Kulju ja Mäntynen U15-maaotteluihin.

FC Jazzin Iivari Kulju ja Tuure Mäntynen on valittu U15-maajoukkueen ensimmäisiin maaotteluihin Slovakiaan. Maajoukkueen päävalmentaja Kimmo Lipponen nimesi 20 pelaajan vahvuisen ryhmän turnaukseen, jossa kohdataan tiistaina...

FC Jazzin Iivari Kulju ja Tuure Mäntynen on valittu U15-maajoukkueen ensimmäisiin maaotteluihin Slovakiaan. Maajoukkueen päävalmentaja Kimmo Lipponen nimesi 20 pelaajan vahvuisen ryhmän turnaukseen, jossa kohdataan tiistaina 14.4. Slovakia sekä keskiviikkona 15.4. Puola.

Kulju harjoittelee ja pelaa seuran B17- ja C15-joukkueissa, mutta on talven aikana esiintynyt myös edustusjoukkueen ja A-junioreiden harjoituksissa, myös A-nuorten SM-karsinnassa Kulju oli joukkueen kokoonpanossa ja pääsi myös 21.2. tekemään debyyttinsa Haka/HJS:n yhdistelmäjoukkuetta vastaan.

Mäntynen taas harjoittelee ja pelaa pääsääntöisesti edustusjoukkueen ja A-nuorten mukana. Debyyttinsä edustusjoukkueessa Mäntynen teki 14.2. FC Hakaa vastaan, jolloin pelasi vaihdosta kentälle tultuaan koko toisen jakson. A-nuorten SM-karsinnassa Mäntynen pelasi kuudessa ottelussa.

Sekä Mäntynen, että Kulju kuuluvat FC Jazzin talenttivalmennusohjelman piirin, jonka tehtävänä on huolehtia seuran lahjakkaimpien pelaajien yksilöllisestä kehityksestä.

- Molemmat pojat ovat tehneet kovasti töitä kehityksensä eteen, niin joukkueen tapahtumissa, kuin omalla ajalla. Tämä on hieno palkinto pojille jo tehdystä työstä, mutta tarkoittaa ainoastaan sitä, että tähän asti asioita on tehty oikein ja jatkossa töitä on tehtävä vielä enemmän, jotta kehittyminen jatkuu. Palloliiton palkkaamien seurojen talenttivalmentajien tehtävänä on huolehtia pelaajien yksilöllisestä kehityssuunnitelmasta ja täten auttaa heitä kehittämään ominaisuuksiaan ja tavoittelaaman omaa henkilökohtaista huippuaan, kommentoi FC Jazzin talenttivalmentaja Marko Honkanen.

Linkki Palloliiton uutiseen: http://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/u15-turnaus-slovakiassa