Mikkelistä tappio

FC Jazz matkusti sunnuntaina Mikkeliin Ykkösen kamppailuun. Värikkäässä kamppailussa kotijoukkue oli parempi numeroin 3-2 (1-1). Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla, mutta FC Jazz siirtyi johtoon, kun 15 minuuttia oli...

FC Jazz matkusti sunnuntaina Mikkeliin Ykkösen kamppailuun. Värikkäässä kamppailussa kotijoukkue oli parempi numeroin 3-2 (1-1).

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla, mutta FC Jazz siirtyi johtoon, kun 15 minuuttia oli pelattu. Ville Starck nousi vahvasti vasenta laitaa. Laukaus aiheutti irtopallon ja Ilkka Santahuhta oli paikalla ja toimitti vierasjoukkueen melko nopeaan 0-1 vieras johtoon. Maalin lisäksi FC Jazz pelasi hyvää jalkapalloa ja sillä oli omat mahdollisuutensa lisätä johtoaaan.MP tasoitti pelin kuitenkin hieman ennen puoliaikaa. Jasse Tuominen tykitti 20 metristä pallon FC Jazzin maalin alanurkkaan ohi Lauri Pirhosen ja näin puoliajalle mentiin tasatuloksessa 1-1.

Päävalmentaja John Allen oli tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan.

- Ensimmäinen 45 minuuttia oli meiltä kelpo esitys ja siirryimmekin johtoon, kun Ile (Ilkka Santahuhta) laittoi Villen (Starck) laukauksen irtopallon sisään. Olimme ensimmäisellä puoliajalla hyviä ja meillä oli paikkoja tehdä enemmän maaleja. Mutta MP teki hienon maalin juuri ennen puoliaikaa.

MP tuli tauolta vahvasti ja otti pelin hallinnan itselleen. Ja jo muutaman minuutin kuluttua Tuominen iski toistamiseen ja MP 2-1 johtoon, kun hän tykitti oman laukauksensa reboundin vastustamattomasti ylänurkkaan. MP olikin hallitsevampi seuraava 25-30 minuuttia. Painostusjakson lopuksi he saivat vielä rangaistuspotkun 83. minuutilla, jonka Dimitri Klimov toimitti maaliin.

- Meillä oli pitkä musta hetki, n. 30 minuuttia. Joukkueen muoto hajosi ja keskittyminen herpaantui. Yritimme vaihdoilla päästä takaisin peliin mukaan. Mutta MP oli toisella puoliajalla vaarallisempi kuin me ja olisi voinut tehdä muutaman maalin lisääkin. He ansaitsivat voittonsa. Olen erittäin pettynyt toisen puoliajan esitykseemme, päättää rehellinen Allen.

FC Jazz kavensi vielä nopeasti 3-1 maalin jälkeen, kun joukkue epäsuoran vapaapotkun rangaistusalueelta ajanpeluusta. FC Jazz oli heräillä ja toimitti pallon nopeasti maaliin. Maalintekijänä Samu-Petteri Mäkelä. Mutta FC Jazz ei saanut enää tasoitukseen tarvittavaa vaihdetta päälle ja näin pisteet jäivät Mikkeliin lukemin 3-2.

Tappio MP:lle oli harmittava, sillä voitolla porilaiset olisivat käytännössä olleet lähellä sarjasopimuksen uusimista kaudelle 2016 ja päässeet AC Oulu ja FC Hakan tuntumaan iskuetäisyydelle. FC Jazzin haasteena tällä kaudella ovat olleet ottelut sarjataulukossa alempana olevia vastaan, sillä aivan liian monta pistettä on menetetty näille joukkueille.

Positiivista ottelussa oli, että Jussi Välilä teki paluun kentille Ykkösen otteluissa kolmen kuukauden loukkaantumisen jälkeen. Välilä tuli kentälle 62. minuutilla.

- Todella pettynyt olo tällä hetkellä. Emme olleet tänään parhaimmillamme. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli monta hyvää jaksoa pelin sisällä ja liikutimme pallo ajoittain mallikkaasti. Annoimme kuitenkin liian monta maalipaikkaa pelin aikana vastustajalle ja heillä oli kyllä paikkoja lisämaaleihin. Meidän todellinen loppukiri jäi vaiheeseen.

- Tästä jäi paljon petrattavaa ensi viikon PS Kemi –peliin. Mutta kotivoittojen sarjaa lähdemme jatkamaan, lupaa Välilä.

Ykkönen jatkuu ensi sunnuntaina Porissa, kun Stadionille saapuu vuosikymmenien tauon jälkeen kemiläinen joukkue. Sarjan kärjessä keikkuva PS Kemi saapuu Poriin ja jälleen on jännittävä kamppailu luvassa 16.8 klo 18.30 alkaen. Tervetuloa kannustamaan FC Jazz jälleen kotivoittoon.

Ottelun tilastot

Kuva: Urheilusuomi.com