Punakonemainen esitys

FC Jazz pelasi ”punakonemaisen” ottelun Karhuhallissa ja jyräsi ÅIFK:n Karhuhallin maton rakoon. Ottelun päättyi kotijoukkueen 6-1  (3-1) voittoon. FC Jazz ja ÅIFK kohtasivat toistamiseen kahdeksan p...

FC Jazz ja ÅIFK kohtasivat toistamiseen kahdeksan päivän aikana, sillä joukkueet kohtasivat edellisperjantaina Suomen Cupissa, jonka FC Jazz voitti 6-2.

Molemmat joukkueet olivat uudistuneet kovasti edellisestä ottelusta, sillä Karhuhallissa molemmilla joukkueilla oli lukuisia testipelaajia.

FC Jazz siirtyi jo ottelun 5. minuutilla johtoon. Saloum Faal pelattiin vapaaksi vasemmalta laidalta ja matala syöttö tavoitti keskellä aivan vapaana olleen Elias Ahteen, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Ensimmäinen 15 minuuttia mentiin melko tasaisissa merkeissä, vaikka kotijoukkue ahdistelikin turkulaisten maalia kahteen otteeseen Ahteen ja Samu-Petteri Mäkelän johdolla.

33. minuutilla FC Jazz iski toistamiseen, kun Ilveksessä viime kaudella esiintynyt Berat Grabovci riisti pallon keskialueella, eteni voimakkaasti ja iski pallon etunurkasta sisään ja peli oli 2-0.

ÅIFK kavensi kuitenkin 36. minuutilla, kun Åbo -hyökkääjä puski Stanley Ukwuoman keskityksestä vitosen viivalta pallon maaliin. Valitettavasti vierasjoukkueelta ei saatu pelaajalistaa, joten maalintekijä jäi tällä kertaa tuntemattomaksi.

FC Jazz lisäsi vielä johtoaan juuri ennen taukoa, kun Mäkelän antama kulma jäi elämään maalinedustalle ja ajautui Grabovcille. Tämän kääntölaukaus painui vastustamattomasti maaliin ja näin taukotulos 3-1 oli valmis.

Ensimmäinen puoliaika siirtyi koko ajan enemmän FC Jazzin hallintaan mitä pidemmälle peli eteni ja puoliaikatulosta voidaan pitää oikeutettuna. Ensimmäistä kertaa yhdessä pelannut kaksikko Grabovci-Mäkelä löysivät hyvin yhteisen sävelen.

Toiselle puoliajalle FC Jazz tuli kovalla sykkeellä. Mäkelä sooloili muutaman minuutin jälkeen itsensä kasvotusten maalivahvin kanssa, mutta reaktiotorjunta ei aiheuttanut toimintaa tulostaululla.

FC Jazz iski peräkkäin tämän jälkeen kaksi kertaa pallon Åbon maaliin. 50. minuutilla Toni Junnila iski Grabovcin takaviistosyötön maaliin ruuhkan keskeltä. Vain minuutti tästä, kun vahvoja nousuja koko pelin esittänyt Ville Starck nousi keskeltä, pelasi seinän Grabovcin kanssa ja siirsi oikealla sisäsyrjällä pallon tarkasti maalin alakulmaan ja näin hetkessä tulostaulu näytti 5-1 lukemia.

Tämän jälkeen alkoi FC Jazzin erittäin vahva 20-25 minuutin jakso, jolloin kotijoukkue liikutti hyvin palloa ja hyökkäsi monipuolisesti erilaisilla variaatioilla. Jakson aika Ahden ja Mäkelä olivat lähellä lisätä kotijoukkueen johtoa, mutta vastustajan maalivahti ja tolppa olivat asiasta eri mieltä.

FC Jazz iski vielä kerran 81. minuutilla. Mäkelän syöttö tavoitti rangaistusalueen rajalla Ilkka Santahuhdan, jonka ”katson toiseen nurkkaan, ammun toiseen nurkkaan” -laukaus painui vastustamattomasti alakulmaan ja lopputulos 6-1 oli valmis.

FC Jazzin kaikki pelaajat, niin sopimukselliset kuin testissäkin olleet esiintyivät edukseen ja aiheuttivat valmennusjohdolle positiivista pohdittavaa. Samuli Virtanen oli auttamassa Kuopiossa ASM-karsinnassa A-nuoria, jotka hakivatkin tärkeän 1-0 vierasvoiton KuPS:sta. Lisäksi sovitut työsitoumukset pitivät vielä Jens Harjun poissa ottelusta.

Päävalmentaja John Allen oli lyhytsanainen ja kovasti tyytyväinen.

- Vahvaa pelaamista pojilta. Etenkin tämän päivän hyökkäyspeliin olen oikein tyytyväinen. Loimme paljon paikkoja ja maaleja olisi voinut tulla enemmänkin.

FC Jazz kohtaa seuraavaksi Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa TPS:n lauantaina 14.3. Ottelu pelattaneen Yläkentällä ja alkamisaika varmistunee maanantaina.

Ensi lauantaina Turussa on luvassa hieno  jalkapallo-ottelu, jota kannattaa lähteä katsomaan ja kannustamaan FC  Jazz jatkoon Suomen Cupissa