Kelpo esitys päättyi tappioon

TPS oli tuloksellisesti 2-0 (1-0) parempi Suomen Cupin 4. kierroksella Turun Yläkentällä lauantaina. Turun Yläkentälle oli saapunut n. 500 katsojaa seuramaan Suomen Cupin ottelua TPS-FC Jazz. Joukkueet tarjosivatkin...

TPS oli tuloksellisesti 2-0 (1-0) parempi Suomen Cupin 4. kierroksella Turun Yläkentällä lauantaina.

Turun Yläkentälle oli saapunut n. 500 katsojaa seuramaan Suomen Cupin ottelua TPS-FC Jazz. Joukkueet tarjosivatkin katsojille varsin viihdyttävän ottelun, joka päättyi tasaisista kenttätapahtumista huolimatta kotijoukkueen 2-0 (1-0) voittoon.

Vierasjoukkue FC Jazz aloitti ottelu vahvasti ja painoi pelin turkulaisten päätyyn. Ensimmäisten minuuttien aikana Jussi Välilän liuku jäi vain senttejä pallosta maalinedustalla ja seurauksena ainoastaan maalipotku. Hetkeä myöhemmin Benjamin Tuovisella oli maukas paikka siirtää FC Jazz johtoon, mutta 7 metristä lähtenyt laukaus epäonnistui. Hetkeä myöhemmin Jussi Välilän liuku jäi vain senttejä pallosta maalinedustalla ja seurauksena ainoastaan maalipotku.

Tämän jälkeen ottelua käytiin tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti ja ihan mukavia hyökkäyskombinaatioitakin nähtiin puoli ja toisin. Jobin postia tuli FC Jazzille ottelun 23. minuutilla, kun vahvan alkukauden pelannut Ville Starck loukkasi takareittään vaarattoman näköisessä tilanteessa. Vamman vakavuudesta ei tällä hetkellä ole vielä tietoa. Starckin paikan vasempana puolustajana otti Jens Harju.

Ottelun 34. minuutilla kotijoukkue TPS siirtyi hieman varkain johtoon. Matej Hradecky pääsi etenemään keskialueella ja laukoi kuljetuksesta pallon maalin alanurkkaan maalissa pelanneet Lauri Pirhosen taakse. Turkulaiset saivat maalista lisää virtaa ja ensimmäisen puoliajan lopussa he olivatkin aavistuksen niskan päällä.

FC Jazzilla oli ensimmäisellä puoliajalla useita hyviä laukausmahdollisuuksia, mutta jostain syystä laukaukset eivät tällä kertaa edes lähteneet. Ehkä niitä vielä säästeltiin sarja-avaukseen TPS:ää vastaan, jolloin ensimmäistä kertaa pelataan pisteistä. Lisäksi Yläkentän melko kova keinonurmi alusta aiheutti muutaman kerran vierasjoukkueella haasteita, sillä normaalin oloinen syöttö vierikin kovaa vauhtia rajoista yli. Joka tapauksessa puoliajalle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle tultaessa FC Jazz oli tehnyt pienen muutoksen. Vasemman laidan Berat Grabovci siirtyi hyökkääjäksi ja Elias Ahde siirtyi taasen vasemmalle.

Kuten ensimmäiselläkin puoliajalla, ottelu jatkui tasaisena. Tunnin kohdalla FC Jazz sai otetta pelistä ja painoi sitä TPS:n päätyyn. Grabovcilla oli 65. minuutilla hyvä paikka tasoittaa ottelu, mutta hän oli aavistuksen myöhässä tilanteesta. Maalien lisäksi ottelun ”värikkäin” tilanne nähtiin 68. minuutilla, kun TPS:n Riku Sjöroos sai jälkipelistä toisen keltaisen korttinsa ja ajettiin kentältä.

FC Jazz sai miesylivoimalla minuutti minuutilta enemmän otetta pelistä. TPS kuitenkin puolusti tiiviisti ja hyvin. Rehellisyyden nimissä on todettava, että FC Jazz ei kuitenkaan saanut luotua vaarallisia maalipaikkoja, vaikka esim. oikealta laidalta saatiin monta matalaa keskitystä turkulaisten maalille. Lähimmäksi maalia toisella puoliajalla porilaisista pääsivät Santahuhta ja Samu-Petteri Mäkelä.

TPS iski ottelun lopussa lopullisen sinetin ottelulle. Kotijoukkueen ykkösnimi, ikämies Mikko Hyyrynen karkasi vasemmalta laidalta paitsioasemasta läpi. Kokeneena pelaajana hän piti palloa porilaisten päädyssä pitkään odotellen muita turkulaisia avukseen. Hetken kuluttua TPS:n ikoninen Sami Rähmönen saapuikin pilkun tuntumaan, jossa Hyyrysen syötti tavoitti hänet ja pallo varmasti sisäterällä porilaisten maaliin. Näin TPS jatkoon Suomen Cupissa lukemin 2-0.

Ottelu oli kokonaisuudessaan melko mukavaa jalkapalloa, jossa sekä koti- että vierasjoukkueella oli omat paikkansa. Kuten tiedossa oli, TPS:n peli perustui ja perustunee myös sarjassa vahvasti kolmikon Hradecky-Hyyrynen-Aalto ympärille. Nämä pelaajat olivatkin käytännössä mukana kaikissa TPS:n vaarallisissa tilanteissa ja aiheuttivat porilaisten puolustukselle eniten kiirettä. Ehkä joukkueesta voisikin käyttää TPS:n sijaan jotakin lyhenteistä AHH/HHA/HAH/AHH ? TPS oli maalipaikoissaan FC Jazzia terävämpi ja päättäväisempi ja näin ollen jatkaa Suomen Cupin 5. kierrokselle.

FC Jazz pelasi myös kelpo ottelun. Paikoitellen hyökkäyspeliä ei saatu toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ja tietynlainen röyhkeys ja päättäväisyys puuttui. Mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. TPS todennäköisesti esiintyi kutakuinkin sillä joukkueella, jolla se pelaa myös Ykköstä. Porilaisten riveihin odotellaan vielä 2-4 uutta pelaajaa, joten varmasti erittäin mielenkiintoinen Ykkösen sarja-avaus nähdään samalla Yläkentällä 2.5.2015.

Päävalmentaja John Allen näki ottelussa hyvää tuloksen takaa.

- TPS:llä oli paremmat maalipaikat 90 minuutin aikana, mutta peli oli kokonaisuudessaan aika tasainen.  Toisella puoliajalla kontrolloimme hyvin palloa ja hallitsimmekin, mutta emme löytäneet keinoja maalintekoon. Vaikka varsinkin toisella puoliajalla meillä oli hyviä aihioita maalintekoon. Mutta TPS puolusti hyvin.

- Totta kai olen pettynyt tulokseen, mutta ottelussa oli paljon myös positiivista, erityisesti toisen puoliajan pelaaminen. Toni Junnila näytti keskikentällä, mitä on kokemus. Hän pelasi erinomaisen pelin ollen paras pelaajamme, analysoi Allen.

Keskikentän kokenut Toni Junnila näki ottelun samalla tapaa päävalmentajan kanssa.

- Olimme pelissä hyvin mukana. TPS:llä taisi olla kaksi paikkaa ensimmäisellä puoliajalla. Nekin tulivat meidän virheistämme. Toisesta he ikävä kyllä tekivät maalin. Toinen puoliaika oli täysin meidän. Totta kai punainen kortti myös auttoi tässä. Meillä oli muutama ”tuhannen taalan paikka”, pääsimme useasti hyville keskityspaikoille, mutta viimeinen syöttö tai maalintekoyritys oli huonolla tasolla.

- Tasainen matsi, jonka jonain toisen päivänä olisimme voittaneet. Kauden avauksessa TPS:ää vastaan kairaamme täyden pistepotin, tietää Junnila kertoa.

Tästä TPS:n otteluraporttiin sekä videokoosteeseen.

FC Jazz seuraava harjoitusottelu keskiviikkona 18.3 klo 14.45 Keinonurmella. Vastassa P-Iirot Raumalta.