Turnaus alkoi tasaisilla peleillä - Lauantaina jatkuu klo 15.15

Turnauksen ensimmäinen päivä päättyi rangaistuspotkukisaan, jonka Ilves voitti ja kotijoukkue FC Jazz jäi näin pronssipeliin. Päivän avausottelussa FC Lahti voitti SJK akatemian lukemin 4-3....

Turnauksen ensimmäinen päivä päättyi rangaistuspotkukisaan, jonka Ilves voitti ja kotijoukkue FC Jazz jäi näin pronssipeliin. Päivän avausottelussa FC Lahti voitti SJK akatemian lukemin 4-3.

Lauantain ottelut:
klo 15.15 SJK akatemia - FC Jazz
klo 17.15 Ilves - FC Lahti (Finaali)

 

TURNAUSENNAKKO

FC Jazz saa Karhuhalliin vieraaksi FC Lahden ja Ilveksen Veikkausliigasta, sekä hallitsevan Suomen Mestarin SJK:n akatemiajoukkueen. Perjantaina ja lauantaina pelataan yhteensä neljä ottelua, joissa joukkueet pääsevät hieman eritilanteista testaamaan uusia pelaajia sekä kokeilemaan uusia ajatuksia tulevan kesän pelikuvioista.

John Allen on ylpeä siitä, että eri tahot ovat saaneet suunniteltua ja järjestettyä tulevan turnauskokonaisuuden,
- Minulla on ollut varsin pieni rooli tässä jutussa. Esitin ajatuksen ja keskustelin usean mahdollisen joukkueen kanssa Poriin tulemisesta. Tänä vuonna haaviin tarttuivat Ilves, FC Lahti ja SJK, joka upean etelän kutsun saatuaan tulevatkin Poriin laadukkaalla akatemia-joukkueella.

Kun peruspalaset olivat kohdallaan ja joukkueet kasassa, niin sen jälkeen on ollut hieno seurata miten seuraväki on rakentanut kokonaisuutta kasaan. Pitää kiittää myös muita seuroja, jotka mahdollistivat turnauksen toteuttamisen vaihtamalla omia vuorojaan turnauksen alta toiseen kohtaan, muistuttaa Allen.

FC Jazz on rakentanut turnausjoukkueensa sopimuspelaajiensa ympärille ja mukana on muutamia testipelaajia, sekä muutama oma uusi tulevaisuuden lupaus, jotka kokevat nyt ensimmäiset pelinsä edustuksen kanssa.
- Se, että panostamme junioritoimintaa pitää näkyä myös edustusjoukkueessa. Keskustelemme laajasti seuran muiden päävalmentajien kanssa mm. pelaajakehityksestä. Haluamme aidosti auttaa niitä pelaajia, jotka haluavat panostaa jalkapalloon. Tällainen turnaus palvelee myös tätä ajatusta, muistuttaa päävalmentaja Allen.

Tällä hetkellä jännittää aidosti, kuinka hyvin porilaiset löytävät Karhuhalliin, päättää John Allen.

Turnauksen yhteydessä järjestetään myös ajankohtainen keskustelutilaisuus Porin Puuvillassa lauantaina klo 11.00 alkaen, jossa mielipiteitään jalkapallon ympäriltä tuovat esiin FC Jazzin ja FC Lahden päävalmentajat, FC Jazz Oy:n puheenjohtaja Kari Kaivo-oja sekä Porin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

KOTIJOUKKUE-turnaus on osalle FC Lahden pelaajista viimeinen näytönpaikka

Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo joukkueen saapuvan Poriin laajalla rintamalla ja turnaus tulee olemaan testipelaajille tärkeä näyttöpaikka,

- Tarkoitus on pelata kahdella miehistöllä. Meillä on tammikuussa useampia nuoria testimiehiä, porilaisille tutuimpana Jazzia viime kaudella edustanut Ville Starck. Osalle pelaajista turnaus on siis tärkeä näyttöpaikka. Toisaalta nämä ottelut toimivat viimeisinä harjoitusotteluina ennen tammikuun lopussa alkavaa Liigacupia.

Pelaajien osalta joukkueemme on melko valmis. Annamme nuorillemme reilun mahdollisuuden preseasonilla ja katsomme myöhemmin keväällä onko meillä tarvetta lisähankinnoille. 

Korkeakunnas lupaa että, ensi kaudella tullaan näkemään nuorekkaampi, aktiivisempi ja vauhdikkaampi FC Lahti,

- Joukkueessa on tukku uusia pelaajia. Nimekkäimpiä heistä ovat Duarte Tammilehto ja Tomi Maanoja. Mielenkiintoisia tulokkaita ovat myös Ykkösen maalikunkku Kalle Multanen ja Montenegron nuorisomaajoukkueet läpi luutinut puoustaja Boris Tatar, lisäksi brasialaisesta yhteistyöseurastamme Fluminesesta saapuu viime kauden MVP:n Matheus Alveksen kaveriksi kaksi muuta nuorta peluria, keskikentälle ja hyökkäykseen.

Porilaiset FC Lahden päävalmentaja toivoo näkevänsä Veikkausliigassa lähivuosina,

- Veikkausliiga tarvitsee porilaista "hulluutta". Toivon mukaan FC Jazz on lähivuosina valmis ottamaan ison stepin ja palaamaan huipulle. John Allen on oikea mies tähän tehtävään. Hänellä on kokemusta ja intohimoa kehittää porilaista jalkapalloa!

SJK akatemian mukana matkassa myös porilaisille tuttu Elias Ahde

Saudi-Arabiaan välipäivinä kutsun saanut SJK tulee Poriin nälkäisellä ryhmällä, vaikka ykkösjoukkueen kaverit pääsevät kokemaan lämpimämpiä kelejä. Valmennuksesta vastaava Jyri Hietaharju lupaa vauhtia Karhuhalliin,

- Saavumme Poriin ryhmällä, jossa edustuksen kanssa on nyt treenannut kymmenkunta poikaa. Monelle heistä tämä on arvokas turnaus, kun pääsee näyttämään taitojaan ja saamaan kokemusta. Mukana on myös muutamia testipelaajia. Porilaisille tuttu Elias Ahde on mukana joukkueessa, kuten myös syksyllä Porissa testissä ollut vuonna 1999 syntynyt Aleksi Pöntinen.

Hietaharju on noteerannut porilaisen juniorityön Seinäjoella,

- Kauempaa seuranneena voin kertoa, että Jazzissa näyttää olevan uutta ja hyvää tulemista. Uotisen Jani on vanha pelikaveri ja paljon on juteltu tekemisestä jalkapallon ympärillä. Porissa tekeminen on oikeanlaista ja uskon, että edustusjoukkue tulee tästä hyötymään tulevaisuudessa.

FC Jazz saa mieluisia pelejä vuoden alkuun

Porilaisten päävalmentaja John Allen on odotellut turnausta jo tovin alkavaksi,

- On hienoa, että Porissa nähdään Veikkausliigajoukkueita ja saamme tasokkaita harjoituspelejä heti vuoden alkuun. Tietenkin on totta, että kaikki täälläkin olevat joukkueet etsivät vielä pelaajia ja tulevan kauden miehistöjään – niin tekee FC Jazzikin. Mielestäni se tekeekin tästä turnauksesta entistäkin mielenkiintoisemman.

Allen ei ole harmissaan siitä, että pari viime kauden Porissa pelannutta nuorta pelaajaa pelaa nyt vastustajan riveissä,

- Ehkäpä tämä onkin hyvä syy nuorelle tulla saamaan peliaikaa sekä kasvamaan FC Jazziin ja saada ponnahduslauta isommille kentille. Elias Ahde ja Ville Starck olivat viime kaudella avainpelaajiamme ja nyt he ovat kokeilemassa hieman korkeammalla. Täytyy muistaa, että Porissa on olosuhteet ja etäisyydet kunnossa sekä asiat hyvin hoidettuna kentällä ja kentän ulkopuolellakin.

Vastustajista Allenilla on selvä näkemys,

- Toni Korkeakunnas tekee Lahdessa hienoa työtä ja Lahti on varmasti turnauksen kovin joukkue, nyt kun SJK sai kutsun Saudeihin ja osallistuu turnaukseen akatemiajoukkueellaan. Pitää muistaa, että Seinäjoella tekeminen on niin laadukasta, että pelaajia riittää myös hyvään Akatemiajoukkueeseen.

Ilves sai hyvän valmentajan Jarkko Wissistä ja siellä mennään varmasti eteenpäin taas tänäkin vuonna. Joukkue on vahvistunut laadukkailla pelaajilla. Kaikilla näillä seuroilla on hyvä tekeminen kentällä ja sen ulkopuolella. Tuo hyvä seura tekeminen näkyy monella tapaa, yleisöä käy katsomoissa, fanitoiminta on aktiivista ja seurat menevät vuosi vuodelta parempaan suuntaan.

Ilveksellä ensimmäiset harjoituspelit Porissa

Tampereen ylpeyden aihe Ilves lähtee nyt Jarkko Wissin ajatuksilla kauteen 2016. Wiss miettii, että ensi kaudella kentällä nähdään erilainen Ilves,

- Tavoitteena on, että asioita kentällä tehdään hieman eri tavalla kuin viime kaudella. Ilves tulee pelaamaan aktiivista jalkapalloa. Runkopelaajat ovat kokeneita ja he ostaneet hyvin asioita, joita olen harjoituksiin nyt tuonut

Wiss kertoo, että Porissa Ilves pelaa ensimmäiset harjoitusottelunsa,

- Ensimmäinen peli on Jazzia vastaan. Meillä on melko fyysinen harjoittelujakso takana, onkin hauska nähdä miten jalat liikkuvat. Meillä on matkassa suomalaisia testipelaajia sekä myös muutamia ulkomaalaisia saattaa olla mukana, mikäli paperiasioita saadaan kuntoon.

Porissa on tullut käytyä lähinnä edellisen työnantajan toimesta ja olenkin nähnyt enemmän Jazzin nuoria, kuin edustusjoukkueen toimintaa päättää Wiss,

- John Allen on intohimoinen jalkapalloihminen ja elää tunteella asioita läpi, uskon että FC Jazz saa hänestä hyvää vauhtia toimintaan. Porista on tulossa hyviä nuoria pelaajia ja pitääkin toivoa, että tekeminen jatkuu samankaltaisena.