Olli Orvasto jatkaa FC Jazzin päävalmentajana

Oivaan syysvireeseen joukkonsa virittänyt Olli Orvasto jatkaa FC Jazzin edustusjoukkueen päävalmentajana sekä valmennuksen johtajana. 35-vuotiaan Orvaston uusi sopimus kestää vuoden 2018 loppuun. Porilaistuvan...

Oivaan syysvireeseen joukkonsa virittänyt Olli Orvasto jatkaa FC Jazzin edustusjoukkueen päävalmentajana sekä valmennuksen johtajana. 35-vuotiaan Orvaston uusi sopimus kestää vuoden 2018 loppuun.

Porilaistuvan turkulaisen Olli Orvaston tahtotilana on viedä nuorta joukkuetta seuraavalle tasolle,
- Olen ylpeä, että saan olla näin hienon ja perinteikkään seuran päävalmentajana. Ensimmäinen kausi FC Jazzin päävalmentajana tarjosi kaikki mahdolliset tunneskaalat. Alkukaudesta oltiin todella syvällä suossa, kun taas syyskierroksella ollaan oltu erinomaisia niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin. Uskon, että jokainen pelaaja ja toimija on oppinut tästä kaudesta ja nuoren joukkueen tie on vasta alussa. En olisi jatkanut FC Jazzissa ellen näkisi, että meillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä organisaationa ja joukkueena. Potentiaalia on valtavasti sekä joukkueessa, seurassa että jalkapallossa lajina Porissa. Meidän on vain otettava itse askeleemme matkalla kohti omaa huippua.

Joukkueen ja sen taustatiimin rakentaminen on myös käynnistynyt ja lähiviikkoina FC Jazz tulee kertomaan lisää tulevasta. FC Jazzin joukkueen kokoamisen toiminta-ajatus ei tule muuttumaan. Ensi kaudella tullaan näkemään joukkue, jossa on laajalti oman laadukkaan junioriputken läpimenneita pelaajia kokeneiden runkopelaajien ympärillä.

Päävalmentaja Orvasto on tyytyväinen, että joukkuetta rakennetaan hyvällä vauhdilla taustalla,
- Kausi on osaltamme vielä kesken, mutta muutaman ajatuksen voi tulevasta antaa. Pääsemme rakentamaan joukkuetta aikaisemmin kuin edellisenä vuonna ja vaihtuvuus tuskin tulee olemaan viime kauden kaltaista. Tämä tulee näkymään positiivisesti, kun aloitamme tiemme kohti tulevaa. Meillä on varaa parantaa jokaisella osa-alueella ja uskon, että vuoden kokeneempi miehistö on valmis vastaamaan huutoon.

Junioritoiminnan seurayhteistyö lämmittää Olli Orvaston mieltä,
- Junioripuolella on tietysti aina kehitettävää, mutta seuran toiminnassa on paljon hyviä signaaleja. Esimerkiksi seurayhteistyö muiden porilaisten seurojen kanssa on mahtava edistysaskel, jonka tuloksista tulemme taatusti nauttimaan lähitulevaisuudessa. FC Jazzin pelaajia on säännöllisesti mukana niin maajoukkue- kuin aluejoukkuetoiminnassa ja olemme kasvattaneet kaksi pelaajaa suurien ulkomaalaisseurojen akatemioihin. Hieno signaali on myös se, että syksyllä FC Jazzin kaikki mahdolliset ikäluokat pelasivat Etelä-Länsi-liigoissa. Nämä kaikki esimerkit kertovat siitä, että olemme oikealla tiellä.

FC Jazz Oy:n puheenjohtaja Kari Kaivo-oja on mielissään Orvaston jatkamisesta Porissa,
- Olen todella tyytyväinen edustusjoukkueen puolesta, että saamme jatkaa Ollin kanssa myös tulevan kauden. Tämä antaa jatkuvuutta sille työlle, mikä on meidän johtava ajatus eli seuran omista junioreista koulitaan edustusjoukkueeseen ja aina nuorisomaajoukkueisiin sekä isompiinkin ympyröihin pelaajia sekä samalla nostetaan edustusjoukkueen pelillistä tasoa. Tästä tason nostosta on jo hyviä merkkejä kuluvan kauden syyskierrokselta. On hienoa, että saimme näin hyvissä ajoin valmentaja asian kuntoon ja nyt voidaan ensi kauden joukkueen kokoamista jatkaa yhdessä valmentajan kanssa. Ollinkin esiin nostama Porilaisten seurojen yhteinen juniorivalmennuksen kehittäminen lämmittää myös omaa sydäntä. Tämä aloitettu yhteistyö on kuitenkin saanut erittäin paljon hyvää palautetta ja kannustusta, että tämä on ainoa oikea tie, koko Porilaisen jalkapalloilun tason nostamiseen.

Myös FC Jazz juniorit ry:n puheenjohtaja Jarkko Westerlund korostaa tahtotilaa jatkaa pitkäjänteistä ja tavoitteellista seuratyötä yhdessä edustusjoukkueen kanssa,
- Jatkosopimus Ollin kanssa oli tahtotilana koko ajan ja olen tyytyväinen nyt kun se on saatu tehtyä ja voidaan keskittyä muihin asioihin. Erityisen tyytyväinen olen edustusjoukkueen ja junioreiden yhteistyöhön, joka näkyy todella nuorena edustusjoukkueena. Olli on myös ollut todella vahvasti kehittämässä junioreiden asioita, mistä näkyvimpänä esimerkkinä seurayhteistyö. Tämän lisäksi on monissa pienissä asioissa otettu askelia eteenpäin mikä näkyy varmasti tulevina vuosina koko seuran kehittymisenä entistä paremmaksi seuraksi.