Nuorekas FC Jazz tasapeliin

Nuorekas FC Jazz ja SJK Akatemia pelasivat 2-2 (0-1) tasatuloksen harjoitusottelussa Keinonurmella. FC Jazz pelasi varsin kokemattomalla joukkueella ja antoi kaikille talven aikana harjoituksissa mukana olleille peliaikaa. Samanaikaisesti...

Nuorekas FC Jazz ja SJK Akatemia pelasivat 2-2 (0-1) tasatuloksen harjoitusottelussa Keinonurmella. FC Jazz pelasi varsin kokemattomalla joukkueella ja antoi kaikille talven aikana harjoituksissa mukana olleille peliaikaa. Samanaikaisesti vastaavasti peliminuuttia talvella saaneet pelaajat tekivät ottelun aikana oheisharjoituksen.

Kovassa myrskyssä pelattu ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen puoliajan edetessä SJK Akatemia sai otteen varsinkin keskikentällä ja hallitsi aavistuksen ottelua, osittain tuulenkin takia. Vieraat tekivätkin avausmaalin rangaistuspotkusta 20. minuutilla. FC Jazzissakin talvella harjoitellut Jake Eyre murtautui ja hänet kaadettiin. Eyre toimitti pallon itse maaliin, vaikka FC Jazzin maalia vartioinut Rasmus Östling olikin erittäin lähellä laukauksen. Tauolla mentiin vieraiden 1-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle FC Jazz tuli vahvasti. Jo heti ensimmäisellä minuutilla Kevin Mombilo murtautui vahvasti oikealta ja antoi hyvän kierteisen keskityksen. Eetu Räisänen nousi ilmaan ja puski vahvasti pallon maalin alakulmaan.

FC Jazz iski toistamiseen 50. minuutilla ja taas oli asialla Räisänen päineen. Justus Lehdon keskitys vasemmalta löysi Räisäsen, joka jatkoi pallon maaliin ennen SJK Akatemian maalivahti Jere Koposta. Näin FC Jazz 2-1 johtoon.

Ottelun edetessä SJK Akatemia sai taas hieman otetta ja tasoitti ottelun kaukolaukauksella 65. minuutilla. Östling maalissa oli voimaton. Tilanteessa porilaispuolustukselta unohtui aavistuksen pallollisen pelaajan peittäminen. Ottelun 82. ja 83. minuutilla Justus Lehto sai aivan peräkkäin kaksi keltaista korttia ja poistettiin kentällä punaisella kortilla. Aivan ottelun lopussa Teemu Penninkangas oli puskea kulmasta maalin, muttei aivan ylettynyt palloon. Näin kahden nuoren joukkueen ottelu päättyi Ikuisen Tuulen Keinonurmelle 2-2 tasatulokseen

Päävalmentaja John Allen antoi kiitosta nuorille pelaajille.

- SJK Akatemia on nuori, hyvin organisoitu hyvä joukkue. SJK Akatemia meni johtoon ansaitusti. He prässäsivät hyvin. Heidän prässinsä ja kova vastatuuli vaikeuttivat hyökkäyspelaamistamme. Toisella jaksolla osat vaihtuivat ja tulimme vahvasti peliin mukaan Eetun maaleilla. Vieraat tulivat kuitenkin vielä tasoihin hienolla maalilla. Molemmilla joukkueilla oli vielä tämänkin jälkeen mahdollisuus maalintekoon.

- Rasmus ja Justus pelasivat ensimmäisiä pelejään edustuksessa hyvällä itseluottamuksella. Vieraiden väreissä Juho ja Joonas pelasivat myös hyvän ottelun näyttäen minkälaisia erilaisia mahdollisuuksia meillä on SJK yhteistyön kautta. Yhteistyö on hyvä mahdollisuus nuoremmille pelaajillemme nousta pelaamaan Kakkoseen, päättää Allen

FC Jazzin toisena toppari pelasi SJK:n Teemu Penninkangas. Pelaajan jatkosta punaisessa paidassa päätetään tällä viikolla. SJK Akatemian riveissä pelasivat mallikkaasti FC Jazzin Juho Kemppinen ja Joonas Rantala.

FC Jazzin piti esitellä kentällä uusi ranskalainen, Théo Raymond. Pelaaja tunsi kuitenkin kireyttä reidessään ja varatoimenpiteenä hän teki oheisharjoitteen muiden tänään pelaamattomien pelaajien kanssa.

FC Jazzin kausi alkaa 2.5 Turussa TPS:n vieraana.