Ollin johdolla maltilla syyskauteen

FC Jazzin ddustusjoukkueen kausi on edennyt yhtä rästiottelua lukuun ottamatta puoliväliin. Joukkue on Kakkosen B-lohkossa sijalla neljä ja matkaa kärkipaikalle on kuusi pistettä. FC Jazz sekä GrIFK ovat tosin...

FC Jazzin ddustusjoukkueen kausi on edennyt yhtä rästiottelua lukuun ottamatta puoliväliin. Joukkue on Kakkosen B-lohkossa sijalla neljä ja matkaa kärkipaikalle on kuusi pistettä. FC Jazz sekä GrIFK ovat tosin pelanneet ottelun vähemmän kuin sarjan kärjessä olevat SalPa ja MuSa.

Päävalmentaja Olli Orvasto luonnehtii alkukautta onnistuneeksi ja uskoo punaisten jatkavan hyviä otteitaan sarjan syyskierroksellakin,
- Kauden ensimmäisen puoliskon suoritustamme arvioisin arvosanalla hyvä. Alkukauteen on mahtunut paljon hyvää, mutta paljon on myös parannettavaa syksyä kohden. Viime kauteen verrattuna alkukausi on ollut tuloksellisesti huomattavasti parempi, eikä kärki ole karannut meiltä kahdesta harmittavasta tappiosta huolimatta. Viime kaudella kauden toinen puolisko oli meiltä vahva ja uskon vakaasti, että pääsemme samanlaiseen lentoon kuin vuosi sitten. Jalat on kuitenkin pidettävä lujasti maan pinnalla ja meidän tulee saada pidettyä focus aina seuraavan ottelun suorituksessa.

FC Jazzille on tehty 10 ottelussa yhtä monta maalia ja oma maali on saatu pidettyä puhtaana neljässä pelissä. Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa Juho Lehtonen kolmella maalilla. Kahdesti ovat onnistuneet Joonas Meura, Iyam Friday, Toni Pyyranta sekä Fulhamiin siirtynyt Terry Ablade.

Olli Orvasto on tyytyväinen pelin kehittymiseen alkukauden aikana ja uskoo että joukkue on hyökkäyspäässä loppukaudella tehokkaampi,
- Pelillisesti olemme saaneet puolustamisen tiiviimmäksi ja pallollinen peli kehittynyt kauden edetessä. Puolustamisen tulee jatkossakin olla tiivistä ja monipuolisen murtautumisen tulee konkretisoitua entistä useammin maaleiksi. Meidän ongelmana on hieman ollut suoritusten epätasaisuus. Meidän tasomme on vaihdellut liikaa jopa otteluiden sisällä. Tasaisuus onkin asia, jossa meidän tulee syyskierroksella olla parempi.

Alkukauden 18 pistettä on hyvä jatke edellisvuoden syksyn hurjalle nousulle sarjan keskikastiin. Joukkue on esiintynyt tasaisena ryhmänä, jossa keskikentän keskustan pelaajat Juho Kemppinen ja Benjamin Tuovinen johtavat sisäistä tähtipörssiä. Puolustuspään onnistunut alkukausi Rasmus Östlingin johdolla on tuonut varmuutta esityksiin ja kun syyskierrokselle saadaan pelikieltonsa kärsinyt Alfred Mapoka ja yllätyksellinen Husa mukaan, niin punaiset saattavat hiipiä pikkuhiljaa sarjassa ylöspäin.

Nuori joukkue lähtee päävalmentaja Orvaston komennossa syyskaudelle pelaamaan ottelu kerrallaan,
- Nälkä ja näyttämisen halu joukkueella on kova. Luonnetta löytyy ja siitä osoituksena on esim. nousu FC Espoota vastaan yliajalla tappioasemasta voittoon sekä vajaalla pelatessa otettu voitto Kiffenistä. Pelaajat ja taustahenkilöt ovat valmiita antamaan kaikkensa, että pelimme kehittyy entisestään ja teemme tulosta tasaisesti koko kauden toisen puoliskon.
Syyskausi alkaa FC Jazzin osalta vieraissa FC Honkaa vastaan maanantaina 16.7. FC Jazz pelaa kahdesti kotonaan ennenkuin kauden toiden derby saa päivänvalon perjantaina 17.8 klo 18.30. PoriCupin perjantaina 27.7 klo 18.30 vastaan asettuu HIFK ja koulujen alkua edeltävänä viikonloppuna lauantaina 4.8 klo 17.00 vastaan asettuu BK-46. Nyt kannattaa saapua seuraamaan matseja ja kannustamaan joukkuetta vauhdikkaaseen syksyyn.