Rasse johtaa maalivahtiosastoa

Ensimmäisen kerran FC Jazzin edustusjoukkueessa kesäkuun lopussa 2015 täyden ysikymppisen pelannut kaksimetrinen Rasmus Östling johtaa FC Jazzin nuorta maalivahtiosastoa tulevana kautena. Kaksikymppisen Östlingin lisä...

Ensimmäisen kerran FC Jazzin edustusjoukkueessa kesäkuun lopussa 2015 täyden ysikymppisen pelannut kaksimetrinen Rasmus Östling johtaa FC Jazzin nuorta maalivahtiosastoa tulevana kautena. Kaksikymppisen Östlingin lisäksi tolppien väliin on ehdolla hyviä harjoituspelejä pelannut 19-vuotias Sami Liuhala sekä 17-vuotias Tuukka Nurmi.

Viime kaudella PPT:n riveissä suurimman osan peleistä pelannut Karhu-Futiksen kasvatti Östling tiedostaa roolinsa,
- Edustan kokeneempaa kaartia joukkueessa. Miesten pelejä on jo tullut pari kautta pelattua ja toinen kausi on nyt Kakkosessa aluillaan, joten kyllä minulta vähän johtajuutta pitääkin odottaa. Maalivahtitilanne on sinänsä erikoinen, koska ensimmäistä kertaa olen itse maalivahdeista vanhin. Meillä on hyvä kilpailutilanne  tolppien väliin pääsystä. Maalivahtivalmentajamme Ari Bohm on tehnyt hyvää työtä meidän kanssa ja pilkkujakin on tullut otettua Samin kanssa jo kiinni harjoitusotteluissa.

Nuori maalivahti aloitti jalkapallon Itä-Porissa 7-vuotiaana ja maalissa Rasmus on pelannut viimeiset kuusi vuotta. Kesäkuun puolessa välissä armeijasta vapautuva maalivahti pääsee keskittymään jalkapalloon sen jälkeen taas täysillä.
-  Valmistautuminen kauteen on mennyt henkilökohtaisesti aika kaksijakoisesti armeijan takia, mutta joukkue alkaa kokoajan olemaan valmiimpi kauteen. Treenipelien tulokset ovat olleet vaihtelevia, mutta en halua antaa niille ihan liikaa arvoa, sarjapelit on ne, missä joukkue oikeasti testataan. Uusi Suomen Cup oli mielestäni hyvä lisä harjoituskaudelle ja saimme pelata muutaman pelin maan kärkiseuroja vastaan.

Porilaisten joukkue on nuorekas, mutta Rasmus Östling kääntää sen vahvuudeksi ja on ollut tyytyväinen päävalmentajan ajatuksiin harjoituskauden aikana,
- Näen että nuorena joukkueena meillä on eri tilanne kuin edellisinä kausina. Haastamme ehdottomasti kaikki joukkueet sarjassa. Suurin osa ympärillä olevista pelaajista on tuttuja pelaajia ja henki on hyvä, joten en näe syytä miksi emme taistelisi sarjan kärkisijoista. Mielestäni on vielä ollut turha miettiä tulevia vastustajia, mutta esimerkiksi TPV on mielenkiintoinen joukkue ihan jo siitä syystä, että muutama vanha pelikaveri siirtyi sinne.

Olli on tuonut sopivasti uutta arkeen, esimerkiksi tempo harjoituksissa on näin kauden lähestyessä kiristynyt sopivasti. Muutokset harjoittelussa eivät kuitenkaan ole olleet liian suuria, mikä on hyvä. Monella löytyy potentiaalia, esimerkiksi Joonas Meura on noussut hyväksi pelaajaksi tähän sarjaan ja hänen odotan ottavan ison roolin kentällä.

Lopuksi ”Rasse” lähettää terveiset porilaisille futisfaneille ja toivoo, että nuoren joukkueen taakse saadaan kunnon kannustus ja tuki tulevana kesänä,
- Jazzin pelejä kannattaa tulla katsomaan, sillä meillä on nuori ja nälkäinen joukkue, jolta voi sarjassa odottaa hyvää jalkapalloa.

Kauden avaus Herralahdessa lauantaina 29.4 klo 17.00 FC Jazz - Peimari UTD

- Mukana ollaan -