Kuntopuntarin kuumat vastakkain

Derby, jossa molemmilla joukkueilla on panosta. Paikallinen urheilutapahtuma, jota jalkapallon ystävät pääsevät jännittämään paikan päälle. Kakkosen kuntopuntari, missä kumpainenkin joukkue...

Derby, jossa molemmilla joukkueilla on panosta. Paikallinen urheilutapahtuma, jota jalkapallon ystävät pääsevät jännittämään paikan päälle. Kakkosen kuntopuntari, missä kumpainenkin joukkue on sen kovemmassa päässä.

Yllämainitut faktat tulevat luomaan perjantain kamppailuun täydelliset lähtökohdat. Kotijoukkue FC Jazz on tällä hetkellä syyskierroksen kuumin joukkue, paljon huonommaksi ei jää Kakkosen B-lohkossa sijalla kaksi majaileva MuSa. FC Jazz on ottanut viimeisestä viidestä ottelustaan 13 pistettä, eikä ole hävinnyt peliäkään. MuSa:lla vastaavalta jaksolta pisteitä on vain yksi vähemmän. Musa kärsi yllättävän tappion viime viikonloppuna kotonaan ja FC Jazz joutui tyytymään tasapeliin vaiherikkaassa vierasottelussa. Edellisen kierroksen vastoinkäymiset tulevat luomaan entisestään sykettä stadionille.

Kevätkierroksella ennen ensimmäistä kohtaamista asetelmat olivat erilaiset. FC Jazz oli kyennyt ottamaan viidestä ottelusta vain yhden pisteen ja Musallakin oli kaksi tappiota kauden ensimmäisistä otteluista, pisteitä sillä kasassa oli seitsemän. Toiset joukkueet olivat tuolloin kuntopuntarissa kärkipaikoilla. Ensimmäisessä kohtaamisessa Blend Miftari tuikkasi päällään MuSa:lle kotivoiton lukemin 1-0, tuolloin pelissä oli paikallistunnelmaa kentällä ja katsomossakin väkeä 1346 katsojan verran.

Paikallisderbyt ja Kakkosen kamppailut saavat ympäri Suomea ihmiset liikkeelle. Tänä vuonna on pelattu Kakkosen otteluita, joissa 2000 katsojan raja on ylitetty kevyesti. Mikkelissä paikallisottelussa läsnä 2018 ihmistä, Kotkassa paikan päällä 2846 henkeä, kun KTP kohtasi Klubi-04:n ja Tampereella 1981 henkeä ensimmäisessä TPV:n ja TamU:n paikallimatsissa.

FC Jazz ja MuSa ovat luoneet kentällä omasta puolestaan kaikki edellytykset tapahtuman onnistumiselle. Nyt kannattaa lähteä katsomaan kumpi jatkaa kuumana eteenpäin.