Tappio lisäajalla Hakalle

FC Jazz kärsi tappion Valkeakoskella 2-1 (0-1). Hakan voittomaali syntyi pelikellon näyttäessä jo 93. peliminuuttia. FC Jazz sai  jo jobinpostia matkalla Hämeeseen, kun Elias Ahde alkoi voida pahoin ja oksentaa. N...

FC Jazz kärsi tappion Valkeakoskella 2-1 (0-1). Hakan voittomaali syntyi pelikellon näyttäessä jo 93. peliminuuttia.

FC Jazz sai  jo jobinpostia matkalla Hämeeseen, kun Elias Ahde alkoi voida pahoin ja oksentaa. Näin avaukseen Ahteen tilalle nousi Kevin Mombilo.

FC Jazz aloitti ottelun vahvasti ja pallo oli hakalaisten maalissa jo ajassa 2.42. Samu-Petteri Mäkelä vapautti Ville Starckin vasemmalta laidalta. Keskitys löysi maalille kiiruhtaneen Mombilon, joka nikkasi pallon hienosti päällään yli epäröineen Haka-vahti Saku Pesosen ja näin FC Jazz heti ottelun alussa vierasjohtoon.

Kuten useasti käy, aikainen maali aiheuttaa tahatontakin vetäytymistä ja ote siirtyy tappiolla olevalle joukkueelle. Näin kävi myös maalin jälkeen valkeakoskella ja Haka on pallollisena joukkueena aktiivisempi. FC Jazz sai kuitenkin vaarallisen paikan, kun Toni Junnilan jatkosta Kevin Mombilo oli täräyttää pallon maaliin puolivolleysta, jonka Pesonen kuitenkin torjui.

FC Jazz saikin pallon pitkästä sivuvapaapotkusta maaliin ottelun 20. minuutilla, mutta jostain kumman syystä tilanne liputettiin paitsioksi. Tilanteen mystisyyttä lisää se, että avustava tuomari liputti paitsiota kaksi metriä päätyrajasta. Ja kaikki pelaajat lähtivät tilanteeseen kuudentoista rajan takaa ja vapaapotku annettiin paitsion jälkeen lähes Hakan maaliviivalta.

Haka hallitsi peliä ja loi myös tukun puolivaarallisia paikkoja, mutta uhrautuvasti pelanneet porilaiset kestivät ja näin puoliajalle mentiin vierasjoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti ja molemmissa päissä nähtiin tilanteita ensimmäisen viiden minuutin aikana. Tämän jälkeen Haka jatkoi hyvää pallokontrollia ja FC Jazz pyrki iskemään vastaiskuilla.

Haka tasoittikin ottelun 69. minuutilla. Ville Starck liippasi vaarattoman pallon kulmapotkuksi. Kulman jälkitilanteesta Hakan Anton Popovitch iski tasoituksen. Kulmapotku olisi ollut mahdollisesti vältettävissä, mikäli tilanteet paremmin nähneet kanssapelaajat olivat verbaalisesti auttaneet huonossa asennossa ollutta Starckia. Haka jatkoi painostamistaan ja saikin iskettyä voittomaaliin harmittavasti pelin lisäajalla. Muuten pimennossa ollut Kalle Multanen voitti kilpajuoksussa Teemu Penninkankaan, keskitti ja Jarno Mattilalla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Näin FC Jazzille harmittava tappio ottelun lisäajalla.

Suurin ero joukkueiden välillä oli keskikentällä, sillä FC Jazz päästi hakalaiset aivan liian helposti hallitsemaan keskikenttää. Pirteimmin porilaisten riveissä esiintyivät Ville Starck, Berat Grabovci ja Kevin Mombilo.

Päävalmentaja John Allen kaipasi lisää laatua.

- Aloitimme hyvin ja Kevin viimeisteli hienosti Villen keskityksestä. Saimme myös pallon toistamiseen verkkoon, joka jostain syystä hylättiin. Saimme myös muutaman muun hyvän paikan maalintekoon. Hakalla oli myös omat hetkensä ensimmäisellä puoliajalla ja he olivat myös lähellä maalintekoa.

- Toisella puoliajalla Haka otti ohjakset ja rehellisyyden nimissä heidän tasoitukseen ei voi pitää epäoikeudenmukaisena. Harmittaa totta kai lisäajalla tullut maali ja se, että ettemme pystyneet hyödyntämään puoliaikajohtoamme. Pelissämme on yksityiskohtia, joita meidän pitää parantaa. Pelaajat antoivat kaikkensa, muuta laatua jäin kaipaamaan, päättää Allen

FC Jazzin toppari Aleksi Nurminen harmitteli oman pään maaleja.

- Voittoa lähdimme hakemaan ja varsinkin ensimmäisen puoliajan olimme hyvin pelissä mukana. Saimme nopean johtomaalin ja hyökkäyspeli ja tunnetaso kohdillaan. Toisella jaksolla annoimme liikaa pallonhallintaa Hakalle ja paine omassa päässä kasvoi. Johtoasemassa pelaamisen pitää olla tulevaisuudessa parempaa ja palloa pitää hallita enemmän helpoin syötöin.

- Joka jätkä antoi kaikkensa, mutta pienistä asioista nämä loppuhetkien maalit ovat kiinni. Topparina kaksi maalia omiin tuntuu pahalta ja en todellakaan voi olla tyytyväinen omaan peliini. Mutta ei tässä mitään periksi anneta vaan tulevaisuudessa käännämme pelit eduksemme, analysoi Nurminen.

FC Jazz seuraava ottelu on perjantaina 25.7 Porissa, kun erittäin tärkeässä ottelussa vastassa on VIFK.

Ottelun tilastot.

Urheilusuomi.com kuva FC Jazz-Haka ottelusta 24.5