Kahdeksan joukossa!

FC Jazz kesti Jyväskylässä kotijoukkueen rajun alkurynnistyksen ensimmäisen jakson alussa ja toisen jakson alussa joutui 2-0 tappiolle. Lisäajalla kevään maalitykki Aleksi Nurminen kuitenkin toi FC Jazzin tasoihin...

FC Jazz kesti Jyväskylässä kotijoukkueen rajun alkurynnistyksen ensimmäisen jakson alussa ja toisen jakson alussa joutui 2-0 tappiolle.

Lisäajalla kevään maalitykki Aleksi Nurminen kuitenkin toi FC Jazzin tasoihin.
- Nyt on mukava fiilis ajella takaisin Poriin päin. Tänään uskoimme loppuun saakka, että rinnalle tullaan ja ohi mennään riemuitsi Nurminen. Kova halu oli tehdä maali, kun JJK rankaisi meitä minun tontiltani. Mäkelän vapari oli jälleen kerran millintarkka ja siitä oli helppo pistää pallo verkon perukoille.

John Allen oli tyytyväinen ja ylpeä joukkueen tahtotilaan kääntää ottelu voitoksi.
- Olimme ottelun alkupuolella altavastaajana ja kestimme ensimmäisen jakson 10 minuutin JJK painostuksen, jossa taisi olla 7-8 kulmaakin. Tämän jälkeen JJK sai kaksi maalia toisen jakson alussa. Muutimme taktiikkaa toiselle jaksolle 4-4-2 systeemiin ja saimme paremmin pelistä kiinni, vaikkakin JJK nuo kaksi maalia saivatkin. Valtteri Riihimäki tuli taas hienosti vaihdosta kentälle ja teki upealla laukauksella 2-1 kavennuksen 78 minuutilla. Mielestäni jaksoimme paremmin ja jatkoajalla olimme jo parempia kuin JJK.

Porilaismaalilla pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä Rovaniemeltä Poriin saapunut Pauli Tuisku (kuvassa), joka onnistui torjumaan jatkoajan jälkeen rankkarikisassa kaksi jyväskyläispilkkua. Tämän lisäksi JJK:n ensimmäinen laukoja ampui pallon yli maalin. Porilaisista pilkuissa onnistuivat Niko Leskelä, Dani Sanchez ja SP Mäkelä.

Jazzin jatkoon torjunut Tuisku mietiskeli pelin jälkeen hyvällä fiiliksellä ottelua,
- Poriin on ollut helppo kotiutua ja treenata yhdessä Rassen sekä Laten kanssa Lehtikankaan Sepon opissa. Nyt on tullut hyviä harjoituksia alle ja siltä pohjalta oli mukava lähteä Cupin peliin. Henkilökohtaisesti tämä oli itselle uran tämän hetkinen huippuhetki ja mukava olla joukkueena tässä kisassa mukana edelleen. Rankkarikisaa en oikeastaan jännittänyt, sillä olen treenannut paljon niiden torjumista - Onneksi tänään niidenkin harjoittelu kantoi hedelmää. 

FC Jazz jatkaa nyt kahdeksan joukossa Suomen Cupissa ja John Allenin lupaukset yllätysvalmiista porilaisjoukkueesta näyttävät pitävän paikkansa. Puolivälierät pelataan 15.6 ja niiden arvonta suoritetaan erikseen ilmoitettavana päivänä.