Suomen Cup käynnistyy Vaasassa

FC Jazz matkaa VPS:n vieraaksi Suomen Cupin aloituspeliin ja pääsee heti Veikkausliigajoukkueen vieraaksi. Edellisenä viikonloppuna Ilves voitti porilaiset harjoitusottelussa Tampereella lukemin 2-1. FC Jazzin päävalmentaja...

FC Jazz matkaa VPS:n vieraaksi Suomen Cupin aloituspeliin ja pääsee heti Veikkausliigajoukkueen vieraaksi. Edellisenä viikonloppuna Ilves voitti porilaiset harjoitusottelussa Tampereella lukemin 2-1. FC Jazzin päävalmentaja Olli Orvasto on tyytyväinen tasokkaisiin vastustajiin,

- Vaikka joukkueen päätähtäin on selkeästi keväällä alkavassa sarjassa, niin Suomen Cupin ottelut ovat mielenkiintoinen haaste ja ennen kaikkea hyvä paikka kehittää omaa peliä. Kovat pelit kertovat, missä mennään ja ne antavat hyvää informaatiota pelaajista sekä joukkueen prosessista.

FC Jazzin kanssa Cupin jatkopaikoista taistelee VPS:n lisäksi Veikkausliigajoukkue SJK, sekä sen Akatemia-joukkue, Ykkösen FF Jaro, paikallisvastustaja MuSa, joka kohdataan sunnuntaina 5.2 Karhuhallissa klo 18.30.

Lohko on Orvaston mielestä mielenkiintoinen,
- Pre seasonin kannalta on hyvä kohdata kovia vastustajia ja suunnilleen omaa tasoa olevia vastustajia. Vauhtia riittää varsinkin SJK:a ja VPS:aa vastaan. Liigan viime kauden pronssijoukkueen ja sarjanelosen kohtaaminen on varmasti myös pelaajien mielestä motivoivaa, toki on myös hienoa päästä pelaamaan virallisessa ottelussa Porin paikallisottelu. Lisäksi FF Jaro ja SJK Akatemia tarjoavat juuri sopivan vastuksen tässä vaiheessa kautta.

Ensimmäiseen Cup-taistoon päävalmentaja toivoo samaa asennetta, jota nähtiin jo Tampereella,
- Vaasassa pyritään jatkamaan siitä, mihin Tampereella Ilvestä vastaan jäätiin. Puolustuspelin tulee olla edelleen tiivistä, mutta ajoittain meidän tulee olla hieman aktiivisempia. Pelkästään puolustamaan Vaasaankaan ei lähdetä, vaan tarvitsemme myös pallonhallintaa sekä pidempiä hyökkäyksiä. Paikan tullen olemme kuitenkin nopeita ja etenemme nopeasti. Odotan siis jälleen rohkeaa ja ennakkoluulotonta esitystä nälkäiseltä joukkueelta.

VPS – FC Jazz lauantaina 28.1 klo 17.45 Fennia Areenalla