Taisteltiin, kuten sovittiin!

FC Jazzin OK-bussi kaartaa Raision liikenneaseman parkkipaikalle iloisissa tunnelmissa. PIhalla joukkueen ranskalaistaituri kyselee "sujuvalla"ranskanenglannillaan pelikavereilta mitä täällä ruokapaikan pihalla oikein...

FC Jazzin OK-bussi kaartaa Raision liikenneaseman parkkipaikalle iloisissa tunnelmissa. PIhalla joukkueen ranskalaistaituri kyselee "sujuvalla"ranskanenglannillaan pelikavereilta mitä täällä ruokapaikan pihalla oikein tapahtuu, myös muut joukkueen pelaajat astelevat hymyillen iltapalalle ympärilleen katsellen. Ennen päivän peliä TPS:aa vastaan oli aistittavissa hieman samanlaista tunnelmaa yläkentän parkkipaikalla.

Turun aurinkoisella Yläkentällä taisteltiin hyvin tutunomaisen kaavan mukaan Tepsin ja Jazzin välillä, kuten aikaisemminkin tällä kaudella. FC Jazz otti pisteet viime hetken maalilla lukemin 1-0 ja paranteli asemiaan sarjataulukossa. Kauden neljässä kohtaamisessa molemmat ottivat kaksi voittoa ja maalitkin tasattiin tuloksella 3-3. 

Mika Laurikaisen kasvoilta paistoi pettymys, kun hän haastattelussa kertoi ottelun kulusta:
- Tänään nähtiin hyvin samankaltainen peli kuin aiemminkin, joukkueet taistelivat pallosta tiukasti ja Jazz onnistui ratkaisemaan pelin meidän puolustuksen virheen seurauksena. Viime kerralla Porissa olimme itse onnekkaita pelin loppuhetkillä, tällä kertaa FC Jazz rankaisi meitä loppuhetkillä.

Porilaisten valmentaja saapui haastatteluun kesän 2016 Jazz-hattumuotia esitellen ja totesi luvanneensa pitää hattua päässään voiton merkiksi joukkueen fysion toiveesta;
- Olimme haastavassa tilanteessa peliin lähdettäessä, mutta olen äärettömän iloinen joukkueen tämänpäivän esityksestä ja siitä, että onnistuimme maalin tekemään. Kieltämättä TPS loi muutaman vaarallisen paikan ja sai pallon tolppaankin. Me rankaisimme TPS:n puolustuksen virheestä kokeneen SP:n ansiosta, joka sijoitti pallon upeasti maaliin. Hieman aiemmin meille sattui virhe omassa puolustuksessa, mutta onneksi vastustaja ei saanut siitä läpiajosta maaliatehtyä.

Samu-Petteri Mäkelällä (kuvassa) oli ennen maalia paikka viedä Jazz johtoon hyvästä paikasta tulleesta vaparista. Tällä kertaa porilaisenergialla varustettu TPS maalivahti Oskari Forsman otti kuitenkin huikean pelastuksen ristikon alta ja peliä jatkettiin tasatilanteessa eteenpäin. Vastaavasti porilaismaalissa Lauri Pirhonen totesi pelin jälkeen, että ei tainnut tulla yhtään kunnon torjuntaa vaikka TPS muutaman maalipaikan loikin. FC Jazz puolusti joukkueena hyvin ja pelin keskusta oli hyvin tukittuna Nurmisen-Välilän-Junnilan ja Tuovisen toimesta. Porilaisjoukkue oli jälleen kerran määrällisestikin porilaisjoukkue ja kokoonpanossa oli 13/17 pelaajaa kotikaupungista, kun myös TPS pelaa kotimaisin voimin, niin kentällä nähtiin todellinen suomifutis-peli, eikä lainkaan huono sellainen.

Turkulaisvanhemmille tiedoksi, että ainakin lauantai-iltaisin mopoikäinen jälkikasvu kokoontuu samassa paikassa, missä FC Jazz maistoi kaksitahtikanaa. Ennen peliä oli lisäksi nähtävillä yläkentän parkkipaikalla erilaisia upeita moottoriajoneuvoja ja kustomoituja polkupyöriä. Tällä kertaa siis futiksen lisäksi pieni moottoriurheilukatsaus.

FC Jazz matkaa seuraavaksi Tammisaareen 29.8, jossa vastaan asettuu EIF klo 16.00 alkavassa ottelussa. 

Kuva:UrheiluSuomi