Suomen Cupissa vahva esitys ja voitto

FC Jazz kohtasi ensimmäisessä Suomen Cupin ottelussaan (3. kierros) Turussa ÅIFK:n. Porilaiset olivat tylyjä vieraita ja voittivat tasapainoisen ja vahvan esityksen jälkeen selvästi 6-2 (3-1). Ottelu alkoi...

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta kymmenen minuutin kohdalla FC Jazz otti hallinnan itselleen ja ahdisteli muutamaan otteeseen vaarallisesti turkulaisten maalia.

FC Jazz siirtyikin ottelun 26. minuutilla johtoon. Ilkka Santahuhta riisti pallon ÅIFK:n keskikentältä ja vapautti pystyyn juosseen Samu-Petteri Mäkelän, joka siirsi pallon varmasti takanurkkaan.

Ottelua pelattiin FC Jazzin hallinnassa ja ensimmäisen jakson loppu oli tapahtumarikas.  40. minuutilla Sami Villanen sai pallon vasempaan laitaan ja haastoi turkulaispuolustuksen sillä seurauksella, että pallo vietiin pilkulle. Kapteeni  Santahuhta siirsi pallon varmasti maalin oikeaan alanurkkaan.

Hetkeä myöhemmin Mäkelä katkaisi ÅIFK:n maalivahdin avauksen ja siirsi keskellä Santahuhdalle, joka iski vastustamattomasti illan toisen maalinsa ja FC Jazzin 3-0 johtoon. ÅIFK sai vielä ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla kulmapotkun, josta se kavensikin taukolukemiksi 3-1.

FC Jazz aloitti myös toisen puoliajan vahvasti. 55. minuutilla Benjamin Tuovinen vapautti Elias Ahteen läpiajoon, mutta nosto yli maalivahdin kimposi ylöspäin ylärimasta. Paikalle kuitenkin kiiruhti päineen Mäkelä, joka puski illan toisensa ja FC Jazzin 4-1 johtoon.

Maalin jälkeen FC Jazz menetti otettaan noin 15:ksi minuutiksi ja kotijoukkue sai otetta pelistä. Se kavensikin ottelun 65. minuutilla 2-4:ään ja jatkoi hienoista hallintaansa. Kärjessä hyviä pystyyn juoksuja tehnyt Ahde ja vaihdosta sisään tullut Eetu Räisänen kuitenkin katkaisivat turkulaisten pyristelyt.

Ensin Räisänen vapautti Ahteen kasvokkain maalivahdin kanssa 80. minuutilla. Ahde kiersi vastaan tullen turkulaisvahdin ja siirsi pallon tyhjään maaliin. Kuusi minuuttia myöhemmin Räisänen ajoi vasemmalta sisään ja kova matala keskitys etutolpalle josta Ahde siirsi pallon etukulmasta verkon perukoilla ja loppulukemat 6-2 olivat valmiit.

John Allen oli tyytyväinen.

- Ottelussa oli paljon positiivista. Hyvä liike, kuusi maalia ja hyvää hyökkäämistä. Santahuhta pelasi hyvin 10-paikkaa ja Ahde sekä Mäkelä olivat vaarallisia. Koko joukkue teki kovasti töitä toiselleen. Mielenkiinnolla odotan maanantaista cup –arvontaa.

FC Jazzin onnistujiksi voidaan laskea kaikki pelaajat. Kirkkaimpana loisti kuitenkin Yläkentän iltavaloissa tutuissa maisemissa pelannut Ville Starck (kuvassa).

Suomen Cupin 4. kierros arvotaan maanantaina 2.3 klo 14.00 Huuhkaja TV:n suorassa lähetyksessä.

FC Jazzin seuraava kotiottelu on lauantaina 7.3 klo 13.30 Karhuhallissa, jolloin vastaan asettuu Porissa niin ikään ÅIFK.