Legendaarinen TPS Poriin

FC Jazz ja Turun Palloseura kohtaavat Porissa Ykkösen kamppailussa maanantaina 22.6. klo 18.30 Porin Stadionilla. Ottelun on Ykkösen toisen kierroksen ensimmäinen ottelu, joten 1/3 sarjasta on takana. Sarja-avauksessa FC Jazz oli...

FC Jazz ja Turun Palloseura kohtaavat Porissa Ykkösen kamppailussa maanantaina 22.6. klo 18.30 Porin Stadionilla. Ottelun on Ykkösen toisen kierroksen ensimmäinen ottelu, joten 1/3 sarjasta on takana. Sarja-avauksessa FC Jazz oli Turussa parempi lukemin 2-0. Porilaisjoukkueen maalintekijät olivat Elias Ahde ja Jussi Välilä.

TPS on tällä hetkellä kovassa vireessä, sillä joukkue on pitänyt maalinsa puhtaana peräti kuusi (6) edellistä kamppailua. FC Jazzin viimekierrokset sen sijaan ovat sujuneet aavistuksen mollivoittoisesti, sillä joukkue kärsii useista pitkäaikaisloukkaantumisista.

Samuli Virtasen odotetaan palaavan kokoonpanoon heinäkuun alussa, Jussi Välilän ja Sami Villasen elokuun alussa. Jens Harjun vamma uusiutui MP pelissä ja hänen paluustaan ei ole vielä tarkkaa tietoa. Sen sijaan Aleksi Nurminen on taas joukkueen käytössä. Théo Raymond sovittaa vielä pelikieltoaan ja Teemu Penninkangas palasi ainakin toistaiseksi Seinäjoelle SJK:n euro-otteluiden ajaksi.

FC Jazz on antanut vahvasti omille kasvateilleen vastuuta ja peliaikaa. Viimeisissä otteluissa n. puolet avauskokoonpanon pelaajista on ollut alle 20-vuotiaita. Pelaajat menevätkin eteenpäin joka ottelussa.

Yksi uusista vastuuta saaneista pelaajista on Ronald Karlsson, joka on valmis tekemään kaikkensa, jotta pisteet jäävät maanantaina Poriin.

- Haluamme jatkaa siitä, mihin jäimme toisella puoliajalla Kemissä. Loimme monta maalintekopaikkaa, mutta viimeistelyssä meidän tulee olla huolellisempia. TPS:n nollaputken lopettaminen on tavoitteena ja sitä kautta hakea kotivoitto. On tärkeää aloittaa uusi kierros hyvällä tuloksella.

- Henkilökohtaisesti tavoitteenani on auttaa joukkuetta pelaamalla omilla vahvuuksillani ja nauttimalla pelaamisesta. Pisteistä tässä pelataan, joten niiden eteen pitää kaikkien olla valmiita tekemään kaikkensa, tietää Karlsson.

Päävalmentaja John Allen odottaa mielenkiintoista ottelua.

- FC Jazzin ja TPS:n kohtaamiset ovat aina odottamisen arvoisia. Tällä hetkellä TPS pelaa hyvää jalkapalloa ja heillä on sarjan paras puolustus. Toisaalta me itse olemme juuri kärsineet pahoista loukkaantumisista puolustuspäässä ja se on näkynyt tuloksissamme. Kaikki pelaajat ovat tehneet parhaansa ja maanantaina on jälleen uusi päivä. Motivaatio TPS:n kohtaamiseen syntyy itsestään.

- Pelaajat ja valmennus ovat valmiina laittamaan turkulaiset koville. On aika rikkoa TPS:n puolustus ja nollaputki, päättää Allen.

FC Jazz on säilyttänyt hyvän taisteluilmeen viime otteluissa, vaikka tulokset eivät aivan odotetunlaisia olekaan olleet. Saman taisteluilmeen odotetaan jatkuvan maanantaina ja tavoitteena on vain ja ainoastaan kolme pistettä.

Juhannuksen jatkot siis maanantaina 22.6 Porin Stadionilla klo 18.30. Vastakkain 11 vuoden tauon jälkeen Porissa virallisessa ottelussa FC Jazz ja TPS. Odotettavissa jälleen kovaa kamppailua Ykkösen pisteistä.

Tervetuloa seuraamaan kahden perinteikkään seuran kamppailua Porin Stadionille.

Kuva: Urheilusuomi.com