Kauden vahvinta esitystä ei palkittu

FC Jazz esitti Porissa kauden vahvinta pelaamistaan ja hallitsi lähes koko 90 minuuttia sarjan kuuminta joukkuetta TPS:ää vastaan. TPS maalasi kuitenkin sivuvapaapotkusta ottelun 87. minuutilla, kun pallo pomppasi FC Jazzin omasta...

FC Jazz esitti Porissa kauden vahvinta pelaamistaan ja hallitsi lähes koko 90 minuuttia sarjan kuuminta joukkuetta TPS:ää vastaan. TPS maalasi kuitenkin sivuvapaapotkusta ottelun 87. minuutilla, kun pallo pomppasi FC Jazzin omasta pelaajasta epäonnekkaasti maaliin. Näin pisteet matkasivat Turkuun lukemin 0-1 (0-0).

Porissa nähtiin hyvää ja vauhdikasta jalkapalloa, kun FC Jazz ja TPS iskivät yhteen. TPS aloitti ottelun hienoisella hallinnalla, mutta nopeasti ensimmäisten minuuttien jälkeen FC Jazz otti vahvasti kuskin paikan kentällä painaen peliä turkulaisten päätyyn.

Vartin pelin jälkeen Berat Grabovcin sivuvapaapotku oli painua suoraan takanurkkaan, mutta TPS –vahti Oskari Forsman sai pelastettua pallon viime hetkellä kulmaksi. 20. minuutilla Elias Ahde pääsi sijoittamaan pilkun tuntumasta, mutta epäonnekseen pallo suuntautui hieman yli takanurkan. Tässä vaiheessa Forsman ei pystynyt kuin seuraamaan katseella ja olisi ollut täysin voimaton, mikäli pallo riman alle olisi osunut. 43. minuutilla Waltteri Riihimäki pommitti 20:stä metristä kovaa ja pallo pomppasi Forsmanin rinnasta kulmaksi hieman onnekkaastikin. Näin ollen tauolle mentiin tasatuloksessa 0-0.

FC Jazz pelasi kahdella kymppipaikan pelaajalla ja sekä Elias Ahde että Waltteri Riihimäki olivat ensimmäisellä puoliajalla energisiä ja hallitsivat keskikenttää. Heitä tuki hyvin selkeänä ankkuripelaajana keskikentällä pelannut Benjamin Tuovinen.

TPS tuli paremmin mukaan ottelun toiselle puoliajalle, mutta suurimman osan vaarallisista tilanteista loi FC Jazz. 55 minuutin kohdalla Ahde pääsi hyvän kuvion jälkeen läpi, mutta tilanne liputettiin niukasti paitsioksi. 57. minuutilla nousukunnossa oleva Kevin Mombilo murtautui oikealta. Matalan keskityksen haltuunotto epäonnistui Berat Grabovcilta ja huipputilanne kuivui kasaan.

Ottelua oli pelattu 66. minuuttia, kun Mikko Hyyrysellä oli vapaa paikka puskea kulmapotkusta, mutta vitosen viivalta lähtenyt pusku epäonnistui ja suuntautui ohi maalin. TPS hätyytteli vaarallisesti FC Jazzin maalia muutama minuutti tämän jälkeen, mutta Lauri Pirhosen vastaantulo pelasti tilanteen. FC Jazzin kova prässi alkoi hieman heikentyä 70. minuutin kohdalla, ja TPS sai paikoitellen otetta pelistä. Mutta FC Jazz oli silti alati vaarallinen.

Ottelun upein suoritus nähtiin 82. minuutilla. Elias Ahde sai pallon keskiviivan tuntumassa. Tempokuljetus ohitti kaksi TPS:n keskikenttäpelaajaa. Tämän jälkeen Ahde spurttasi vielä TPS:n topparikaksikon välistä, jotka pystyivät seuraamaan vain katseella. Ahde pääsi kovassa vauhdissa nokikkain Forsmanin kanssa. Ahteen viimeistely-yrityskin oli laadukas, mutta Forsman torjui taidolla ja tuurilla pallon juuri ja juuri ohi TPS –maalin. Tämän huikean yksilösuorituksen olisi suonut päättyvän maaliin ja maalikimaraan.

TPS sai ottelun 87. minuutilla keskialueelta sivuvapaapotkun. Kierteinen matala pallo meni läpi pelaajaruuhkan ja FC Jazzin epäonneksi pomppasi vastakkaiseen kulmaan, kuin mihin maalivahti Pirhonen oli menossa. Näin pallo vastustamattomasti maaliin ja TPS johtoon. Pallo pomppasi maaliin FC Jazzin omasta pelaajasta.

FC Jazz nosti vielä lopussa Teemu Penninkankaan kärkeen, mutta tällä kertaa tämä ei tuottanut tulosta ja pisteet harmittavasti Turkuun lukemin 0-1 (0-0).

FC Jazz pelasi erittäin hyvää jalkapalloa Porin Stadionilla sarjan tämän hetken kuuminta joukkuetta vastaan ja tarjosi hyvää viihdettä 1114 –päiselle kotiyleisölle. Valitettavasti tällä kertaa sitä ei palkittu pistein. Mutta tämä taso säilyttämällä voittoja vielä tulee runsaasti.

FC Jazzin nuori keskikenttä Ahde (19), Riihimäki (18) ja Tuovinen (20) pelasivat vahvan ja tasapainoisen ottelun molempiin suuntiin. Lisäksi oikealla laidalla Kevin Mombilo alkaa löytämään huippukuntonsa loukkaantumisiensa ja parantaa peli peliltä. Teemu Penninkangas johti totutusti puolustusta vahvoin ottein. Vaikka FC Jazz vahvasti esiintyi, niin silti tosiasia on, että maalit ratkaisevat ja tällä kertaa TPS oli siinä hieman onnekkaampikin. Pelin tasoa nosti myös Porin Stadionin kentän kunto, sillä nyt kentällä pystyi pelaamaan myös laadukasta lyhytsyöttöpeliä.

Teemu Penninkangas palasi FC Jazzin kokoonpanoon juuri ennen ottelua, kun asiat ratkesivat maanantaina päivällä. SJK näkee pelaajan kehittyvän paremmin saaden peliaikaa Porissa ja se halusi myös auttaa kumppanuusseuraansa tämän kärsiessä loukkaantumisista. Penninkankaan tilannetta tarkastellaan ottelukohtaisesti.

Päävalmentaja John Allen näki hyvää jalkapalloa.

- Pelasimme erittäin hyvää jalkapalloa, varsinkin ensimmäisen puoliajan ja loimme maalintekotilanteita läpi ottelun. Molemmilla joukkueille oli paikkoja toisella puoliajalla. TPS teki lopussa valitettavasti maalin, joka kimposi maaliin loppujen lopuksi meidän omasta pelaajastamme.

- Kaikki pelaajat ovat pettyneitä tulokseen. Voitto tästä ottelusta ei olisi ollut missään nimessä väärä tulos. Varsinkin juuri ennen maalia meillä on hieno mahdollisuus maalintekoon, mutta vastustajan maalivahti pelasti upeasti.

- TPS on nyt pelannut seitsemän (7) ottelua päästämättä maaliakaan. Se on upea suoritus. Loimme maalitekotilanteita riittävästi tänään, mutta Forsman TPS:n maalissa pelasti muutaman kerran upeasti. TPS saa kiittää tänään häntä nollapelistään, päättää Allen.

Benjamin Tuovinen pelasi toistamiseen täydet 90 minuuttia FC Jazzin keskikentän pohjalla.

- Tappiota lukuun ottamatta hyvä peli meiltä. Loimme enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja ja niillä peli olisi pitänyt ratkaista. Loukkaantumisista huolimatta puolustaminen toimii jo paremmin ja tämän kaltaisella pelillä pisteitä alkaa tulla väkisinkin jatkossa.

- Pallollinen peli näytti hyvältä, saimme rakennettua maalipaikkoja nopeilla vastahyökkäyksillä ja vaihtoehtoisesti hitailla hyökkäyksillä tilanteen mukaan. Hyökkäysten viimeistelyyn kun saadaan pari onnistumista niin eiköhän se ketsuppipullo aukea. Nyt vaan pidetään se sama hyvä henki treeneissä ja lähdetään sunnuntain EIF:n kaatoon, kertoo Tuovinen.

FC Jazzin kotiottelut jatkuvat taas ensi sunnuntaina, kun vastaan asettuu aina tunteita herättävä EIF Tammisaaresta. Tervetuloa Stadionille.

FC Jazz pahoittelee vielä ottelun alun pätkivää striimiä. FC Jazz ei vastaa tietoliikenneyhteyksistä Porin Stadionilla.

Ottelun tilastot

Urheilusuomi.com:n kuvagalleria ottelusta. Kuvassa Waltteri Riihimäki ja  Benjamin Tuovinen