Pallo-Iirot Poriin

FC Jazz:n harjoitusottelut jatkuvat keskiviikkona, kun etelästä Poriin saapuu Kakkoseen valmistautuva Pallo-Iirot Raumalta klo 14.45 Keinonurmella alkavaan otteluun. Ottelu on samalla piirin Valiosarjan ottelu. Seurat ovat sopineet, ett...

FC Jazz:n harjoitusottelut jatkuvat keskiviikkona, kun etelästä Poriin saapuu Kakkoseen valmistautuva Pallo-Iirot Raumalta klo 14.45 Keinonurmella alkavaan otteluun.

Ottelu on samalla piirin Valiosarjan ottelu. Seurat ovat sopineet, että joukkueilla on mahdollisuus käyttää ottelussa testipelaajia, joita molemmat joukkueet ottelussa käyttävätkin.

Pallo-Iirot ovat pelanneet vahvan talvikauden ja pelanneet myös tuloksellisesti hyvin. Mm. Suomen Cupissa runsas viikko sitten se pakotti Valkeakosken Hakan jatkoajalle, jossa valkeakoskelaiset kuitenkin lopulta olivat parempia.

Viime vuoden jälkeen Pallo-Iirojen penkin taakse on palannut tuttu mies, Pasi ”Pantse” Lehtonen. Lehtosen paluu on houkutellut paluumuuttajia takaisin sinikeltaiseen paitaan, mm. FC Jazzissa viime vuonna pelanneen Jonas Nyholmin.

Lehtosen Pallo-Iirot pelaa organisoitua ja tiivistä puolustuspelaamista topparitoteeminsa Vasile ”Vasu” Marchisin johdolla. Mutta myös hyökkääminen on totutusti monipuolista ja perustuu vahvaan paikanvaihtopeliin ja pallon liikuttamiseen sekä hallintaan.

Pallo-Iirojen päävalmentaja Pasi Lehtonen lähtee hakemaan voittoa Porista.

- Pelaajatilanteemme ratkeaa vasta ottelupäivän aamuna, sillä viikonlopun Masku –pelissä oli poissa 18 pelaajaa kokoonpanosta. Pääosin poissaolot olivat pientä vaivaa ja flunssaa.

- Olemme pelanneet pelillisesti hyvin TPS, Inter ja Haka matsit. FC Jazz vastustajana kuuluu tähän samaan ryhmään, joten saamme tärkeää kokemusta kovista peleistä. Toivottavasti tämä tuo rutiinia sarjaotteluihin. Lähdemme otteluun altavastaajana, mutta palloa lähdemme rohkeasti pitämään. FC Jazz vastustajana sytyttää aina ja voittoa lähdemme hakemaan, kertoo päättäväinen Lehtonen

FC Jazz lähtee otteluun osittain testaamaan pelaajia ja saamaan heistä vielä lisätietoja. Suomen Cupissa voivat pelata vain pelaajat, jotka ovat rekisteröity seuraan. Käytännössä testissä olevia pelaajia seurat eivät rekisteröi tryout –jaksojen aikana, joten siksi porilaisten kokoonpanossa on  jonkun verran muutoksia edelliseen Suomen Cup:n otteluun TPS:aa vastaan verrattuna.

Kentällä uusina nähdään sitten cup-ottelun ainakin gambialaislaituri Saloum Faal sekä norsunluurannikkolaiset Dodo Kouassi ja Adams Diabate.  Nämä kaikki pelaajat pelasivatkin jo harjoitusottelussa ÅIFK:ta vastaan edellisviikonloppuna. Lisäksi uutena testipelaajana nähdään mielenkiintoinen nimi, seinäjokinen Tuomas Lähdesmäki (18), joka on viime viikot hakenut Veikkausliiga -paikkaa VPS:stä.

Muutamalla pelaajalla on pieniä kolhuja, joten heidän pelikuntonsa on vielä arvoitus. Varmuudella sivussa on TPS –pelissä loukkaantunut Ville Starck, joka toipunee 1-2 viikossa takaisin pelikuntoon.  Lisäksi ylioppilaskirjoitukset pitävät Samuli Virtasen ja Elias Ahteen sivussa.

FC Jazzin päävalmentaja John Allen tietää Pallo-Iirojen iskukyvyn.

- Pallo-Iiroilla on vahva joukkue tänä vuonna ja he ovat pelanneet hyviä harjoitusotteluita.  He ovat hyvin organisoitu joukkue ja heillä on hyviä pelaajia kentän jokaisella alueella. Varsinkin hyökkääjä Patolan kanssa meidän pitää olla tarkkana