Maaliton paikallisessa

FC Jazz kohtasi paikallisvastustajan Musan Salaman harjoitusottelussa Karhuhallissa. Ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen 0-0. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta n. 10 minuutin kohdalla FC Jazz otti pelin hallintaansa....

FC Jazz kohtasi paikallisvastustajan Musan Salaman harjoitusottelussa Karhuhallissa. Ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen 0-0.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta n. 10 minuutin kohdalla FC Jazz otti pelin hallintaansa. MuSa puolusti tiiviisti pienehköllä Karhuhallin kentällä ja pyrki vastahyökkäyksiin. Vartin pelin jälkeen MuSa pääsi paremmin peliin mukaan FC Jazzin lukuisten helppojen pallonmenetysten avulla.

MuSalla oli 33. minuutilla vapaapotku 20 metristä, mutta pallo osui muurissa ollutta Toni Junnilaa kasvoihin, josta syystä FC Jazz pelasi n. 5 minuuttia vajaalla. MuSan muutamat hätyyttelyt FC Jazzin maalille hoiti tyylikkäästi testissä ollut maalivahti Eraldi Gjondedaj.

FC Jazzin parhaat tilanteet ensimmäisellä jaksolla syntyivät Samuli Virtasen oikean laidan nousuilla.

Toisella jaksolla FC Jazz sai hieman nostettua pelin tempoa ja hallitsi kenttätapahtumia. Virtanen jatkoi vaarallisia nousujaan ja FC Jazz loikin parhaat tilanteet hänen nousuillaan.

Toisen puoliajan eniten puhuttanut tilanne sattui 23. minuutin kohdalla. Virtanen murtautui yksin läpi hyvän kombinaation seurauksena. Vastaan tullut Salama-vahti Juhani Koponen kaatoi kahden käden ylävartalo iskulla törkeästi Virtasen, jonka katse oli ylhäällä pallossa.

Ottelun päätuomari Rosenqvist näytti palloa pilkulle. Jostain käsittämättömästä syystä Koponen ei saanut kuitenkaan tempustaan punaista korttia, eikä edes keltaista! Mielenkiintoista olisi lukea ottelu erotuomariraportti, jos sellaisia harjoitusotteluista tehdään.

FC Jazz sai tilanteesta rangaistuspotkun, jonka Samu-Petteri Mäkelä kuitenkin ampui tolppaan. Hetken kuluttua kulman jälkitilanteesta palloa viidestä metristä laukonut Jussi Välilä kaadettiin kahden jalan jalkapyyhkäisyllä, mutta päätuomari levitti kätensä.

MuSa loi kulmista muutaman vaarallisen paikan, mutta maalissa Gjondedaj hoiti ilmapallot tyylikkäästi.

FC Jazz sai vielä hyvin otteen ottelu lopussa, mutta Toni Junnilan hieman ohi mennyttä puskua lähemmäs FC Jazz ei päässyt ja näin lopputuloksena 0-0 tasapeli.

FC Jazzista edukseen esiintyi vahvoja nousuja oikean puolustajan paikalta tehnyt Virtanen, vahvasti puolustuksen keskustassa katkonut ja rakentanut Välilä sekä hyvä ottelun maalilla pelannut testimies Gjondedaj.

Päävalmentaja John Allen näki positiivisia asioita ja kehitettävää.

- Päivän ottelu oli tyypillinen paikallisottelu. Molemmat joukkueet puolustivat paremmin kuin hyökkäsivät. MuSa pysyi hyvin muodossaan ja oli organisoitu joukkue. Meidän pitää olla luovempia hyökkäyspelissämme ja tähän meidän tulee keskittyä tulevissa harjoituksissa.

- Toinen nollapeli omassa päässä oli hyvä asia ja vastustaja ei pahemmin päässyt maalipaikoille. Melko tasainen ottelu, vaikkakin toista puoliaikaa mielestäni hallitsimme, päättää Allen.

FC Jazz esiintyy seuraavan kerran Porissa ensi lauantaina 7.2 Keinonurmella klo 15.15.

Vastaan asettuu myös kaudella 2015 Ykkösessä esiintyvä VIFK, joka nousi täydennysmenettelyn kautta, kun Atlantis FC ei täyttänyt lisenssin urheilullisia ehtoja.

FC Jazzin paidassa nähtäneet 2-3 uutta pelaaja, joten tervetuloa Keinonurmelle!