Nousujohteinen esitys toi voiton

FC Jazz nousi takaa ohi ja loi varsinkin ottelun toisella jaksolla runsaasti maalipaikkoja. Stadionilla nähtiin viihdyttävä Kakkosen kamppailu, jonka kotijoukkue käänsi toisella jaksolla voitokseen. FC Jazz olisi toisen...

FC Jazz nousi takaa ohi ja loi varsinkin ottelun toisella jaksolla runsaasti maalipaikkoja.

Stadionilla nähtiin viihdyttävä Kakkosen kamppailu, jonka kotijoukkue käänsi toisella jaksolla voitokseen. FC Jazz olisi toisen jakson paremmalla viimeistelyllä voinut kaunistella lukemia, mutta tällä kertaa paikoista ei saatu kuin kaksi osumaa.

Päävalmentaja Olli Orvasto nautti tärkeistä pisteistä, jotka nostivat FC Jazzin 21 pisteeseen,
- Kotipelistä taas mukavat kolme pistettä. Pelasimme melko ehjän 90 minuuttisen, vaikka HIFK olikin ensimmäisellä jaksolla hyvä. Toisella jaksolla kontrolloimme peliä hyvin ja olisimme voittomaalin lisäksi voineet iskeä useammankin osuman. Ensimmäisellä jaksolla olimme hieman hukassa HIFK:n laitapelaamisen kanssa, mutta toisaalta olimme vaarallisia kun voitimme pallon. Toisella jaksolla pystyimme parempaan pallonhallintaan ja murtauduimme monipuolisesti niin laidoilta kuin keskeltä läpi.

FC Jazzin molemman maalit syntyivät nopeiden syöttökuvioiden jälkeen joilla HIFK:n puolustus pelattiin auki. Ensimmäinen maaleista syntyi ottelun 18 peliminuutilla, kun Iyam Friday sijoitti pallon vasempaan alakulmaan. Fridayn pelasivat läpiajoon Juho Kemppinen, Eero Lehtinen ja Samuli Virtanen. FC Jazzin toinen syntyi 54 minuutilla, kun Jussi Lemio, Virtanen ja Toni Pyyranta vapauttivat Lehtisen maalipaikkaan. Lehtinen viimeisteli vastaantulleen maalivahdin jalkojen välistä varmasti pallon maaliin.

HIFK siirtyi johtoon ottelun alussa, kun Haris Ibrahimovic siirsi pallon maaliin hässäkän jälkeen. Ennen maalia Rasmus Östling oli pelastanut ensimmäisen yrityksen upealla torjunnalla, mutta ei voinut jatkotilanteelle enää mitään. Ensimmäisellä jaksolla FC Jazz oli vaikeuksissa vieraiden laitojen kanssa ja HIFK:n jakson esitys oli muutenkin laadukas. HIFK:n joukkueesta erottautuivat Daniel Rantanen, joka antoi joukkueen erikoistilanteet hyvin läpi ottelun, sekä joukkueen maalin laidalta rakentanut Joonas Salmi.

Keskikentällä uurastanut Juho Kemppinen olisi halunnut ratkaista pelin jo aikaisemmin lisämaaleilla,
- Pelin alku oli meille hankala ja HIFK:n onnistui siirtymään aika nopeasti johtoon. Opittiin kuitenkin puolustamaan HIFK:ta vastaan ja saatiin hiljalleen omaakin peliä kulkemaan sekä luotua maalipaikkoja. Toisella jaksolla hallittiin sitten peliä kokonaan ja onnistuttiin luomaan useita maalipaikkoja. Jatkossa pitää pelit tappaa, kun siihen tulee mahdollisuuksia ja onnistua maalipaikoissa useammin. Tänään kentällä raadettiin joka pelaajan voimin toisen eteen ja kentälle jäi jokaiselta viimeinenkin hikipisara. Voitolla on mukava jatkaa matkaa kohti seuraavaa taistoa.

Kotijoukkueen puolustukseen oli noussut Jussi Lemio toppariksi Toni Kuuselan rinnalle Joonas Meuran kärsiessä pelikieltoa. Lemion huippuhetki osui ottelun 80 minuutille kun hän ampui upean vapaapotkun vasempaan yläkulmaan. Tällä kertaa pallo pomppasi maalivahdin torjunnan jälkeen sisätolpasta ristikon alta kentälle. Puolustuksessa erityisesti Samuli Virtanen oli äijämäisellä pelipäällä ja oli itsekin tehdä kulman jälkitilanteesta maalin. HIFK:n maalivahti teki kuitenkin ilmiömäisen torjunnan ja ehti pallon eteen. Toisella jaksolla Toni Pyyranta meinasi ehtiä pari kertaa tyrkkäämään palloa maaliin, Eetu Kanerva oli puolittain läpi ja pelin loppuhetkillä Joel Lehtonen siirsi Tobias Laaksosen syötön maalinedestä ohi.

Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla. Iyam Fridayn työmäärä oli pelissä hyvä ja erityisesti pääpalloissa Friday oli kentän parhaimpia. Alfred Mapoka sekä Juho Kemppinen saivat keskikentän puolustamisen toimimaan HIFK:n kovan alkun jälkeen ja osallistuivat hyvin myös hyökkäyksiin. Husa Aftab esiintyi ensimmäisen kerran punaisissa kotikentällä ja esitys oli tuttua. Aftab on hyvä vahvistus ja tuo syksyyn ilon aiheita.

Kotijoukkueen kokoonpanosta olivat poissa Juho Lehtonen ja Aleksanteri Tomberg pienten vammojen johdosta. Rasmus Laaksonen sen sijaan palasi loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon.

FC Jazz kohtaa seuraavaksi lauantaina 4.8 klo 17.00 Porin stadionilla BK-46:n.

FC Jazzin avaus: Östling, Virtanen, Lemio, Kuusela, Kanerva, Mapoka, Kemppinen, Friday, Lehtinen (Tuovinen), Pyyranta (To Laaksonen), Aftab (Lehtonen Jo)
Vaihdossa lisäksi: Nurmi, Vahekoski, Visavuori ja Ra Laaksonen

Ottelun tähdet:
*** Iyam Friday
  ** Eero Lehtinen
    * Toni Kuusela

Tähdet 12 pelatun kierroksen jälkeen
********* Iyam Friday
    ******* Juho Kemppinen, Benjamin Tuovinen, Samuli Virtanen
      ****** Joonas Meura, Rasmus Östling, Iyam Friday, Eero Lehtinen
        ***** Alfred Mapoka
          **** Terry Ablade, Juho Lehtonen, Toni Pyyranta
            *** Eetu Kanerva, Toni Kuusela
                * Tobias Laaksonen