Riemukas voitto päätti kauden kotiottelut

Viileä syyssää johdatti FC Jazzin ensimmäiseen voittoon Mikkelin Palloilijoista kauden viimeisessä kotiottelussa lukemin 4-2. Pääarkkitehtinä porilaisleirissa toimi tuttuun tapaan kärjessä uurastanut...

Viileä syyssää johdatti FC Jazzin ensimmäiseen voittoon Mikkelin Palloilijoista kauden viimeisessä kotiottelussa lukemin 4-2. Pääarkkitehtinä porilaisleirissa toimi tuttuun tapaan kärjessä uurastanut Elias Ahde, jonka hattutempun tuomaristo eväsi kirjaamalla yhden porilaismaalin Mikkeliläisten omaksi maaliksi. Porilaisista maalinteossa onnistui myös Akil Defreitas, joka näin juhlisti ensimmäista avauskokoonpanopaikkaansa maalin kera.

FC Jazzille ottelun alku oli murheellinen, kun MP siirtyi nopeasti johtoon Isaac Kannahin upealla laukauksella. Mikkelin maalin jälkeen porilaiset nostivat kuitenkin nopeasti tasoaan katsomosta kuuluvien kannatuslaulujen tukemana ja siirtyi ennen puoliaikaa 2-1 johtoon kahdella Elias Ahteen maalilla, joista ensimmäinen muutettiin kuitenkin MP:n omaksi maaliksi myöhemmin.

John Allen oli mielissään katsomosta tulleesta kannustuksesta ja viittasi noin 50 hengen faniryhmään, joka jo edellisessä pelissä toi tunnelmaa katsomoon. Mukana kannustuksessa oli myös seuran omia junioreita, kun 06-ikäluokka tuli koko joukkueena seuraamaan esikuviensa otteita.
- On hieno pelata jalkapalloa, kun yleisö on pelissä mukana. Kannustus tarttui varmasti myös pelaajiin ja pääsimme peliin mukaan nopeasti tulleen takaiskumaalin jälkeen hyvin.

Toisen jakson aluksi Defreitas siirsi nopean hyökkäyksen päätteeksi porilaiset 3-1 johtoon ja tästä 10 minuuttia eteenpäin Ahde vei porilaiset jo 4-1 tilanteeseen. Mikkeliläiset saivat ottelun lopulla vielä kavennettua loppulukemiksi 4-2 Hanleyn tarkalla laukauksella.

Ilkka Mäkelä oli rauhallisin mielin ja kertoi, että päätös lähteä mukaan Ykköseen ns. varapaikalta oli putoamisesta huolimatta oikea ratkaisu,
- Pääsimme mukaan Ykköseen takaportin kautta, mutta olemme nauttineet tästä ajasta vaikka putoaminen nyt koittaa. Haastoimme Ykkösen joukkueita hyvin ja FC Jazzin voitimme kahdesti. Kohtaamisemme porilaisten kanssa olivatkin melko maalirikkaita, sillä kolmessa kohtaamisessa tehtiin yhteensä 17 maalia.

Elias Ahde käveli knallipäässä lehdistön eteen, mutta siirsi hatun syrjään kuultuaan, että tuomaristo oli kirjannut hänen ensimmäisen maalinsa MP:n omaksi maaliksi.
- Vai, että oma maali? No täytyy katsoa videolta totesi Elias hyväntuulisena.

Ahteen kausi Porissa on ollut onnistunut ja matka jatkuu seuraavaksi tulevana maanantaina armeijan harmaisiin,
- Olen tykännyt olla Porissa ja Johnin valmennuksessa. Olen kehittynyt ja saanut runsaasti peliaikaa, asiat on hoidettu mallikkaasti ja joukkueen taustaorganisaatio toimii hienosti. Täällä olen saanut keskittyä pelaamiseen ja tehdä sitä mistä tykkään, päättää Ahde.

FC Jazz matkaa kauden päätteeksi Kemiin, jossa porilaispelaajat saattavat toisenkin Ykkösen kauden jälkeen päästä nauttimaan nousujuhlista. Viime vuonna kausi päättyi HIFK:n nousujuhliin, tällä kaudella Kemillä on mahdollisuus Jazz voitolla varmistaa nousu Veikkausliigaan. Porilaisten hyvä syksy on kuitenkin päätetty päättää voittoon, joten Kemi tulee saamaan vapautuneen vastustajan ensi lauantaina vieraaksi.

Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com, http://www.urheilusuomi.com/galleria.asp?otteluid=49036

Ottelun maalit: http://www.satakunnankansa.fi/Urheilu/1195001543538/artikkeli/ahteen+hat...