Tavoitteena kolme tammenterhoa, EIF Poriin

FC Jazz kohtaa sunnuntaina Stadionilla EIF:n Tammisaaresta. Joukkueilla on tunteikas lähihistoria, sillä ne pelasivat vastakkain syksyllä 2013 ikimuistoisissa Ykkösen nousukarsinoissa, joissa FC Jazz oli parempi ja nousi Ykk...

FC Jazz kohtaa sunnuntaina Stadionilla EIF:n Tammisaaresta. Joukkueilla on tunteikas lähihistoria, sillä ne pelasivat vastakkain syksyllä 2013 ikimuistoisissa Ykkösen nousukarsinoissa, joissa FC Jazz oli parempi ja nousi Ykköseen kaudeksi 2014. Porin Stadionilla oli 13.10.2013 seuraamassa peräti 3000 porilaisen jalkapalloilun ystävää. Heitä odotetaan Stadionille myös sunnuntaina.

FC Jazz vieraili kauden 2015 toisessa ottelussa Tammisaaressa ja joukkueet päätyivät tasatulokseen 1-1. FC Jazz tasoitti ottelun loppuminuuteilla Berat Grabovcin toimesta. FC Jazzilta on vielä loukkaantumisten vuoksi sivussa Jussi Välilä, Samuli Virtanen ja Sami Villanen. Virtasen odotetaan palaavan kokoonpanoon 11.7, kun Poriin saapuu PK-35.

Joukkueen kapteeni Ilkka Santahuhta oli mukana jo vajaa kaksi vuotta sitten ja hänellä on selvä käsitys joukkueen sunnuntain tavoitteesta.

- Aiomme palata voittokantaan. TPS pelissä kolme pistettä oli jo tarjolla. Siitä jäi joukkueelle kova nälkä ja hyvä virinä. Sairastupakin alkaa pikkuhiljaa osittain tyhjentyä ja kaikki odottavat EIF –matsia vesi kielellä.

- Olemme olleet MP –peliä lukuun ottamatta vahvoja kotona ja sen vuoksi joukkueella on pienestä voitottomasta jaksosta huolimatta kova itseluottamus päällä. Treeneissä on ollut hyvä meininki ja kaikki tuntuu olevan valmista sunnuntaita varten, kertoo Santahuhta kokemuksen rintaäänellä.

Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä, sillä kuten muutkin joukkueet, FC Jazz ja EIF tarvitsevat lisää pisteitä. Pisteet Ykkösessä ovat kiven alla ja hyvätkään esitykset eivät välttämättä tuo pisteitä. Tasaisessa sarjassa kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa, joka tekee Ykkösestä erityisen mielenkiintoisen.

FC Jazz nuoret pelaajat ovat kantaneet hienosti vastuuta kauden mittaan ja ottaneet isoja askelia eteenpäin. FC Jazzilla on ollut lähes jokaisessa ottelussa avauksessa 3-5 alle 20-vuotiasta pelaajaa. Totta kai  kokeneet pelaavat kantavat kentällä suurimman vastuun monesta asiasta ja näin odotetaan tapahtuvan myös sunnuntaina. EIF:n peli rakentuu pitkälti vahvan brasilialaisen pelintekijän Lucas Kaufmannin ympärille. Kärjessä viilettää porilaisille tuttu Mamadou Konate.

Päävalmentaja John Allen tietää tulevan ottelun tärkeyden ja antaa tunnustusta joukkueelleen.

- Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä. Tärkeää on jatkaa samalla tasolla, jolla pelasimme viime maanantaina TPS:ää vastaan. Teimme paljon oikeita asioita, pelasimme hyvin, mutta emme valitettavasti saaneet tulosta palkinnoksi. Joukkueessa on hyvä henki ja olemme jälleen sunnuntaina valmiit tekemään kaikkemme, että kolme pistettä jää Poriin.

- Kaikki ottelumme ovat olleet tasaisia ja joukkueiden välillä ei ole isoja eroja. Positiivista on, että Nure (Aleksi Nurminen) ja Théo (Raymond) palaavat kokoonpanoon loukkaantumisen ja pelikiellon jälkeen. Sen sijaan Berat (Grabovci) kärsii pelikieltoa neljästä keltaisesta kortista. Ja Turre (Tuure Mäntynen) edustaa Suomea Baltic Cupissa, avaa Allen FC Jazzin tilannetta.

Nyt sunnuntaina Stadionille seuraamaan huippujännittävää ottelua FC Jazz-EIF klo 18.30. FC Jazzin tavoitteena on vain ja ainoastaan kolme pistettä. Tai kolme tammenterhoa, kun vastassa on joukkue tammien katveesta ja sellaiset myös vastustajan logosta löytyvät.

Olitko muuten sinä paikalla Porin Stadionilla 13.10.2013? Ikimuistoisen ottelun kuvagallerian näet UrheiluSuomi.com:n sivuilta.

Nyt kaikki kannustamaan FC Jazz voittoon  EIF:ä vastaan.

UrheiluSuomi.com:n kuvassa Ilkka Santahuhta FC Hakaa vastaan