Paikallispelissä tunnelma kohdallaan

Paikallispeli tarjosi tällä kertaa tilanteita, joissa tunnelma saatiin pidettyä hienosti sopivissa jännityksen rajoissa. Yleisöä virtasi kentän molemmilta reunoilta paikan päälle tasaiseen tahtiin ja...

Paikallispeli tarjosi tällä kertaa tilanteita, joissa tunnelma saatiin pidettyä hienosti sopivissa jännityksen rajoissa. Yleisöä virtasi kentän molemmilta reunoilta paikan päälle tasaiseen tahtiin ja puheensorina punaisen sekä valkoisen joukkueen kannattajien kesken loi katsomoon fiilistä ennen ottelun alkua. Ottelun alkaessa paikalla oli mukavasti yli tuhat katsojaa.

FC Jazzin nuoret kannattajat olivat virittäneet rummut ja värit katsomoon hyvissä ajoin ennen ottelun alkua ja soittimen takojilla eivät kädet väsyneet pelinkään aikana. Kentän reunoilla oli nähtävillä punaisiin puseroihin ja huiveihin pukeutuneita jalkapallon ystäviä, jotka odottivat vierasjoukkueen yltävän samankaltaiseen suoritukseen kuin talven paikallispelissä. Katsomossa oli aitoa paikallistunnelmaa, kun tilanteisiin reagoitiin osuvilla kannustushuudoilla.

Kentällä mentiin läpi ottelun tasaisesti päästä päähän ja molemmat joukkueet pelasivat huolellisesti virheitä välttäen. Pelaajien takaraivossa varottiin ylisuorituksia ja peli pysyi siistinä taisteluna loppuun saakka. Ottelussa nähtiin tasaiseen tahtiin kulmapotkuja, mutta maalipaikkoja ei kummankaan joukkueen toimesta saatu rakennettua liukuhihnalta. Kokonaisuudessaan pelissä MuSa oli loppulukemien verran parempi joukkue, mutta toisenlainenkaan tulos ei olisi ollut vääryys.

FC Jazzin keskikentän Benjamin Tuovinen ja Juho Kemppinen pelasivat ehkä parhaan pelinsä tänä vuonna ja puolustuspelaaminen oli koko joukkueen osalta muutenkin tunnollista. Iyam Friday väläytteli varsinkin ottelun yliajalla osaamistaan ja pääsi keskittämään pari kertaa vaarallisesti FC Jazzin yrittäessä tasoitusta hyvällä kirillä. Tällä kertaa ei kuitenkaan onnikaan ollut mukana loppuhetken maalipaikoissa.

Ottelun ainoa maali syntyi erikoistilanteesta, kun MuSan Blend Miftari pääsi tuikkaamaan pallon maalin yläkulmaan 68 minuutilla. Musan kulmapotkut olivatkin säännöllisesti vaarallisia ja FC Jazzin pelaajat joutuivat tosissaan tekemään töitä, jotta ne saatiin selvitettyä.  FC Jazzin maalissa Sami Liuhala torjui ottelussa muutaman kerran mallikkaasti ja Benjamin Tuovisen kaunis saksipotku nostatti tunnelmaa katsomossa pelin loppuhetkillä.

FC Jazzin päävalmentaja Olli Orvasto oli harmissaan niukasta tappiosta,
- Tappio harmittaa melkoisesti ja Porin herruus on nyt toiseen paikalliskamppailuun saakka MuSalla. Alkukauden teeman mukaisesti MuSan voittomaali tuli kulmapotkusta ja meidän tällä kaudella erikoistilanteista päästettyjen maalien määrä kasvoi entisestään ja on valitettavan suuri. Asenteesta pisteet eivät jääneet tänään kiinni, mutta se ei tietenkään lohduta, kun pistesaldo ei taaskaan kasvanut.

Tappio synkensi FC Jazzin asemaa sarjassa, mutta eilinen esitys lupaa jatkossa parempaa. MuSa oli joukkueena vahva ja rakensi peliä maltillisesti. MuSan voittoputki sai näin jatkoa tasaisen paikallipelin jälkeen ja punaiset jatkavat ensimmäisen voiton metsästystä seuraavaksi kotiottelussaan viikon päästä.

MuSa – FC Jazz 1-0 (0-0) https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&778460&M2

Artikkelin kuva ja lisää kuvia ottelusta Urheilusuomi.com http://www.urheilusuomi.com/galleria.asp?galleriaid=3712

FC Jazz palkitsee kauden lopussa eniten tähtiä keränneen pelaajan. Kaikissa joukkueen peleissä annetaan kahdelle pelaajalle tähtiä. Paikallispelin tähdet:

** Sami Liuhala
   * Toni Kuusela

Tähtipörssin tilanne seitsemän pelatun ottelun jälkeen

 ***** Iyam Friday, Samu-Petteri Mäkelä
   **** Joonas Meura
     *** Toni Kuusela
       ** Terry Ablade, Sami Liuhala
         * Patrik Ahola

Seuraava kotiottelu 17.6 klo 17.00 FC Jazz - SalPa