ONNEA PS KEMI!

Kemiläiset ansaitsivat juhlansa, FC Jazz ei onnistunut aiheuttamaan Kemissä sydämen tykytyksiä. Katsaus tulevaisuuteen: FC Jazzin toinen kausi päättyi melko identtisesti ensimmäisen sellaisen jälkeen, kun PS...

Kemiläiset ansaitsivat juhlansa, FC Jazz ei onnistunut aiheuttamaan Kemissä sydämen tykytyksiä.

Katsaus tulevaisuuteen:
FC Jazzin toinen kausi päättyi melko identtisesti ensimmäisen sellaisen jälkeen, kun PS Kemi pääsi nostamaan pokaalia pelin jälkeen Veikkausliiga nousun johdosta. Edellisvuonna FC Jazz todisti HIFK nousujuhlia Helsingissä. Kauden 2016 Ykkösen sarjaohjelman julkistamistilaisuudessa ensi vuonna tuleekin olemaan jännät paikat, sillä, tuolloin jo melko aikaisessa vaiheessa tiedetään kauden 2016 nousija Veikkausliigaan. Se on FC Jazzin viimeisen kierroksen vastustaja tai sitten tunnetun sananlaskun mukaisesti "kolmas kerta todensanoo" perusteella FC Jazz.

Takaisin nykyhetkeen ja päivän peliin:
FC Jazz kohtasi kauden aikana yhden joukkueen, jolta se ei saanut yhtään pistettä ja joka takoi sen maaliin kolmessa pelissä 12 maalia. FC Jazz toivottaakin omalle painajaiselleen Hyvää matkaa Veikkausliigaan, FC Jazzin tilastojen osalta oikea joukkue nousee sarjatasoa ylemmäs.Kauden viimeisessä pelissä kemiläiset olivat lukemin 4-1 (2-0) parempia ja saivat vauhdin päälle heti nopealla avausmaalilla, jonka viimeisteli Billy Ions. Ilkka Santahuhta kavensi lukemat toisen jakson 70 minuutilla 3-1, mutta Ions teki päivän toisen maalinsa ja loppulukemat viisi minuuttia myöhemmin. 

John Allen tarkasteli jo hieman mennyttä kautta viimeisen ottelun jälkeen,
- Kaudella oli ylä- ja alamäkeä, mutta olen tyytyväinen siihen miten pelaajat ja taustat hoisivat hyvällä asenteella asioita. Menimme koko ajan eteenpäin ja kauden loppu oli jo hyvä. Saimme kaikilta muilta joukkueilta pisteitä, paitsi PS Kemiltä. Keräsimme pisteitä kärkijoukkueilta, mutta vastaavasti menetimme niitä liian paljon alapuolella oleville joukkueille.

- Kaiken kaikkiaan olen ehkä hieman pettynyt, kun emme saavuttaneet asetettua tavoitetta olla viides tai paremmin sarjassa. Toisaalta tänä kesänä joukkueessa pelasi paljon nuoria pelaajia, jotka ovat ensi vuonna taas askeleen kovempia. Lähdemme nyt pienelle ansaitulle lomalle ja lopuksi Allen vielä kiittelee kaikkia, jotka ovat olleet järjestämässä porilaisille jalkapalloelämyksiä Porin Stadionilla.

Viimeisen kierroksen otteluiden perusteella selvisi myös, että PK-35 pääsee karsimaan noususta Veikkausliigaan kun se pelasi kotikentällään tasan TPS:n kanssa. Kakkosesta Ykköseen nousevat KPV ja GrIFK. 

Kauden viimeinen kotimatka on alkanut Kemistä kohti Poria, ensi kaudella jatketaan.

Ottelukooste:
http://pohjolansanomat-karkimedia.thirdpresence.com/dls/t/widget.jsp?g=1...