Joukkueen kasaaminen hyvässä vauhdissa

FC Jazzilla on nyt koossa 13 pelaajasopimusta. Ennen alkavaa harjoituskautta tulossa vielä uusia sopimuksia. Joukkueen rakentaminen on käynnistynyt ja viime vuoden runko tulee pysymään suurilta osin koossa. Aikaisempien vuosien...

FC Jazzilla on nyt koossa 13 pelaajasopimusta. Ennen alkavaa harjoituskautta tulossa vielä uusia sopimuksia.

Joukkueen rakentaminen on käynnistynyt ja viime vuoden runko tulee pysymään suurilta osin koossa. Aikaisempien vuosien runsasta muutosta pelaajistossa ei tulla näkemään ja porilaisuus, sekä omien junioripelaajien kehittäminen ovat jatkossakin isossa roolissa kun edustusjoukkuetta kootaan kaudeksi 2018. Myös joukkueelle tärkeä taustaryhmä on pitkälti kunnossa.

Joukkueen viime kauden kapteeniston kanssa on  saatu sopimukset kuntoon. Benjamin Tuovinen, Juho Kemppinen ja Toni Kuusela tulevat olemaan FC Jazzin pohjan tärkeitä pelaajia ensi kaudellakin.

Joukkueen kapteenina viime kaudella toiminut Benjamin Tuovinen on tyytyväinen tuttujen kavereiden pysymiseen joukkueessa.
- Kauden lopussa oli rentoutunut ja luottavainen fiilis pienten vaikeuksien jälkeen. On hienoa nähdä kun oman seuran kasvatit ottavat roolia ja vastuuta kentällä. Nuorella joukkueella on nyt vuoden verran enemmän kokemusta Kakkosesta. Joukkue hitsaantui viime kaudelle lujasti yhteen ja tutun valmentajan komennossa on rauhallista jatkaa. Hienoa on myös, että päästään ajoissa hiomaan pelillisiä asioita tulevalle kaudelle isolla sopimusringillä.

Tämän lisäksi on allekirjoitettu kymmenen muuta pelaajasopimusta kun edustusjoukkueen kokoonpanossa viime kaudella pelanneet nuoret Jussi Lemio, Aleksanteri Tomberg, Iivari Kulju, Rasmus Laaksonen, Eero Lehtinen, Joel Lehtonen ja Tobias Laaksonen jatkavat joukkueessa. Maalivahdeista on kiinnitetty syksyllä oivaan vireeseen päässyt Rasmus Östling ja viime kaudella ensimmäisen Kakkosen ottelunsa pelannut Tuukka Nurmi. Uutena pelaajana Poriin palaa Turussa opiskeleva oma kasvatti Eetu Kanerva, pelattuaan viime kauden ÅIFK:n riveissä.

Päävalmentaja on mielissään joukkueen valmistumisesta hyvissä ajoin

Vajaa kuukausi sitten FC Jazz teki jatkosopimuksen Olli Orvaston kanssa. Tuolloin Orvasto nosti tärkeiksi asioiksi omalle jatkamiselleen seuraorganisaation ja joukkueen edelleen kehittämisen mahdollisuuden.

Olli Orvasto ja taustaorganisaatio ovat saaneet pyörät pyörimään hyvin ,
- Tavoitteena on ollut se, että jatkaisimme kauteen 2018 suunnilleen samanlaisella rungolla kuin pelasimme toisen puoliskon kuluneesta kaudesta. Nyt näyttää sen suhteen hyvältä ja olen erittäin tyytyväinen jatkosopimuksiin. Tilanne joukkueen rakentamisen suhteen on siis hyvä ja joukkue on melko hyvin kasassa kun aloitamme matkamme kohti ensi kautta. Tilanne on aivan eri kuin viime kaudella. Viime kauteen lähdettäessä joukkue käytännössä vaihtui kokonaan ja tammikuun alussa oli kasassa ainoastaan yksi pelaajasopimus.

Orvasto kertoo myös, että teon alla on useita sopimuksia ja tovin päästä kuullaan taas lisää tältä rintamalta,
- Positiivisia sopimusuutisia sekä pelaajiston että taustojen suhteen on myös luvassa lisää. Eetu Kanervan lisäksi joukkueeseen tulee muutamia uusia pelaajia, mutta uusien vahvistusten suhteen emme panikoi vaan pyrimme löytämään juuri meille sopivia pelaajatyyppejä.

Kohti vuotta 2018 lähdetään jalat maassa erinomaisesti onnistuneen syyskauden jälkeen,
- Pelkkä nimilista, onnistunut syyskausi tai joukkueen hyvä runko ei kuitenkaan riitä. Joukkueen menestymisen ratkaisee päivittäinen arki ja laadukas tekeminen niin harjoituksissa, peleissä kuin kentän ulkopuolella. Olen varma, että nuori ja motivoitunut joukkue on valmis vastaamaan tähän haasteeseen. Joukkue aloittaa harjoittelun marraskuussa ja ensimmäisen kerran joukkueen näkee pelikentällä tammikuussa, päättää Orvasto.