Liigavauhdissa 90 minuuttia

Vierasjoukkue SJK ei antanut taustakohun vaikuttaa pelaamiseensa ja FC Jazz pääsi näkemään miten Veikkausliigan huipulla ylläpidetään tempoa yllä koko pelin ajan. Kun SJK:n vaihtopenkiltä löytyi...

Vierasjoukkue SJK ei antanut taustakohun vaikuttaa pelaamiseensa ja FC Jazz pääsi näkemään miten Veikkausliigan huipulla ylläpidetään tempoa yllä koko pelin ajan. Kun SJK:n vaihtopenkiltä löytyi vielä voimaa pelin loppuhetkille, niin kotijoukkue joutui puolustuskannalle koko ottelun ajaksi.

FC Jazz puolusti sen minkä kykeni ja varsinkin Toni Kuusela osoitti, että ensi kesänä hän tulee voittamaan monta kaksinkamppailua sarjapeleissä. Joonas Meura tuki hyvin Kuuselaa toisena topparina ja Tobias Laaksonen ahersi Juho Kemppisen kanssa keskikentän keskellä vahvasti. Kotijoukkueen puolutuslinja koki kovia ottelun alkussa, kun sekä Samuli Virtanen, että Patrik Ahola joutuivat siirtymään loukkaantumisten seurauksena kentän reunalle.

Ensimmäinen maali nähtiin ottelun 32 minuutilla Johannes Laasksosen laukauksen painuessa alanurkkaan ja hyvin pelanneen Rasmus Östlingin venytys ei riittänyt torjuntaan. Puoliajalle mentiin lukemissa 0-2, kun hieman ennen taukovihellystä pallo ohjautui FC Jazzin puolustajan jalasta omaan maaliin. Toisella jaksolla SJK teki vielä neljä maalia, kun Billy Ions, Laaksonen ja Elias Ahde tekivät maalin mieheen. Myös toisella jaksolla porilaiset tekivät oman maalin.

”Penkin puolelta” – Päävalmentaja Olli Orvasto

- 0-6 tappio ei jätä selittelyille varaa vaan SJK oli tänään parempi joukkue. Meillä on takana hyvin hankala harjoitusviikko, koska flunssa ja kuumeilu on vaivannut lähes koko joukkuetta ja lisäksi muutamalla pelaajalla on ollut pikkuvaivoja. Lisäksi maajoukkueduo Ablade-Raitanen oli poissa pelistä, joten peliin lähdettiin melko kapealla ja nuorella kokoonpanolla.

Ottelun alussa tilannetta vaikeutti tietysti myös se, että jouduimme tekemään kaksi vaihtoa ennen kuin 30 minuuttia oli pelattu. Virtanen ja Ahola joutuivat tulemaan vaihtoon loukkaantumisten takia, mutta fysioterapeutti Toivosen ensiarvioiden mukaan kummankaan loukkaantumisessa ei pitäisi olla kyse mistään vakavemmasta. Vaihtojen myötä saatiin kentälle uusi debytantti Ville Aaltonen, mutta toisaalta kentälle jouduttiin laittamaan myös puolikuntoinen SP Mäkelä.

Hyökkääminen oli melko kevyttä koko ottelun muutamaa välähdystä lukuunottamatta, mutta puolustussuuntaan olimme uhrautuvaisia lukemista huolimatta. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla puolustaminen toimi melko hyvin, mutta kaksi hieman halpaa maalia jäi kaivelemaan. Toisella jaksolla polttoaine yksinkertaisesti loppui, mutta pelaajien asenteesta ei voi valittaa. Nuoriso-osastolle täytyy myös nostaa hattua. B-junnuista on melkoinen hyppäys hallitsevaa Cup-mestaria vastaan ja siihen nähden peli oli nuorilta pelaajilta miesmäinen esitys.

Omatoiminen viikko ja muutaman päivän lepo ei voisi tulla parempaan saumaan. Nyt seuraavan viikon aikana on tarkoitus saada pelaajat flunssasta terveiksi, pienet vammat hoidetuksi sekä myös hieman ladata akkuja. Matkamme jatkuu kohti kevättä ja seuraavassa Suomen Cupin ottelussa aiomme tosissaan haastaa taas FF Jaron vieraissa.

”Viheriön puolelta” – Toni Kuusela
- Ensimmäisellä jaksolla pystyttiin puolustamaan ihan hyvin, vaikka linjaan tuli muutoksia Samulin ja Patrikin joutuessa vaihtoon. SJK ei päässyt meidän muodon sisään, vaikka laidoilta tultiin kovaa ja keskityksiä putosi tasaiseen tahtiin purettavaksi. Toinen jakso ei sitten oikeen enää lähtenyt kunnolla käyntiin ja valppaana sai olla. Kyllä SJK tänään näytti meille kaapin paikan, mutta emme me päätä pensaaseen tämän pelin takia laita. Taas tuli uusia nuoria kentälle poissaolojen johdosta ja taisteluilme oli kaikilla kohdallaan.

”90+”
Vuoden 2001-ikäluokan Joona Visavuori ja Ville Aaltonen (kuvassa) taistelivat Karhuhallin valoissa. Joonalle toisessa edarin pelissä täydet minuutit ja Villelle ensimmäisessä pelissä lähes täydet minuutit.