Shefki Kuqi ja espanjalaiset Poriin

FC Jazz kohtaa lauantai-iltana Porin Stadionilla PK-35:n Vantaalta. PK-35:ttä valmentaa kalkkiviivojen molemmilla puolilla värikäs ja kaikille futisihmisille tuttu Shefki Kuqi, joka tuo vahvasti espanjalaispainoitteisen joukkueensa...

FC Jazz kohtaa lauantai-iltana Porin Stadionilla PK-35:n Vantaalta.

PK-35:ttä valmentaa kalkkiviivojen molemmilla puolilla värikäs ja kaikille futisihmisille tuttu Shefki Kuqi, joka tuo vahvasti espanjalaispainoitteisen joukkueensa Poriin.

Joukkueen kirkkaimpana tähtenä loistaa Pablo Couñago, joka on urallaan edustanut mm. Celta Vigoa, Málagaa, Ipswish Townia ja Crystal Palacea yhdessä Shefki Kuqin kanssa. 1999 Couñago voitti nuorten
maailmanmestaruuden Espanjan väreissä voittaen samalla maalikuninkuuden viidellä osumallaan. Muita joukkueen avainpelaajia olivat kaikille tutut Xavi ja Iker Casillas. Couñagolla on takanaan myös 13 Valioliigaottelua ja 35 ottelua La Ligaa. Couñago johtaa tällä hetkellä ylivoimaisesti Ykkösen maalintekijätilastoa 12 osumallaan.

FC Jazzin ja PK-35:n ottelu oli porilaisittain kevät-kesällä äärettömän epäonninen, sillä Teemu Penninkangas sai ottelussa punaisen kortin ja Jussi Välilä sekä nyt jo Porista poistunut Pierre Omanga mursivat jalkansa. Ottelu oli tuolloin Ykkösen kärkiottelu ja tasainen Penninkankaan ulosajoon saakka.

FC Jazzin viimeiset ottelut ovat tuloksellisesti sujuneet mollivoittoisesti hyvistä esityksistä huolimatta. Selvää kuitenkin on, että tuloksesta pelataan ja niitä pitää saada, hyvillä esityksillä itsessään pisteitä ei saa.

FC Jazzin loukkaantumistilanne helpottaa taas hieman, sillä Samuli Virtanen palaa nyt avauskokoonpanoon sormileikkauksen jälkeen, kuten myös jo Oulussa paluun tehnyt Aleksi Nurminen on toipunut jalkavammastaan. Theo Raymond kärsii pelikieltoaan.

FC Jazzin valmistautuminen otteluun on sujunut hyvin ja nyt on kotivoiton aika. Samalla asenteella kuin edellisessäkin peleissä tämä on realistinen tavoite. Ja samalla olisi varsin mukavaa, jos rouva Fortunakin edes kerran saapuisi paikalle punaisten otteluun tällä kaudella.

Päävalmentaja John Allen tietää PK-35:n vahvuudet ja odottaa lauantai-illan ottelua.

- Lauantai-ilta tuo aina oman positiivisen jännitteen peliin. Kuten kaikki tietävät PK-35 on taitava ja laadukas joukkue, joka löytyy sarjataulukon toiselta sijalta. Olemme kiinnittäneet muutamaan asiaan erityisesti huomiota tällä viikolla ja tunnelma harjoituksissa on ollut hyvä. Kaikki tullaan laittamaan taas lauantaina peliin, kuten pelaajat ovat tehneetkin lähes jokaisessa pelissä. Kaikki olemme sitä mieltä, että seuraava voittomme on vain ajan kysymys.

- Meillä on ollut kaikki mahdollisuudet voittaa kolme viimeistä peliämme. Mutta aina asiat kentällä eivät mene niinkuin on suunniteltu. Puolustuksemme pitää olla parhaimmillaan lauantaina, sillä PK-35:llä on vaarallinen hyökkäys, jossa jokaista pelaaja tulee pitää silmällä, tietää Allen.

FC Jazzin keskikentän pohjalta on paikkansa ottanut Benjamin Tuovinen, jonka rooli on ollut pelata puolustuslinjan edessä ja mahdollistaa hyökkääminen muille keskikenttäpelaajille.

- PK-35 on hyvä joukkue joka pelaa hienoa futista, pitää palloa ja hyökkää vaarallisesti. Pisteiden saaminen heiltä vaatii onnistumisia. Puolustamme tiiviisti ja iskemme vastaan. Se toimi jo hyvin AC Oulu ottelussa, kun
vertaa selviä maalintekopaikkoja. Myös meiltä löytyy taitoa syöttöpeliin ja hitaisiin hyökkäyksiin, joita pitää ehkä meidän käyttää enemmän.

- Uskon, että tulemme luomaan tarpeeksi maalipaikkoja voittaaksemme pelin. Nyt vaan pitää paikat käyttää hyväksi, puolustetaan samalla taistelevalla asenteella ja pisteet jäävät Poriin, lupaa Tuovinen.

Nyt on hieno mahdollisuus aloittaa Jazz-viikon viettäminen jalkapallon parissa ja saapua poikkeuksellisesti lauantai-iltana Porin Stadionille, jossa on luvassa huippukamppailu ja huippumielenkiintoisen persoonia.

Nyt polkupyörä alle ja Stadionille la 11.7 klo 18.30 alkaen.

PK-35:n otteluennakko