voittivat 1-4. FC Jazz lähtee kahden viimeisen harjoitusottelun voiton turvin pienessä my...

FC Jazz ja SalPa laittoivat toisiaan maanrakoon vieraskentillä kauden harjoitusotteluissa. Porissa SalPa vei voiton 0-5 ja Salossa porilaiset voittivat 1-4. FC Jazz lähtee kahden viimeisen harjoitusottelun voiton turvin pienessä myötätuulessa kohti sarja-avausta.

Terry Ablade palasi tehokkaana Lontoosta iskien kaksi maalia,
- Pelattiin tänään ihan hyvä peli puolustuksen kautta ja tehtiin maalit aika hyvällä tehokkuudella. Itse rynnein ensimmäisen maalin sisään väkisin ja toinen maaleista minulle syötettiin pilkun kohdalle, josta ammuin pallon maaliin. Käynti Fulhamissa oli aivan huikea kokemus ja tänäänkin pelaaminen oli tosi kivaa. Nyt on tosi mukava lähteä kohti sarja-avausta ja hakemaan heti avauspisteitä.

Abladen ensimmäinen maali syntyi puolutustajan estelyistä huolimatta Iyam Fridayn murtautuvasta läpisyötöstä Eetu Kanervalle, joka pelasi kovan matalan pallon etutolpalle Abladelle. FC Jazzin 0-3 johtomaalissa Toni Kuusela avasi upeasti kahden linjan läpi jälleen Eetu Kanervalle, joka syötti pallon rankkarialueella olleelle Abladelle. Terry otti pallon haltuun rauhassa ja sijoitti sen maaliin.

Olli Orvasto peitteli ottelun lopputuleman tyytyväisyyttä rauhalliseen tapaansa,
- Tänään ei vielä jaettu sarjapisteitä, mutta ottelun voittaminen on tottakai hieno asia hieman ennen sarjakauden alkua. Tänään ottelun ensimmäinen jakso oli ihan hyvää futista, mutta toiselle jaksolle pelin taso hieman putosi. Kovia juttuja pelissämme oli tiivis puolustaminen ja upeat murtautumiset maalintekotilanteisiin, sekä tehokkuus maalipaikoissa. Lukemista huolimatta SalPa painoi peliä hyvin meidän päätyyn. Tällä kertaa me vain teimme paikoistamme maalit.

FC Jazzin toisen maalin ottelussa teki Juho Lehtonen laukomalla maalin tolpan juureen usean SalPa pelaajan välistä Tobias Laaksosen tuikkaamasta syötöstä. Neljännen maalin Joonas Meura ampui pilkulta voimalla sisään sen jälkeen kun Eero Lehtistä oli rikottu. SalPa sai kavennuksen hieman ennen loppua ja rikottua Rasmus Östlingin nollapelin, kun Joakim Latonen laukoi pallon yläkulmaan 87 minuutilla.

Maalivahtivalmennuksesta vastaavalla Ari Bohmilla on kaksi nuorta veskaria valmennettavana ja viimeisen harjoitusottelun jälkeen hyvä fiilis tulevasta,
- Meillä on kaksi maalivahtia, jotka kykenevät hallitsemaan puolustuslinjan selustan ja osaavat maalivahdin tärkeimmän tehtävän torjua maalia kohti tulevat laukaukset.

Maalivahti tilanne on mennyt talven aikana askel askeleelta parempaa suuntaa. Rasmus Ötsling on löytämässä taas oman suoritusvarmuuden ja hänellä on nyt lähdössä kolmas kausi Kakkosta. Odotan häneltä tältä kaudelta sen potentiaalin lunastamista ja seuraavan askeleen ottamista, mistä on jo saatu viitteitä muutama kausi sitten myös Ykkösen esiintymisistä.

Vuonna 2000 syntynyt Tuukka Nurmi oli jo viime kaudella ringissä mukana tehden myös debyyttinsä. Tuukka on Rasmusta kolme vuotta nuorempi mutta omaa täyden potentiaalin haastaa sekä kirittää kilpailua aloittavan maalivahdin paikasta.

FC Jazz pelasi kauden alla yhteensä 12 harjoitusottelua voittaen niistä puolet. Kaksi peleistä päätyi tasapeliin ja neljästi kentältä poistuttiin tappio niskassa. Tampereen joukkueita Ilvestä ja TamUa ei FC Jazz onnistunut voittamaan. Tämän lisäksi tappio koettiin SalPalle, josta nyt otettiin kauden viimeisessä ottelussa voitto.

Kakkosen kauden avauspeli on Porissa lauantaina 5.5, jolloin vastaan asettuu Ykkösestä pudonnut ja lohkon yksi suosikeista GrIFK.

Kokoonapano: Rasmu Östling, Eetu Kanerva, Samuli Virtanen, Joonas Meura, Toni Kuusela, Juho Kemppinen (Jussi Lemio), Iyam Friday, Terry Ablade, Joel Lehtonen, Juho Lehtonen (Eero Lehtinen), Tobias Laaksonen (Aleksanteri Tomberg).

                        SalPa - FC Jazz 1-4 (0-3)

                        Kuva: Urheilusuomi.com