Tasapelistä jäi kuitenkin hieman hapan maku

                        Rasmus Östlingin upea rangaistupotkutorjunta, Terry Abladen kaunis maali ja Joel Lehtosen yliajan hyl...

                        Rasmus Östlingin upea rangaistupotkutorjunta, Terry Abladen kaunis maali ja Joel Lehtosen yliajan hylätty puskumaali lauantain pelin kohokohtia.

Kakkosen B-lohko käynnistyi viidellä ottelulla, joista Herralahden kentällä pelattiin ennakolta avauskierroksen kovin kamppailu, kun FC Jazz sai vieraakseen Ykkösestä pudonneen GrIFK:n. Aurinkoisessa kevätsäässä pelattu ottelu kulki vieraiden hienoisessa hallinnassa, mutta kauas ei jäänyt kotijoukkueen voittokaan ottelusta.

FC Jazz sai ottelun alla pientä takapakkia, kun Juho Lehtonen oli kuumeessa eikä kyennyt pelaamaan.  Tämän lisäksi Alfred Mapoka kärsii kahdessa ensimmäisessä pelissä viime kaudella saamaansa pelikieltoa. Kotijoukkue ylsi kuitenkin tiiviin puolustuspelaamisen kautta etenkin toisella jaksolla tasaväkiseen kamppailuun Grania vastaan. Vieraat veivät kulmat selvästi, mutta yhtään vaarallista paikkaa se ei niistä saanut kuitenkaan luotua.

GrIFK painoi ottelun alussa vahvasti palloa kohti porilaismaalia, mutta kauden ensimmäistä maalia juhlittiin FC Jazzin puolella, kun Terry Ablade laukoi pallon upeasti Toni Vuorisen taakse. Abladen maaliin alkutyön tekivät Toni Pyyranta ja Samuli Virtanen, jotka alustivat nopean hyökkäyksen ottelun 14 minuutilla. Vieraat saivat kuitenkin luotua tilanteita ja pelasivat palloja FC Jazzin puolustusalueelle taitavasti läpi koko ensimmäisen jakson.

Ottelun 20 minuutilla GrIFK sai rangaistuspotikun ja FC Jazzin kippari Toni Kuusela keltaisen kortin sen jälkeen kun pallo osui Kuuselan käteen. Tasoitusta ei vielä tässä kohtaa nähty sillä Rasmus Östling torjui Daniel Langhoffin matalan oikeaan kulmaan suunnatun vedon upeasti. Muutamaa minuuttia myöhemmin Petter Meyer pääsi ampumaan pallon porilaisten ylärimaan hyvän läpisyötön jälkeen.

Rasmus Östling myönsi, että arvasi minne pilkku suuntautuu,
- Tänään saatiin vastaan yksi lohkon parhaista joukkueista kotiavaukseen ja lopputulos matsista oli kohtuullinen, vaikka lopun voittomaalin hylkääminen jäi harmittamaan. Tänään oltiin vähän se ottavampi osapuoli, mutta muutamaa paikkaa lukuunottamatta pidettiin Grani suhteellisen hyvin poissa huippupaikoilta ja olihan meilläkin omat paikkamme.

Toisella jaksolla vieraiden vauhti putosi ja vastaavasti FC Jazz pääsi peliin mukaan. Iyam Friday oli keskikentän näkyvämpiä hahmoja ja koko pelin vahvasti nousuja puolustuksen paikalta tehnyt Eetu Kanerva tuki hyökkäyksiä vahvasti. Joonas Meura pääsi kahdesti kokeilemaan tulista vapariaan hyvästä paikasta, mutta tällä kertaa laukaukset jäivät vastustajan muuriin.

Grani tasoitti ottelun painostuksestaan huolimatta hieman yllättäen, kun vasemmalta laidalta tullut keskitys löysi Jonas Britschgin pään täysin vapaana FC Jazzin puolustuksen keskeltä. Taidokas pusku leijui porilaismaalin vasempaan yläkulmaan ottelun 66 peliminuutilla.

Lisäajan hylätty maali jäi arveluttamaan Olli Orvastoa,
- Mitään jalkapallon pelillistä juhlaa ei Herralahdessa nähty, mutta asenne oli kuitenkin molemmilla joukkueilla kohdillaan. Lupausten mukaisesti puolustimme tiiviisti, mutta pallollisena oli tänään ajoittain hankalaa. Parannettavaa jäi, mutta uskon, että jo tulevana torstaina pystymme parempaan pallolliseen peliin. Voittomaalikin tehtiin ja hieman sen hylkäämisen perusteet kamppailupelissä jäivät harmittamaan.

Joukkueet valmistautuivat jo kättelemään ottelua tasapelin osalta neljännen lisäaikaminuutin täyttyessä pelikellossa. FC Jazz tuli kuitenkin vielä kertaalleen oikean laidan kautta Granin puolustusalueelle ja Joel Lehtonen puski keskityksen vastustamattomasti vieraiden maaliin. Porilaiset syöksyivät juhlimaan johtomaalia, vieraat lähtivät kohti kävelemään kohti keskiympyrää päät alhaalla ja tuomari osoitti aloitusta maalin merkiksi. Aurinko näytti paistavan kahdesta paikkaa porilaisleiriin.

Loppuhuipennus jäi tällä kertaa kokematta, sillä erotuomari osoitti huuman keskellä vieraille pienen hetken päästä vapaapotkua tilanteesta ja puhalsi pian vapaapotkun jälkeen pelin päättyneeksi. Tasapeli ottelusta oli FC Jazzille parempi aloitus kuin vuosi sitten ja toisaalta oikeudenmukainen tulos pelitilanteisiin nähden.

FC Jazzin kokoonpanossa oli avausottelussa runsaasti omia kasvatteja ja kaudenavaus oli lupaava. Yksi heistä 18-vuotias Joel Lehtonen sai 325 katsojaa riemuun ja pettymykseen ottelun lisäajalla,
- Kauden ensimmäiseksi matsiksi ihan hyvä esitys ja olosuhteetkin olivat hienot avauspelille. Taisteltiin lujasti, mutta pallolliseen peliin ja tasaisuuteen jäi parannettavaa. Uskon kuitenkin, että kun niitä hiotaan vielä vähän kuntoon niin hyvä tulee. Lisäajan hylätty maalini jäi kaivelemaan, mutta tämän takia futis onkin kivaa. Tästä mennään nyt yli, painetaan duunia ja suunnataan katseet kohti seuraavaa peliä.

FC Jazzin avaus: Östling, Virtanen, Meura, Kuusela, Kanerva, Pyyranta (To Laaksonen), Friday, Jo Lehtonen, Kemppinen (B Tuovinen), Ablade, Lehtinen (Tomberg)
Vaihdossa lisäksi: Tuukka Nurmi ja Jussi Lemio

Ottelun tähdet:
*** Rasmus Östling
  ** Eetu Kanerva
    * Terry Ablade

KUVA: Kari Saha / Urheilusuomi.com