Nousuhuuman alku

Vakion kesäkisassa mukana oleva FC Jazz-legenda Rami Nieminen muistelee mielellään 1990-luvun alkuvuosia. Loppuvuonna 1991 seuran nimi muuttui FC Jazziksi, jolloin jo kauden 1992 alussa alkoi pieni jalkapallohuuma virittäyty...

Vakion kesäkisassa mukana oleva FC Jazz-legenda Rami Nieminen muistelee mielellään 1990-luvun alkuvuosia.

Loppuvuonna 1991 seuran nimi muuttui FC Jazziksi, jolloin jo kauden 1992 alussa alkoi pieni jalkapallohuuma virittäytyä porilaisten keskuudessa. Tuoksi kaudeksi joukkueeseen tulivat myös brasilialaiset pelaajat Luiz Antonio, Piracaia ja Marcos Tulio, jotka nostivat myös joukkueen kiinnostusta. Brasilialaiset olivat mukavia persoonia, ja sopivat hyvin joukkueeseen, jossa muutenkin oli rento meininki.

Kauden aikana FC Jazz johti sarjaa useaan kertaan, mutta lopulta ei ollut taistelemassa kirkkaimmasta mitalista. Viimeisen kierroksen panoksena oli hopea tai pronssi. Ratkaiseva ottelu pelattiin lokakuussa Porissa n. 6000 hengen edessä lumisissa tunnelmissa, kun vastassa oli Lahden Kuusysi. Ottelu päättyi lopulta 2-2 tasapeliin, joka toi joukkueelle sarjan kolmannen sijan.

Pitkälti porilainen joukkue oli yllättänyt monet, mutta taustoissa oli tehty kovasti töitä, jotta tämä oli mahdollista.

Seuraavalle kaudelle vuodeksi 1993 ei yleisö ollut vieläkään nostanut FC Jazzia suosikikseen, mutta Porissa menestykseen uskottiin. Brasilialaisista Tulio lähti edellisen kauden jälkeen pois, mutta tilalle tuli Rodrigo. Dionisio oli myös uusi pelaaja, joka pelasi alkukauden, mutta Luiz Antonion tullessa pelikuntoon, Dionisio jäi vähäisemmälle peliajalle. Kausi meni loistavasti, mutta mestaruus oli ratkeamassa vasta viimeisessä ottelussa. Tällöin lokakuussa stadionille saapui lähes 12 000 katsojaa. Tasapeli olisi riittänyt mestaruuteen, mutta FC Jazz voitti MyPan selkeästi 6-3.

”Ottelu yltää ehdottomasti TOP 5 joukkoon kaikkien aikojen hienoimmista Veikkausliigaotteluista” kommentoi Nieminen.

Lauantaina FC Jazz – PK-35 ottelu klo 18.30 Porin Stadionilla. Ottelu ei kuulu vakioveikkauksen kierrokseen, mutta siitä huolimatta Rami Niemisen vinkit sunnuntain kierrokselle kuulet huomenna!