Kemistä tappio

FC Jazz hävisi sarjajohtaja PS Kemille vieraissa lukemin 4-1 (3-1). FC Jazz lähti pelaamaan nöyrästi Kemiin puolustuksen kautta, sillä loukkaantumishuolet varsinkin puolustuslinjassa verottavat pahasti porilaisten täm...

FC Jazz hävisi sarjajohtaja PS Kemille vieraissa lukemin 4-1 (3-1).

FC Jazz lähti pelaamaan nöyrästi Kemiin puolustuksen kautta, sillä loukkaantumishuolet varsinkin puolustuslinjassa verottavat pahasti porilaisten tämän hetken pelaamista. Lisäksi Théo Raymond kärsii pelikieltoaan.

PS Kemi tuli vahvasti otteluun ja sai nopeasti haluamansa eli avausmaalin. Brittihyökkääjä Billy Ions iski pallon FC Jazzin verkkoon, kun peliä oli pelattu 12 minuuttia. Sama mies oli asialla puolen tunnin kohdalla, ja pallo oli toistamiseen FC Jazzin maalissa upealla saksipotkulla. Saku Qvist siirsi Kemin jo 3-0 johtoon ottelun 35. minuutilla.

Samu-Petteri Mäkelä kavensi ennen taukoa, kun peliä oli pelattu 38. minuuttia. Näin taukotuloksena kotijoukkueen 3-1 johto.

FC Jazz tuli toiselle jaksolla pirteästi, mutta PS Kemi lisäsi johtoaan rangaistuspotkusta 67. minuutilla. Pallon verkon perukoille toimitti Sasa Jovovic. FC Jazz sai vielä paikkoja, mutta ei maalinteossa onnistunut, vaikka pallo maaliin kerran saatiinkin, tosin paitsiotilanteesta.

FC Jazz ei tällä kertaa pystynyt vastaamaan sarjajohtajan vauhtiin ja näin voitto jäi Kemiin.

FC Jazz pystyy tällä hetkellä maalintekoon riittävässä määrin kerätäkseen pisteitä. Mutta puolustuspään loukkaantumiset (Välilä, Virtanen, Nurminen ja Harju) vaikuttavat liian paljon tällä hetkellä joukkueen pelaamiseen. FC Jazzin verkkoon on kolmessa viimeisessä pelissä tehty 11 maalia ja kahdessa viimeisessä 9 maalia. Tilannetta ei helpota se, että Teemu Penninkangas palaa takaisin Seinäjoelle Europeleihin ja on FC Jazzin käytössä aikaisintaan siirtoikkunan avautuessa taas 6. elokuuta. Näin FC Jazzin puolustuslinjasta on kauden avaukseen verrattuna pois viisi tärkeää pelaajaa.

Positiivista ottelussa FC Jazzin kannalta oli 15-vuotiaan Tuure Mäntysen debyytti edustusjoukkueessa, kun hän tuli kentälle vaihdosta ottelun 78. minuutilla.

John Allen ei painanut päätä pensaaseen.

- Ensimmäiset 30 minuuttia PS Kemi liikkui ja syötteli erinomaisesti ja he käyttivät paikkansa tehokkaasti. Viimeisen vartin aikana pääsimme peliin mukaan ja kavensimmekin. Aloitimme toisen jakson hyvin ja loimme paikkoja. PS Kemi sai kuitenkin helpon rankkarin ja peli oli 4-1. Mutta olen ylpeä joukkueesta, pelaajat eivät luovuttaneet missään vaiheessa ja pelasivat hyvällä asenteella, vaikka tappiolla olimmekin.

- PS Kemi on oikein hyvä joukkue ja heillä on hyviä yksilöitä. Meidän onnistujiamme olivat SP (Samu-Petteri Mäkelä) ja Ben (Benjamin Tuovinen). Kaikki pelaajat joka tapauksessa laittoivat peliin kaikkensa, päättää Allen.

Kokenut Toni Junnila pelasi Kemissä toisena topparina.

- Vastustaja iski aika nopeasti 3-0, mutta saimme kavennuksesta virtaa. Toisen puoliajan taistelu ei riittänyt, vaan Kemi iski 4-1. Meillä oli sitä ennen hetkemme iskeä kavennus ja sitä kautta tasoihin mutta tällä kertaa se ei onnistunut. Tulos ehkä hieman mairittelee PS Kemiä.

- Meillä on tällä hetkellä vaikea jakso menossa, mutta joukkueena uskomme omaan tekemiseemme, mikä on tärkeintä. Maanantaina jatketaan Porissa, kertoo Junnila 650 kilometrin päässä Porista.

FC Jazz pelaa seuraavan ottelunsa Juhannuksen jälkeen maanantaina, kun Poriin saapuu "paikallispeliin" TPS.

Oikein hyvää Juhannusta kaikille ja nähdään maanantaina Stadionilla.

Ottelun tilastot

Lehdistötilaisuus

Highlights

UrheiluSuomi.com:n kuva AC Oulu -ottelusta. Kuvassa Ville Starck ja Toni Junnila