Pelaajasopimus numero 18

FC Jazz vahvistuu paluumuuttajalla, kun 21-vuotias puolustuspään pelaaja Samuli Virtanen palaa Poriin. Miesten Ykkösessä kolmen kauden aikana 67 ottelua FC Jazzin joukkueessa pelannut ja viime kaudella opiskelukaupungissaan...

FC Jazz vahvistuu paluumuuttajalla, kun 21-vuotias puolustuspään pelaaja Samuli Virtanen palaa Poriin.

Miesten Ykkösessä kolmen kauden aikana 67 ottelua FC Jazzin joukkueessa pelannut ja viime kaudella opiskelukaupungissaan Kakkosta pelannut Virtanen tuo puolustukseen nuoresta iästään huolimatta runsaasti kokemusta. Vaasassa Virtanen pelasi kaikki 22 Kakkosen ottelua ja oli VIFK:n kantavia pelaajia, kun se sijoittui edelliskaudella Kakkosen pohjoislohkossa kolmanneksi.

Kauppatieteitä Vaasan yliopistossa opiskeleva Virtanen tulee tuttuun ympäristöön takaisin hyvillä mielin,
-  Viime kaudella pelasin VIFK:ssa kaikissa peleissä ja kausi oli hyvä suoritus joukkueelta. Poriin on kuitenkin mukava palata, kun kopissa on tuttuja kasvoja  ja sopivasti uusia. Uskon, että ensi kaudella tulemme aloittamaan kauden paremmin kuin viime kaudella ja sen johdattavan meidät korkealle tulevassa sarjassa. Joukkue on nuori ja sopimuksia on jo mukavasti kasassa, joten asetelmat tulevaan ovat mallillaan.

Samuli Virtanen on joukkueen 18. sopimuspelaaja. Joukkueen kokoaminen etenee sovitusti ja seuraavia askeleita pohditaan taustalla rauhallisin mielin.

Päävalmentaja Olli Orvasto hyrisee mielissään talven keskellä joukkueen pelaajatilanteesta,
- Hienoa saada Samuli takaisin FC Jazzin paitaan. Olen tyytyväinen uuteen hankintaan ja tietysti tuleekin olla kun nuori oman seuran kasvatti, jolla on paljon pelejä Ykkösessä takana sekä myös U19-maaotteluita tulee takaisin. Samuli tuo puolustukseemme lisää nopeutta, voimaa ja pallollista varmuutta. Aika tulee näyttämään pelaako hän meillä laitapuolustajana vai topparina.

Joukkue on nyt harjoitellut reippaan kuukauden yhdessä.

Olli Orvasto on ollut tyytyväinen joukkueen tekemiseen kauden ensimmäisellä harjoitusjaksolla,
- Ensimmäinen jakso pitkästä preseasonista on takana ja pelaajat ovat nyt ansaitulla joulutauolla. Tie kohti kautta 2018 on alkanut hyvin ja tekeminen sekä ilmapiiri harjoituksissa ovat olleet alusta saakka kaikilla kunnossa. Harjoituksissa on myös ollut mukana uusia potentiaalisia juniori-ikäisiä pelaajia, jotka ovat antaneet näyttöjä ja olen ollut tyytyväinen heidän panokseensa. Kevään mittaan näemme, onko jollain heistä paukkuja nousta mukaan pelaavaan kokoonpanoon.

Olli jatkaa, että ensimmäisen jakson tavoitteena on ollut luoda hyvä fyysinen pohja tuleviin harjoituksiin,
- Ensimmäisen jakson ydinasiana oli luoda pohjaa tulevaan harjoituskauteen sekä tietysti myös sarjakauteen. Onnistuimme mielestäni tavoitteissamme hyvin ja lähtökohdat tammikuun 2.päivä alkavaan toiseen harjoituskauteen ovat hyvät. Fyysisten valmiuksien kehittämisellä on ollut iso merkitys tässä vaiheessa kautta ja pelaajat ovat paiskineet kovasti hommia Honkavuon Juhanin kanssa fysiikkapuolella.

Orvasto toteaa, että lähtökohdat viime kauteen verrattuna ovat nyt huomattavasti paremmat,
- Joukkueen runko on ollut kasassa jo loppusyksystä. Se ei kuitenkaan merkitse mitään, ellemme saa pidettyä päivittäistä arkea tarpeeksi hyvänä. Alun perusteella olen kuitenkin täysin luottavainen pelaajistoon ja sen haluun edetä askel kerrallaan kohti yhteistä päämäärää.

Lopuksi Olli Orvasto toivottaa koko seuraväelle ja sidosryhmille Rauhallista Joulua, sekä kannustaa kaikkia ostamaan nyt tarjouksessa olevan ensi vuoden kausikortin matseihin!