Kiivas kamppailu pisteistä perjantai-illassa

FC Jazz kohtaa perjantaina tärkeässä kotiottelussa IFK:n Vaasasta. FC Jazz on sarjassa kahdeksantena 12:lla pistellään ja VIFK kymmenentenä 9:llä pisteellään. Molemmat joukkueet kärsivät viime...

FC Jazz kohtaa perjantaina tärkeässä kotiottelussa IFK:n Vaasasta. FC Jazz on sarjassa kahdeksantena 12:lla pistellään ja VIFK kymmenentenä 9:llä pisteellään. Molemmat joukkueet kärsivät viime kierroksella vierastappion, sillä porilaiset joutuivat tunnustamaan FC Hakan paremmakseen lisäajalla ja JJK haki pisteet Vaasasta.

FC Jazz pelasi kauden parasta peliään edellisessä kotiottelussaan, kun Porissa vieraili vahva PK-35. FC Jazz voitti tuon ottelun riemukkaasti 2-0. Maalintekijöinä kunnostautuivat Elias Ahde ja Ilkka Santahuhta. Mikäli FC Jazz pystyy vastaavaan suoritukseen perjantai-iltana, mahdollisuudet kotivoittoon ovat hyvät.

Kokenut Lauri Pirhonen FC Jazzin maalilla tietää mistä on kysymys.

- Edellinen kotipeli oli meiltä hyvä niin pelillisesti kuin tuloksellisesti. Alamme pikku hiljaa löytää alkukauden rytmin, kun olemme saaneet pelaajia takaisin sairastuvalta. Luottavaisin mielin lähdetään perjantaina matsiin. Jos ja kun pelaamme omalla tasollamme, pisteet jäävät Poriin.

- Mutta varmaa on se, että tässä sarjassa ei saa pistettäkään puolivaloilla. Olemme nälkäisiä. Puheet on puhuttu, on tekojen aika, päättää Pirhonen määrätietoisesti.

Hakaa vastaan sivussa ollut Elias Ahde on tervehtynyt ja on mukana kokoonpanossa. Muutamalla pelaajalla on ollut viikolla pientä vatsavaivaa ja heidän mukanaolonsa ratkeaa ottelupäivänä. Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä, sillä molemmat tarvitsevat pisteitä kivutakseen ylöspäin sarjataulukossa, joten kovaa taistelua Stadionilla on luvassa.

Päävalmentaja John Allen tietää ottelun tärkeyden.

Kyseessä lienee tämän kauden tärkein peli tähän asti. Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä. Emme onnistuneet kasvattamaan pistesaldoamme Hakaa vastaan. Meidän pitää löytää sama taso, kuin edellisessä kotiottelussamme PK-35:ttä vastaan. 

- VIFK on pelannut viime aikoina hyvin ja tulossa on kova taistelu. Meillä muutama pelaaja on sairastellut tällä viikolla, mutta tilanne on mennyt parempaan suuntaan. Eliaksen (Ahde) pitäisi taas perjantaina olla pelikunnossa. Loukkaantumisia Jussia (Välilä) lukuunottamatta ei ole, kertoo Allen.

Jännitystä on luvassa Porin Stadionilla, kun FC Jazz ja VIFK kohtaavat tärkeässä Ykkösen kamppailussa. Mukana myös satoja iloisia junioreita katsomossa, sillä Pori Cupin tuhannet pelaajat ovat täyttäneet kaupungin. Hieno futisilta on tulossa.

Muistathan hyödyntää myös Satakunnan Kansan kanta-asiakasedun. Ostamalla kaksi normaalihintaista pääsylippua, saat kaupan päälle PPT/FC Jazz legendasta Jarmo Alatensiöstä kertovat kirjan ”Tenu”, jonka on kirjoittanut porilainen Tapio Neva.

Kuva: UrheiluSuomi.com